'n curînd

Lansare

nymphette_dark99 de Cristina Nemerovschi,

în Panic! Club


Club Panic! şi Editura Herg Benet vă invită la lansarea romanului “nymphette_dark99”, de Cristina Nemerovschi, miercuri, 26 iunie, de la ora 20.00, în Panic! Club (Str. Academiei, nr. 19, Bucureşti). Lectură live, discuţii cu cititorii, autografe şi after-party! În cadrul lansării, va avea loc şi prezentarea colecţiei Cărţile Arven.

"nymphette_dark99" a apărut în colecţia Cărţile Arven şi este al patrulea roman semnat de Cristina Nemerovschi.

Un gothic urban, "nymphette_dark99" este o poveste a unei Lolite autohtone, în vârstă de 13 ani şi 4 luni, scrisă în stilul dur, direct şi cu foarte mult umor cu care Cristina Nemerovschi şi-a obişnuit cititorii.

“Am 13 ani şi 4 luni. În ghiozdanul meu nu găseşti bomboane pe băţ, nu îmi prind părul cu bentiţă, nu port pantofi cu baretă şi nici rochiţe albe. Fac sex pentru că e fun. Îmi testez limitele şi nimic din ceea ce ai putea bănui despre mine nu este adevărat. Mă cheamă Vicky. Ai grijă să nu îmi spui Victoria, port un cutter cu mine tot timpul.”

Rămasă singură în mijlocul Braşovului, fără bani şi fără baterie la mobil, Vicky, o adolescentă de 13 ani, are o noapte la dispoziţie pentru a ajunge în Bucureşti, unde a doua zi este petrecerea de majorat a iubitului ei, Dev, petrecere pe care în niciun caz nu vrea să o rateze. Un TIR opreşte, iar bărbatul pare fascinat de nurii tinerei Lolite, propunându-i o partidă de sex în pădurea de la marginea drumului. Ea acceptă imediat, însă şoferul nu ştie că a făcut o greşeală care îl va costa poate chiar viaţa.

Situaţiile neprevăzute şi personajele întâlnite pe parcursul a doar câteva ore gravitează în jurul atracţiei sexuale şi al aventurilor extreme, al rememorării unor evenimente decisive din trecut şi reflecţii despre persoanele importante care au marcat-o. Fata ascunde totuşi un secret – Întâmplarea.

Live fast, die young, bad girls do it well.

“Nymphette_dark99 (sau, mai simplu, Vicky) este exact genul de adolescent-coşmar pentru părinţii ultraconformişti, leneşi, fără realizări personale. Pentru cei care nu s-au hotărât încă dacă e bine sau nu să devină părinţi, „nymphette_dark99” le transmite un mesaj simplu: uneori, să adopţi un hamster e o variantă mai safe!” (Cristina Nemerovschi)

Romanul poate fi comandat, cu autograf, aici: http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/nymphette_dark99-cristina-nemerovschi

Parteneri media ai evenimentului: Semne Bune, Agentia de carte, Filme carti, Metalhead, EgoPhobia, TeenPress, Am doar 18 ani, Mujer, Vice, Accente, Bookmag, Orasul Meu, Veioza Arte, Revista Arte şi Meserii, Tiuk!, Ceaşca de Cultură, Revista de Suspans.

*

Supranumită de critici “rebela literaturii române de azi”, Cristina Nemerovschi a debutat în 2010, cu romanul Sânge satanic.

Cartea a reprezentat atât un succes de critică, dar mai ales de public, fiind reeditată doar câteva luni mai târziu. În numai un an, Sânge satanic s-a impus ca un adevărat fenomen social, consacrând un nou stil în literatura tânără şi inspirând numeroase manifestări artistice: poezie, piese de teatru, visual art, muzică. Romanul a primit referinţe elogioase, fiind comparat cu opere-cult ale unor autori precum J. D. Salinger, Henry Miller, Irvine Welsh, Chuck Palahniuk, Bret Easton Ellis sau Anthony Burgess, şi a fost distins cu premiul Tiuk! pentru debut, cu titlul Cartea anului 2011, nominalizare la titlul Cartea anului 2010, ales printre finaliştii Premiers Romans En Lecture.

Al doilea roman al Cristinei Nemerovschi, Pervertirea, a apărut în 2012 la editura Herg Benet. Cartea a fost supusă controverselor încă din primele luni, câteva lecturi fiind întrerupte, temele romanului fiind considerate “imorale, violente şi indecente”.

Ani cu alcool şi sex este al treilea roman semnat de Cristina Nemerovschi, fiind o continuare la Sânge satanic. Cartea a apărut în noiembrie 2012, la editura Herg Benet. În prezent, Cristina Nemerovschi lucrează la partea finală a trilogiei Sânge satanic. De asemenea, se pregăteşte să lanseze în toamna acestui an o nouă revistă culturală, Radical Art.

