’n curînd

Concert Karnivool la Rockstadt Bv (20 iunie 2014)

Clubul Rockstadt are bucuria si onoarea de a prezenta, in premiera in Romania, una din bijuteriile muzicale ale scenei contemporane, grupul australian Karnivool.

Pentru prima data in Romania, formatia va concerta vineri, 20 iunie in clubul Rockstadt din Brasov. Invitati speciali: FusionCore si Days Of Confusion.

 

Programul evenimentului:

Open Doors: 19:30

Days Of Confusion: 20:20 - 21:00

Fusioncore: 21:20 - 22:00

Karnivool - 22:30 - 00:00

Afterparty cu Dj Buvnitz.

 

Biletele pentru eveniment sunt disponibile atat in sistem de rezervari cat si la intrare, in seara evenimentului. Biletele pot fi rezervate - la pretul de 35 de lei - la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau cumparate de la barul clubului, de luni pana duminica. Biletele rezervate le veti putea ridica de la intrarea in club. Pretul unui bilet fara rezervare - direct la intrare, in seara evenimentului - va fi de 45 de lei.

Revolutia este o afacere haotica si neechilibrata. Provoaca mersul firesc, iar pentru cei ce aleg o cale diferita, revolutia poate avea un risc mare dar si o recompensa pe masura. Astfel poate fi descrisa si calea muzicala urmata de Karnivool. De la debutul Themata (2005) si panna la Sound Awake (2009), Karnivool au devenit rapid una din cele mai vitale forte ale scenei progresive moderne.

In 2013 a urmat un al treilea album, Asymmetry, disc compus pe parcursul a doi ani si inregistrat alaturi de legendarul producatorul Nick DiDia (Rage Against The Machine, Mastodon). Asymmetry a fost albumul care a ajuns pe primul loc in topul australian, reusind sa obtina si primul disc ARIA. Este unul din cele mai bune albume ale anului 2013 si unul din putinele materiale care a reusit sa obtina discul de aur in mai putin de 10 zile.

De la lansarea sa, Assymetry a fost promovat intens in Australia, Europa si America de Nord. Turneul din octombrie/noiembrie a fost sold out, iar Karnivool au ajuns pentru prima data in tari precum Rusia, Polonia, Slovacia dar si la festivaluri cu renume ca Sonisphere, Provinssirock si Rock Am Ring/Rock IM Park.

Asymmetry s-a bucurat de recenzii excelente din partea publicatiilor de specialitate:

'An album of extraordinary beauty and depth...thanks to some gripping riffery (Nachash) and Ian Kenny's shepherding vocals, Karnivool have made a record to enjoy as much as admire.' Kerrang

'Majestic..Mezmerising....a highly accomplished piece of work on a par with much of the output surfacing in the incresingly fertile overseas porgessive scene, buoyed by impressively technical, world class musicianship' Rolling Stone

'Third album Asymmetry is their best yet, a cavalcade of spiky riffs softened by ethereal moods' Q Magazine

'This is scintillating, widescreen rock music that eschews traditional formulae in favour of a hypnotic, ever-changing hybrid of ideas, Asymmetry looks certain t o probel the Australians to much, much greater heights' 8/10 Metal Hammer

'One of the most exciting progressive alt-rock bands to emerge in years' Total Guitar

YT: http://youtu.be/V_E5ae9ZTwk

FB: https://www.facebook.com/karnivool

 

Concertul ii va avea ca invitati speciali pe:

 

FusionCore - Brasov (alternative/progressive)

Concertul marcheaza revenirea trupei dupa o absenta indelungata, un amestec ingenioz intre sonoritati jazz, progresive, alternativ si chiar metal. Trupa brasoveana are la activ un material full-length, Permanent Voyage, inregistrat in studioul Tom Tom din Budapesta si promovat in cadrul unui turneu national extins.

 

Days Of Confusion - Bucuresti (alternative metal)

Days Of Confusion vor ajunge pentru prima data in Brasov, concertul marcand una din primele aparitii intr-o formula extinsa. Citandu-si influentele din nume ca Dredg, Tool sau Karnivool, formatia lansata de Cezar Popescu (Vita de Vie) este una din primele produse muzicale autohtone ce abordeaza sonoritati contemporane ale scenei rock si metal, oferind ascultatorului o experienta audio si vizuala inedita.

