AncheTiuk!

AncheTIUK!

 

Dave Gahan/Depeche Mode, spune:

„Îţi trec multe prin minte atunci cînd eşti pe scenă şi cînţi”.

Tu la ce te gîndeşti atunci cînd cînţi pe scenă?

 

Cu:

Mihnea Blidariu (Luna Amară), Eugen Brudaru (White Walls), Andy Ghost (Altar), Călin Pop (Celelalte Cuvinte), Gix Black (Indian Fall), Mihai Mărgineanu, Sorin Moraru (Luna Amară), Eugen Nuțescu (Kumm), Misha Gâlcă (Travka), Artan (Timpuri Noi)


Mihnea Blidariu (Luna Amară)

Mă gândesc la cei din fața mea, la ce simt ei, dacă rezonează cu versurile și muzica noastră. Uneori, mai ales când e o piesă lentă, mă gândesc la viața mea, la iubita mea, câteodată chiar la lucruri mărunte. Iar alteori nu mă gândesc la nimic, e o stare de energie pură care înseamnă doar acţiune, nerv, avânt și gândurile rămân undeva în spate...


Eugen Brudaru (White Walls)

Eu când sunt pe scenă și cânt, nu mă pot gândi la altceva. Când începe concertul, intru în priză și trăiesc fiecare piesă, încerc să cânt cât mai bine și să transmit cât mai mult.


Andy Ghost (Altar)

Când urc pe scenă, mă gândesc să-mi fac treaba cu EXCELENŢĂ și asta indiferent de starea mea fizică, sufletească sau chiar spirituală! Vreau să creez o stare emoţională Puternică, Pozitivă și plină de Viaă tuturor celor care vin în fața scenei! Fac tot posibilul să mă IDENTIFIC cu ei, să fiu VOCEA lor, iar Atitudinea mea să-i Respecte și să-i Reprezinte! După atâţia ani, fac acest lucru din Instinct și de fiecare dată se creează o Legătură Profundă, plină de Forţă și Vitalitate între mine și public, iar acest lucru este de nedescris, trebuie Trăit și Experimentat!


Călin Pop (Celelalte Cuvinte)

Eu mă gândesc și trăiesc exact ceea ce cânt. Nu-mi permit să mă gândesc la altceva, asta având în vedere faptul că muzica pe care o facem nu este deloc simplă. Dar dacă totuşi aș face-o (am pățit-o la repetiţii), aș uita vreun cuvânt sau vers din text, aș greşi cu structura piesei sau instrumental la chitară:))))

 

Gix Black (Indian Fall)

Salut. Sunt în film. Nu prea mă gândesc, ci fac doar cam ce simt.

 

Mihai Mărgineanu

Eu atunci cînd sînt pe scenă, nu mă gîndesc la nimic. Dacă încerc să mă gîndesc la următorul pas, uit cu desăvîrșire versurile cîntecului. Practic, sînt în meditație:)))

 

Sorin Moraru (Luna Amară)

Dacă e un concert reuşit, nu mă gândesc la prea multe lucruri, ceea ce simt la momentul respectiv nu mai trece prin filtrul raţiunii. Mai mult simt decât gândesc sau mai bine zis nu îmi conştientizez gândurile.

În cealaltă extremă sunt concertele total ratate, în care mă gândesc să îmi plătesc factura la curent, că iar am uitat să las citirile de la apometre în cutia poştală a administratorului sau „sper să nu mai cântăm aici niciodată”, „doamne, ce rău sună totul, sper că sună mai bine pe faţă” (adică în boxele orientate spre public), „dacă plecăm pe la 12, dimineaţa sunt în Cluj”, „oare se strică iar Fordul?” etc.

 

Eugen Nuțescu/Kumm

Atunci când cânt am vreo trei faze... Faza unu, în care nu mă gândesc la absolut nimic, doar cânt. Câteodată, când simt că nu sunt unde trebuie, încerc să mă ajut proiectându-mi imagini pe care ştiu că le-am asociat cu piesa (pe care tocmai o cânt) în momentul în care am compus-o. Altă dată văd o față simpatică sau care îmi stârneşte interesul, în public, și mă gândesc ce i-o trece aceluia/aceleia prin cap. De multe ori (deşi mi s-a spus că nu e bine:)) cânt cu ochii închişi și atunci mi se derulează filme/clipuri improvizate spontan prin cap, care pot să nu aibă nici o legătură logică cu cântecul. Când simt nevoia, mă refugiez într-un peisaj colinar, cu un ocean/mare pe fundal sau îmi imaginez ochii unei necunoscute.

 

Misha Gâlcă/Travka

Sincer, nu mă gândesc absolut la nimic. Este o stare foarte interesanta atunci când ești pe scena - un amestec de transa si luciditate. Mă bucur de fiecare secunda. Gânduri, emoții doar înainte si după. Pe scena doar plăcerea si bucuria de a fi acolo. Primul concert in fata a 40 000 de oameni de la primul Stufstock din 2003 nici nu îl țin minte așa de intensa a fost emoția:)

 

Artan/Timpuri Noi

:) :-P :-C X-X :-X :-XX [-0< :)-4 :X :03

......... :-t :-j ;-? :-0 :-?)))