Proza Cristinei Nemerovschi a fost inclusă în câteva antologii, atât din România, cât şi internaţionale.

*

“Cu scriitura ei dură şi sensibilă, sarcastică şi tandră totodată, servind o anti-estetică personală, Cristina Nemerovschi se dovedeşte rebela literaturii române de azi.” (Radu Voinescu)

“Cristina Nemerovschi infirmă regula ce spune că femeile în general nu au umor!” (Emil Brumaru)

“Cristina Nemerovschi este un Caragiale al zilelor noastre!” (Felix Nicolau)

“Cristina Nemerovschi a intrat în forţă în literatura română odată cu debutul ei vulcanic: Sânge satanic, Herg Benet, 2010, 2011. A vândut camioane de cărţi, a supărat critici, a salvat adolescenţi, a adunat mii de cititori în jurul ei, pe grupuri de Facebook, pe forumuri, a primit scrisori de felicitare şi ameninţări cu moartea. Ce-şi poate dori un scriitor mai mult decât atât? Şi totuşi, autoarea nu s-a oprit aici. A făcut ce trebuie să facă un scriitor autentic: să continue să scrie.” (A.R.Deleanu)

„Cristina Nemerovschi îşi trage forţa dintr-un Mordor dinamitat, care i-a ghidat pe eroii noştri din underworld: şi ea poate ajunge, într-o zi, la excelenţa aproape carteziană (ca să fii terorist îţi trebuie metodă!) a unei bombe de lumină.” (Ștefan Bolea)

„O revelaţie. Nu credeam că literatura pe care o fac autorii români poate fi şi aşa, vie şi originală, despre viaţa de lângă noi, despre lumea prin care trecem zi de zi.” (Andrei Badea)

“Paginile ei vorbesc despre o imoralitate profundă a lumii în care ne desfăşurăm existenţa, dar care, până la urmă, aşa greoi, cu droguri, sex şi artă bolnavă, înseamnă tot viaţă. Şi moartea din lumea aceasta dureroasă şi deformată înseamnă tot viaţa. Şi dragostea falsă, şi paradisul cărnii, şi secretele ce se aşteaptă dezvăluite, cu rânjetele lor morbide cu tot, înseamnă tot viaţă. O viaţă la care pudicii sau falşii pudici uneori tânjesc, în siguranţa jalnică a bucătăriei lor.” (Oana Dușmănescu)

“ Cristina Nemerovschi şi-a luat perechea cea mai rezistentă de bocanci, costumele din piele neagră şi a pornit pe bulevardul marii literaturi, nu la bordul unui Mercedes sau al unei maşini americane de epocă, ci pe un motor tip Harley DavidsonFXCWC, nu alături de familiile şi prietenii gata oricând să facă un grătar sau să desfacă o sticlă de bere în acordurile unei manele la modă, ci alături de câteva personaje îndrăgostite de stilul black metal: bisexuali, misogini, atei, artişti nonconformişti, apolitici, idealişti, curve etc.” (Paul Gorban)

 

“Cristina Nemerovschi, autoarea celui mai controversat volum de proză scris în România în 2010, Sânge Satanic, este un Gorzo literar suicidal, cu un magnetism pe care îl gust cu ochii închişi, ca pe otrava de şoareci cu care se droga William Boroughs în timp ce lucra ca exterminator în Chicago. Ea face parte din curentul disperado al literaturii tinere, care pare să reitereze nostalgic timpul pierdut de noi sub un comunism antiseptic în anii ’60.” (Adrian Ioniță)

TNCP 2013

Vă aşteptăm duminică, 19 mai, la lecturile Tiuk! de la Cafeneaua La Muzeu (str. G-ral Christian Tell nr. 27), ora 19.00

În perioada 16-19 mai va avea loc Târgul Național al Cărții de Poezie – TNCP, în cadrul căreia va avea loc a 4-a ediție a Festivalului de Poezie al Bucureștiului – Tu Nu Citești Poezie?

TNCP este o iniţiativă culturală care îşi propune să reintroducă în spaţiul public conceptul poeziei contemporane vizibile şi interactive. În cele patru zile ale Târgului, poezia, cartea de poezie, poeţii şi revistele de cultură care publică poezie vor fi protagonişti ai unui eveniment inedit în spaţiul românesc post-decembrist, care pune la loc de cinste creaţia poetică, marcă identitară a oricărui spaţiu cultural veritabil.

Organizatorii TNCP sunt Muzeul Literaturii Române, Biblioteca Metropolitană București și Institutul Cultural Român.

PROGRAMUL EVENIMENTELOR:

Joi, 16 mai:

* Rotonda MNLR, Bdul Dacia nr. 12

Ora 14.00 – Conferinţă de presă. Deschiderea TNCP

Prezintă: Lucian Chişu, Nicolae Iliescu, Horia Gârbea, Dan Mircea Cipariu, Ioan Cristescu.