Concertul Karnivool la Club Rockstadt face parte dintr-o serie de evenimente warm-up pentru Rockstadt Extreme Fest 2014, eveniment ce va avea loc in perioada 14-16 august, in Rasnov.

 

Cenaclul Republica

Duminică, 8 iunie

Biblioteca Naţională din Moldova

Lansare de carte, discuţii & lecturi din

„10 + (antologie de proză Tiuk!)”

(Editura Tracus Arte, Bucureşti, 2013),

cu Alexandru & Mihail Vakulovski, Constantin Cheianu, Iulian Ciocan, Dumitru Crudu şi Baştovoi!

Moderator: Moni Stănilă

 

„10 + (antologie de proză Tiuk!)” este a doua antologie a revistei web Tiuk!, prima numindu-se „TIUK! (antologie de proză KLU)” (Biblioteca Revistei la Plic, Chişinău, 2010). Se numeşte „10 +” pentru că e antologia care marchează cei 10 ani de activitate intensă, furtunoasă şi neîntreruptă a revistei, dar şi pentru că adună mai mult de 10 super autori care publică la Tiuk!

Tiuk! este o revistă de cultură fondată şi făcută de fraţii Vakulovski la Braşov, care apare din iarna lui 2001, doar pe internet, la adresa www.tiuk.reea.net (toate nr.-le sînt aici, k-aşa au ei kef). O revistă web cu foarte multe rubrici (inclusiv pentru cititori), foarte multă informaţie, foarte multe nume, foarte multe chestii. Tiuk! este titlul unei povestiri de-a lui Daniil Harms, care este motoul revistei şi care poate fi citită oricînd (şi de oriunde!) pe site. Tiuk! e o revistă făcută de plăcere, cu chef; prietenia, libertatea, hedonismul şi calitatea superioară fiind trăsăturile care adună redacţia, adică pe cei de la „Ăştia sîntem” (Mihail, Alexandru & Carmina Vakulovski şi Dan Perjovschi). La Tiuk! publică oameni de cultură de orice vîrstă şi din orice mişcare culturală (de la Nicolae Manolescu la Mihnea Blidariu), aici contînd doar calitatea. Revista apare o dată pe anotimp şi, astfel, cei care o fac nu au numai chef, cu cine şi cu ce, dar, cel puţin teoretic, şi timp. Tiuk! – www.tiuk.reea.net

 

La Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău va avea loc spectacolul

 

COPIII FOAMETEI. MĂRTURII

de Alexei Vakulovski

 

Regia îi aparţine Luminiței Țâcu

Decor și costume Corina Sărăteanu

 

În distribuție:

Doriana Zubcu-Marginean

Snejana Puică

Iurie Focșa

Iurie Radu

Draga-Dumitrița Drumi

Leo Rudenco

Diana Decuseară

Ghenadie Gâlcă

Alexandru Pleșca


AVANPREMIERĂ: marţi, 27 mai 2014, 18:00

PREMIERĂ: miercuri, 28 mai 2014, 18:00


Piesa este făcută după cartea „În gura foametei. Mărturii ale supraviețuitorilor” de Alexei Vakulovski

 

Vizionare plăcută şi utilă!

 

Concert Septicflesh & Code Red

(24 mai 2014, Rockstadt, Braşov)


In prag de lansare a noului album, grupul elen Septicflesh revine in Romania pentru un show exclusiv ce va avea loc sambata, 24 mai, in Club Rockstadt din Brasov.

Invitatia nu este intamplatoare. Una din cele mai bine primite trupe ale Rockstadt Extreme Fest 2013, Septicflesh au revenit cu un nou single - Order Of Dracul - inspirat din istoria lui Vlad Tepes, un moment excelent pentru a concerta in regiunea Transilvaniei.

Intitulat Titan, noul album Septicflesh include 10 piese inregistrate in studioul Devasoundz din Atena, Grecia si compuse alautri de Orchestra Filarmonica din Praga. Albumul este mixat si masterizat de Logan Mader (Gojira, Fear Factory, Cavalera Conspiracy).

'Suntem epuziati dar mandri de rezultat. Am lucrat din greu cu Logan pentru a va oferi cea mai completa coloana sonora death metal. Piesele sunt pline de progresie si emotie, in timp ce soundul este agresiv si puternic. Am atins un nou nivel al muzicii extreme.'

Lansati in 1990, Septicflesh este la ora actuala cel mai important grup metal din Grecia si in acelasi timp una din cele mai apreciate trupe in scena metal din Romania. Cu 8 albume de studio lansate pana in prezent, Septicflesh si-au reinventat conceptul muzical odata cu lansarea albumului Communion (2008), calatorie muzicala ce a continuat apoi cu The Great Mass (2011), considerat drept apogeul simbiozei dintre death metal si aranjamente simfonice, parti muzicale realizate in colaborare cu Orchestra Filarmonicii din Praga.

Concertul Septicflesh la Club Rockstadt face parte dintr-o serie de evenimente warm-up pentru Rockstadt Extreme Fest 2014, eveniment ce va avea loc in perioada 14-16 august 2014, in Rasnov.


Grupul brasovean Code Red va concerta ca invitat special in cadrul showulu.

Code Red a luat nastere in 2010, iar actualmente formula trupei este compusa din Andrei Calmuc - voce/chitara (ex-Indian Fall), Armand Niculescu - chitara, Ioan 'John' Campian - bas (Perseverance) si Septimiu Harsan - tobe (Necrovile, The Thirteenth Sun).

Debutul discografic l-a reprezentat lansarea unui single, Native Monster, compozitie ce a trasat directia stilistica catre un mix intre sonoritati clasice death metal si abordari contemporane ale genului extrem, influentate de nume ca Suffocation, Death, Nile sau Necrophagist. Un al doilea single - The Way Of Nibiru - apare in 2012.

In 2013 apare si ablumul de debut, Dominions of Our Deceitful Beliefs, masterizat de Brian Elliot in legendarul studio Mana Recording din Florida, SUA. Discul a fost promovat s in cadrul unui turneu national alaturi de Indian Fall si Deliver The God.

 

Programul TNCP / FIBP 2014

Inclusiv “Gala Poezie de 10! Cele mai bune cărţi de poezie ale anului 2013” și “Maratonul de Poezie și Jazz“, ediția a VI-a


Sâmbătă, 17 mai 2014, ora 19.00,

TIUK e la TNCP

(Cafeneaua La Muzeu, str. G-ral Christian Tell nr. 27)


Miercuri, 14 mai:

* Rotonda MNLR, Bdul Dacia nr. 12

Ora 14.00 – Conferinţă de presă. Deschiderea Festivalului Internațional de Poezie București/ TNCP

Participă: Marcel Nicolaescu (Viceprimar, Primăria Municipiului București), Emanuel Papagheorghiu (Director Executiv – Direcția pentru Cultură, Învățământ, Turism, Primăria Municipiului București), Dan Mircea Cipariu (Președinte Asociația Euro CulturArt), Ioan Cristescu (Director General al Muzeului Național al Literaturii Române), Leonard Artur Horvath (Director Administrația Fondului Cultural Național)

 

* Rotonda MNLR, Bdul Dacia nr. 12

Ora 16.00 – Lansări de carte:

Editura Eikon

 

* Librăria Bastilia, Piața Romană nr. 5

Ora 18.00 – Lecturi publice de poezie:

Marin Mălaicu Hondrari, Ioan Es Pop, Angela Marinescu, Dan Sociu, Cătălina Matei, Dan Iancu, Codruța Simina, Octavian Soviany, Teodor Dună, Domnica Drumea, Dan Coman, Angela Marinescu.

Moderator: Ioan Groșan


Joi, 15 mai:

* Rotonda MNLR, Bdul Dacia nr. 12

Ora 13.00 – Dezbatere: „Rotonda 13” – Radu G. Ţeposu

Invitaţi: Lucian Perţa, Ioan Grosan, Ion Mureşan, George Ţâra, Florin Iaru, Filip Florian, Cosmin Perţa, Ioan Buduca, Ion Bogdan Lefter.

Moderator Ioan Cristescu

 

* Rotonda MNLR, Bdul Dacia nr. 12

Ora 15.00 – Lecturi publice de poezie: In memoriam Traian T. Coșovei, Andrei & Alexandru MuşinaBodiu

Ion Mureșan, Lucian Perţa, Caius Dobrescu, Marius Oprea, Simona Popescu

Moderator: Teodor Dună

 

* Biblioteca Metropolitană, Sala de conferinţe, Strada Tache Ionescu nr. 14

Ora 17.00 – Lecturi publice de poezie:

Ioana Greceanu, Rodian Drăgoi, Mariana Filimon, Lucian Vasilescu, Valeriu Mircea Popa, Andrei Novac, Niculina Oprea, Aura Christi, Clara Mărgineanu, Floarea Ţuţuianu, Dana Banu, Magda Cârneci, Ștefan Ciobanu