* Biblioteca Metropolitană, Sala de conferinţe, Strada Tache Ionescu nr. 14

Ora 17.00 – Lecturi publice de poezie:

Invitaţi: Liviu Ailincăi, Liviu Capşa, Victoria Milescu, Cristiana Purdescu,

Răzvan Gheorghe, Adrian Pârvu, Maria Calciu, Magda Mirea

Prezintă: Dan Mircea Cipariu

* Rotonda MNLR, Bdul Dacia nr. 12

Ora 19.00 – Lecturi publice de poezie:

Invitaţi: Gheorghe Iova, Mugur Grosu, Constantin Iftime, Paul Mihalache, Radu Ianovi,

Silvia T., Doina Ioanid, Andrei Dosa, Iulian Caragea, Octavian Soviany, Răzvan Ţupa,

Prezintă: Cosmin Perţa, George Neagoe

Vineri, 17 mai:

* Galeria ARTOTECA a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, Str. Mihai Bravu nr. 4

Ora 13.00 – Vernisajul expoziţiei Nichita Stănescu văzut de Mircia Dumitrescu,

Prezintă: Nicolae Iliescu, Lucian Chişu, Silviu Angelescu, Adam Puslojic, Ioan Cristescu,

Răzvan Voncu.

* Biblioteca Metropolitană, Sala de conferinţe, Strada Tache Ionescu nr. 14

Ora 14.00 – Lecturi publice de poezie:

Invitaţi: Clara Mărgineanu, Ofelia Prodan, Lucian Vasilescu, Diana Iepure, Florin Hălălău,

Violeta Savu, Dan Mihuţ

Prezintă: Vasile Mihalache

* Rotonda MNLR, Bdul Dacia nr. 12

Ora 15.00 – Conferinţa: Sonetele Shakesperiene, susţinută de George Volceanov

* Rotonda MNLR, Bdul Dacia nr. 12

Ora 17.00 – Conferinţa: Poezia, o religie personală?, susţinută de Caius Dobrescu şi Magda Cârneci.

* Biblioteca Metropolitană, Sala de conferinţe, Strada Tache Ionescu nr. 14

Ora 18.00 – Lecturi publice de poezie:

Invitaţi: Constantin Abăluţă, V. M. Popa, Rodian Drăgoi, Ioana Greceanu, Valentin Iacob,

Leonard Ancuţa, Simona-Grazia Dima, Teodor Dună

Prezintă: Dan Mircea Cipariu

* Cafeneaua La Muzeu, Str. G-ral Christian Tell nr. 27

Ora 19.00 – Lecturi publice de poezie:

Invitaţi: Ion Mureşan, Adela Greceanu, Marius Chivu, Dan Coman, Marin Malaicu Hondrari , Ana Dragu ,

Florin Partene , Doina Ioanid , Bogdan Alexandru Stănescu , Iulian Tănase,

Denisa Mirena Pişcu, Marius Conkan.

Prezintă: Teodor Dună

Sâmbătă, 18 mai:

* Biblioteca Metropolitană, Sala de conferinţe, Strada Tache Ionescu nr. 14

Ora 12.00 – Lecturi publice de poezie:

Invitaţi: Virgil Diaconu, Andrei Novac, Florina Zaharia, Ioan Matiuţ, Florin Dochia.

Prezintă: Dan Mircea Cipariu

* Biblioteca Metropolitană, Sala de conferinţe, Strada Tache Ionescu nr. 14

Ora 13.30 – Lecturi publice de poezie:

Invitaţi: Viorel Mureşan Ioan Pintea, Mircea Măluţ, Ovia Herbert

* Rotonda MNLR, Bdul Dacia nr. 12

Ora 13.00 – Atelier de creative writing:

Prezintă: Florin Iaru, Ştefan Manasia

* Rotonda MNLR, Bdul Dacia nr. 12

Ora 17.00 – Conferinţa: Intimate geography of Europe, susţinută de Ales Debeljak (Slovenia)

* Rotonda MNLR, Bdul Dacia nr. 12

Ora 18.00 – Lectură « Voci Europene »:

Invitaţi: Ales Debeljak (Slovenia), Sinisa Socanin (Serbia), Martin Felder (Elveţia),

Dumitru Crudu (Republica Moldova), Lidija Dimkovska (Macedonia),

Ivan Dimitrov (Bulgaria), Adam Puslojic (Serbia)

Moderator: Cosmin Perţa

* Cafeneaua La Muzeu, Str. G-ral Christian Tell nr. 27

Ora 19.00 – Lecturi publice de poezie:

Invitaţi: Vasile Leac, Ştefan Manasia, Vlad Moldovan, Tudor Creţu,

Dumitru Bădiţa, Dimitri Miticov, Andrei Bodiu, Cristina Ispas

Prezintă: Cosmin Perţa

* Rotonda MNLR, Bdul Dacia nr. 12

Ora 20.00 – Maratonul de Poezie şi Jazz, ediţia a V-a

Invitat special: Mircea Tiberian & friends

Moderatori: Dan Mircea Cipariu & Ioan Cristescu

Invitaţi:

Ora 20.00-21.00: Ion Mureşan, Ioana Crăciunescu, Traian T. Coşovei, Cornelia Maria Savu, Eugen Suciu, Ioana Diaconescu, Magda Cârneci, Florin Iaru, Bogdan O. Popescu, Viorel Mureşan

Ora 21.00-22.00: Gabriel Chifu, Nicolae Prelipceanu, Horia Gârbea, Paul Vinicius, Bogdan Ghiu, Andrei Bodiu, Doru Mareş, Lucian Vasilescu, Anca Mizumschi, Adrian Suciu

Ora 22.00-23.00: Adrian Alui Gheorghe, Simona-Graţia Dima, Gellu Dorian, Ofelia Prodan, Cassian Maria Spiridon, Şerban Axinte, Florina Zaharia (Galaţi), Ioan Matiuţ (Arad), Virgil Diaconu, Andrei Novac

Ora 23.00-24.00: Mircea Bârsilă, Marian Drăghici, Ioana Greceanu , Valeriu Mircea Popa, Eugenia Ţarălungă , Mihai Gălăţanu, Daniel Bănulescu, Adrian Pârvu, Rodian Drăgoi

Ora 00.00 – 01.00: Dan Iancu, Clara Mărgineanu, Nicoleta Popa, Valentin Iacob, Laura Dan, Viorel Lică, Grigore Şoitu, Dan Mircea Cipariu

Duminică, 19 mai:

* Biblioteca Metropolitană, Sala de conferinţe, Strada Tache Ionescu nr. 14

Ora 12.00 – Lecturi publice de poezie:

Invitaţi: Romulus Bucur, Robert Şerban, Pavel Şuşară, George Floarea, Ionel Ciupureanu,

Liviu Uleia, Anca Mizumschi, Mircea Bârsilă, Cătălina Matei

Prezintă: Vasile Mihalache

* Biblioteca Metropolitană, Sala de conferinţe, Strada Tache Ionescu nr. 14

Ora 13.00 – Masă rotundă « Piata cărţii de poezie în Europa »

Invitaţi: Magda Cârneci, Sinisa Socanin, Martin Felder, Dumitru Crudu, Lidija Dimkovska,

Ivan Dimitrov

Moderator: Cosmin Perţa

* Rotonda MNLR, Bdul Dacia nr. 12

Ora 15.00 – Masă rotundă « Poezia şi Proza, conflict sau continuitate »

Invitaţi: Andrei Bodiu, Dan Coman, Tudor Creţu, Mihail Vakulovski, Dumitru Crudu,

Marin Mălaicu Hondrari, Angela Marinescu

Moderator: Bogdan Ghiu

* Cafeneaua La Muzeu, Str. G-ral Christian Tell nr. 27

Ora 19.00 – Lecturi publice de poezie:

Invitaţi: Magda Cârneci, Nora Iuga, Şerban Axinte, Matei Hutopilă, Mihail Vakulovski,

Alexandru Vakulovski, Moni Stănilă, Anatol Grosu, Laura Dan, Ioan Es. Pop

Prezintă: Cosmin Perţa

Lansări :

Galeria Contemporană – MNLR

Cristiana Purdescu (Joi, ora 16.00)

Florin Partene (Vineri, ora 16.00)

Viorel Mureşan (Sâmbătă, ora 13.00)

Ioan Matiuţ (Sâmbătă, ora 13.00)

Traian T. Coşovei (Sâmbătă, ora 13.10)

Marius Conkan (Sâmbătă, ora 16.00)

Vasile Leac (Sâmbătă, ora 18.00)

Yigru Zeltil (Sâmbătă, ora 18.20)

lansari Editura Eikon (Sâmbătă, ora 18.30)

Dumitru Bădiţa (Duminica, ora 14.00)

Ionuţ Ştefănescu (Duminică, ora 16.00)

 

 

CenaKLUbul TIUK! nr. 25

vă invită la o ediţie specială,

organizată împreună cu Centrul Cultural German Braşov.

Invitat special: regizorul Alexander Nanau,

vizionarea filmului documentar „Lumea văzută de Ion B.” (HBO).

După vizionarea filmului – discuţii, întrebări şi dezbateri.

2 iunie, ora 17:30, Rokstadt Bv (str. L. Blaga 13)

Intrare liberă şi tiukuită!