Moderator: Dan Mircea Cipariu

 

* Rotonda MNLR, Bdul Dacia nr. 12

Ora 18.00 – Concert: Ada Milea & Bogdan Burlăcianu

ALCOOL, după CARTEA ALCOOL a poetului Ion Mureșan

 

* Tramvai 26, Strada Cercului, nr. 6

Ora 19.00 – Lecturi publice de poezie:

Nora Iuga, Laura Dan, Andra Rotaru, Doina Ioanid, Dumitru Bădiţa, Mihail Gălăţanu, Cătălina Bălan, George Chiriac, Șerban Axinte, Matei Hutopilă, Dmitri Miticov, Andrei Zbîrnea, Liviu Uleia, Viku Zen

Moderator: Cosmin Perța


Vineri, 16 mai:

* Biblioteca Metropolitană, Sala de conferinţe, Strada Tache Ionescu nr. 14

Ora 17.00 – Lecturi publice de poezie:

Ștefan Baghiu, Dumitru Crudu, Svetlana Cârstean, Denisa Duran (Denisa Mirena Pișcu), Stoian G. Bogdan, Dan Mihuţ, Aida Hancer, Silvia T., Simona-Graţia Dima, Adrian Suciu, Tiberiu Neacșu, Eugenia Țarălungă, Luminița Dascălu, Diana Caragiu, Adrian Oproiu, Florin Caragiu.

Moderator: Ioan Groșan

Ora 18.00 – “Gala Poezie de 10! Cele mai bune cărţi de poezie ale anului 2013”

Invitatul special al Galei este Maestrul Mircea Dinescu.

Ştefan Baghiu, Spre Sud, la Lăceni, Editura Cartea Românească

Bogdan Coşa, O formă de adăpost primară, Editura Cartea Românească

Claudiu Komartin, Cobalt, Casa de Editură Max Blecher, Bistrița

Angela Marcovici, Intimitate, Editura Charmides, Bistrița

Viorel Mureşan, Salonul de toamnă, Editura Tracus Arte

Ioana Nicolae, Autoimun, Editura Cartea Românească

Ioan Es. Pop, 1983.Marş.2013.Xanax, Editura Charmides

Dan Sociu, Vino cu mine ştiu exact unde mergem, Editura Tracus Arte

Eugen Suciu, Ţeasta, Editura Tracus Arte

Krista Szöcs, Cu genunchii la gură, Editura Charmides

Cu participarea extraordinară a actriţei şi scriitoarei Ioana Crăciunescu şi a muzicienilor Gabriela Costa (voce) si Alex Man (chitară).

Amfitrioni: Dan Mircea Cipariu şi Ioan Groşan

Organizatori: EURO CULTURART, MUZEUL NAŢIONAL AL LITERATURII ROMÂNE DIN BUCUREŞTI, TEATRUL NAŢIONAL DE OPERETĂ “ION DACIAN”.

Coorganizatori: APLER, USR Filiala Bucureşti Poezie, Opera Scrisă.Ro.

O coproducţie Radio România Cultural.

Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri media: “Cultura”, Observator Cultural”, “România literară” şi “AgenţiadeCarte.ro”.

 

* Cafeneaua La Muzeu, Str. G-ral Christian Tell nr. 27

Ora 19.00 – Lecturi publice de poezie:

Yolanda Castano, Ana Brnardić Oproiu, Dénes Krusovszky, Peter Rácz, Adam Borzič, Marko Pogacar, Andrea Inglese, Jana Putrle Srdic

Moderator: Cosmin Perța


Sâmbătă, 17 mai:

* Rotonda MNLR, Bdul Dacia nr. 12

Ora 10.30-12.30 – Ateliere educaționale pentru elevi – Ghidușii muzeelor

 

* Rotonda MNLR, Bdul Dacia nr. 12

Ora 14.00 – Dezbatere: Poezia europeană încotro?

Moderator: Cosmin Perţa

Invitați: Yolanda Castano, Ana Brnardić Oproiu, Dénes Krusovszky, Peter Rácz, Adam Borzič, Marko Pogacar, Andrea Inglese, Jana Putrle Srdic, Svetlana Cârstean

 

* Rotonda MNLR, Bdul Dacia nr. 12

Ora 16.00 – Lansare de carte: Ruxandra Cesereanu, California pe Someș, editura Charmides,

Prezintă: Cosmin Perța și Svetlana Cârstean

 

* Rotonda MNLR, Bdul Dacia nr. 12

Ora 17.00 – Recital: Cvintetul AEROS

Ştefan Diaconu (flaut), Cristina Cincan (oboi), Andi Andrieş (corn), Manuela Ionelia Ghiţă (fagot), Alexandru Avramovici (clarinet).

În program: George Gershwin – Două preludii; Claude Debussy – Golliwogg’s cakewalk; Herman Stein – Sour suite; Gyorgy Ligeti – Șase bagatelle; Bela Bartok – Șase dansuri româneşti; Serghei Rahmaninov – Polka italiană; Johann Strauss – Tritsch-tratsch polka; Zequinha Abrieu – Tico tico; Alexey Rubstov – Frivolity

 

* Rotonda MNLR, Bdul Dacia nr. 12

Ora 18.00 – Tiparele vieţii – Proiecţie video.

Prezintă: Daniela Frumuşeanu, Dan Mircea Cipariu

 

* MNLR, Bdul Dacia nr. 12

Ora 18.00 – Teatrul MASCA

 

* Cafeneaua La Muzeu, Str. G-ral Christian Tell nr. 27

Ora 19.00 – Lecturi publice de poezie:

Iulian Tănase, Bogdan Ghiu, Eugen Suciu, Ioana Crăciunescu, Angela Marinescu, Ana Dragu, Florin Partene, Mihail Vakulovski, Alexandru Vakulovski, Moni Stănilă, Marius Conkan, Hose Pablo, Andrei Doboș, Rareș Moldovan, Vlad A. Gheorghiu

Moderator: Ioan Groșan


Ora 21.00 – Maratonul de Poezie și Jazz, ediția a VI-a

Adrian Alui Gheorghe, Daniel Bănulescu, Romulus Bucur, Magda Cârneci, Ruxandra Cesereanu, Rita Chirian, Dan Mircea Cipariu, Denisa Comănescu, Ioana Crăciunescu, Tudor Creţu, Ioana Diaconescu, Marian Drăghici, Teodor Dună, Horia Gârbea, Florin Iaru, Ioan Matiuț, Ion Mureşan, Viorel Mureşan, Cosmin Perța, Nicoleta Popa, Bogdan O. Popescu, Nicolae Prelipceanu, Andra Rotaru, Cornelia Maria Savu, Cassian Maria Spiridon, Liviu Ioan Stoiciu, Adrian Suciu, Eugen Suciu, Amelia Stănescu, Robert Şerban, Grigore Şoitu, Ion Bogdan Ştefănescu, Pavel Şuşară, George Vulturescu

Invitaţi speciali: Nadia Trohin (voce), Cătălin Milea (saxofon) & Mircea Tiberian (pian).

Amfitrioni: Dan Mircea Cipariu şi Ioan Cristescu.

Producător: Anamaria Spătaru

Organizatori: EURO CULTURART, MUZEUL NAŢIONAL AL LITERATURII ROMÂNE DIN BUCUREŞTI, TEATRUL NAŢIONAL DE OPERETĂ “ION DACIAN”.

Coorganizatori: APLER, USR Filiala Bucureşti Poezie, Opera Scrisă.Ro.

Coproducător: Radio România Cultural. Parteneri media: Cultura, Observator Cultural, AgenţiadeCarte.ro.

Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.


Duminică, 18 mai:

* Rotonda MNLR, Bdul Dacia nr. 12

Ora 13.00 – Lecturi publice de poezie:

Florin Hălălău, Radu Ianovi, Diana Iepure, Oana Cătălina Ninu, Marius Surleac, Constantin Iftime Leonard Ancuța, Raluca Blezniuc, Violeta Savu, Valentin Iacob, George Floarea, Cam Camil, Carmen Dominte.

Moderator: Vasile Mihalache

 

*Rotonda MNLR, Bdul Dacia nr. 12

Ora 14.30 – Institutul Blecher

Ciprian Măceşaru şi Emanuela Ignăţoiu-Sora.

Moderator: Claudiu Komartin

 

* Club La Scena, Calea Călărași nr. 55

Ora 17.00 – Lecturi publice de poezie:

Mitoș Micleușanu, Anca Mizumschi, Gheorghe Iova, Mugur Grosu, Adrian Pârvu, Andrei Dósa, Sorin Gherguţ, Ciprian Măceșaru.

Moderator: Cosmin Perța