Rockstadt

 

CenaKLUb TIUK!

vă invită la întîlnirea cu viitorul literaturii române!

 

La ediţia a XX-a vine poetul Radu Nițescu cu „Gringo”

şi prozatorul Mihai Bădică cu „Șoricelul din Kitej-Grad”,

volumul cîştigător al concursului CDPL-TIUK.

 

Lecturi, discuţii, experimentiuk, lansări, autografe, concursul editurii Casa de Pariuri Literare!

Moderator: Mihail Vakulovski

 

Duminică, 3 martie, ora 17 fix. Intrare liberă şi tiukuită!

Rockstadt Braşov, str. Lucian Blaga 13

 

„O zi. Ultima” şi „Păpădia electrică”

la CenaKLUb TIUK! nr. 19!

 

Proză şi poezie, Călin Torsan şi Şerban Axinte,

un bucureştean şi un ieşean care vin special pentru întîlnirea de sub Tîmpa!

Lecturi, discuţii, experimentiuk, lansări, autografe, concursul editurii Casa de Pariuri Literare.

Moderator: Mihail Vakulovski

 

Duminică, 10 februarie, ora 17 fix. Intrare liberă şi tiukuită!

Punem pariu c-o să-ţi placă!

 

Deep In The Underground 3

 

Salutări fierbinţi! Într-un anotimp ce a început să fie din ce în ce mai rece, Next Evil Event spera sa va incalzeasca putin pe 15 decembrie 2012, invitandu-va in clubul Rockstadt din Brasov la Deep In The Underground 3 - eveniment ce de trei ani incoace si-a propus sa le ofere brasovenilor nume reprezentative pentru muzica underground de orice fel, fie ea metal, dark ambient sau... cine stie ce genuri vor mai fi promovate pe viitor… Fiind ultima sambata inainte de Apocalipsa promisa, va invitam la un dezmat total, in cadrul caruia cei trei maestri de ceremonii vor fi:

Aspru - proiect initiat de deja cunoscutul Amarthalos. Imbinand cu succes elementele ambient cu black metalul, proiectul va propune o incursiune in interiorul spiritual al unor vremuri apuse dar si in al acelora ce vor veni. Avand influente predominante ce isi gasesc originea in primele albume Burzum, suntem siguri ca Aspru va fi o surpriza placuta pentru admiratorii compozitorului si nu numai.

Hteththemeth - dupa o perioada de aproape 13 ani de lucru, noul album conceput de Lao Kreegan (aka Leo) si echipa sa, este aproape gata sa iasa la suprafata. Un produs conceptual, "Best Worst Case Scenario" se prezinta ca o coloana sonora a unui film imaginar. Piesele ce va vor fi prezentate sambata seara vor fi in proportie de 90% in prima auditie si vor avea parte si de proiectii.   

Abigail - emblema a atmospheric doom/death metal-ului dar si a gothic metal-ului, trupa se va afla in orasul de la poalele Tampei pentru prima data in istoria sa, istorie deloc scurta si plina de realizari remarcabile pornind de la creatiile discografice si pana la concertele sustinute in tara, dar si peste hotare. Cu un produs proaspat, “It Is The Night I Fear”, realizat la sfarsitul lui 2011, cei ce isi spun Abigail ne vor incanta simturile in seara de sambata, prezentandu-ne acest produs discografic, dar si piese mai vechi pe care multi dintre noi abia asteapta sa le fredoneze impreuna cu muzicienii.

Asadar, dragi impatimiti ai muzicii underground (de orice factura o fi ea), va asteptam cu drag sambata, 15 decembrie 2012, incepand cu ora 20 la Deep In the Underground 3.

Biletul de intrare va costa 15 lei, iar berea va curge din belsug pe acorduri inmiresmate cu aroma de... underground! Obisnuita tombola nu va lipsi, prilej pentru multi sa-si procure adevarate artefacte pentru vremurile ce vor veni.

 

Next Evil Event.

https://www.facebook.com/events/471066606268769/

http://www.last.fm/event/3453959+Deep+In+The+Underground+3+

http://www.myspace.com/events/View/13211292/Next-Evil-Event/Deep-In-The-Underground-3--Abigail-Hteththemeth-Aspru--Rockstadt

FesTiuk! nr. 2


 

CenaKLUb TIUK de sărbătoare, gen fest
(cam cum fu la Fânfest/Roşia Montană, dar şi mai relax),
cu şi mai mulţi autori, cu lecturi scurte şi strălucitoare
ca jucăriile de pe brăduţul Rockstadt, cu:


Mihail Vakulovski
A.R. Deleanu
Andrei Dósa
Sabina Comşa
Vlad Drăgoi
Mihai Ignat
Diana Iepure
Cătălina Bălan
Florin Hălălău
Maria David
Dan Ţăranu

Moni Stănilă

Alexandru Vakulovski

Caius Dobrescu

 

Rockstadt Bv, 23 decembrie, ora 19:00

INTRARE LIBERĂ & TIUKUITĂ

Pagina evenimentului pe facebook

 

Mihail Vakulovski

 

Timpuri Noi & Travka

 

În acest sfîrşit de săptămînă am avut la Rockstadt Bv două concerte de neratat. Joi, înainte de sf. Andrei, au urcat pe scenă Timpuri Noi, iar sîmbătă, de ziua naţională a României, şi-au lansat noul album rockerii de la Travka.

            Artanu e zeu în muzica românească, dar sînt nevoit să recunosc că Timpuri Noi sună foarte bine și în componența actuală, cu doar doi membri (Felix Sfura la tobe şi Sabin Penea la bas) în afară de Dan Iliescu, firește (nici nu vreau să-mi imaginez Timpuri Noi şi fără Dan Iliescu)... Uneori ne mirăm ce pot face patru oameni pe scenă, dar Timpuri Noi a demonstrat că o formaţie poate să sune minunat şi-n 3! E adevărat că toţi cei trei muzicieni au şi microfoane, ajutîndu-l din cînd în cînd pe vocalistul Dan Iliescu, care nu uită nici o secundă că e în primul rînd chitarist – şi ce face Dan cu chitara e de domeniul magicului, ştim cu toţii asta! Ce nu puteam să nu remarcăm în seara de joi la Rockstadt e că Timpuri Noi cîntă cu multă plăcere şi creează în concertele lor o atmosferă foarte frumoasă şi optimistă. Excepţia se numeşte, fireşte, TATA, piesă ce a rupt și de data asta inimile noastre…

 

            Sîmbătă formaţia Travka, aflată în turneul de lansare al noului lor album, OKEAN, au ajuns sub Tîmpa! A fost, ca de obicei la concertele lor, o atmosferă electrizantă, Travka fiind una din puţinele formaţii româneşti care are versuri care te pun pe gînduri şi te îndeamnă la meditaţie, iar muzica lor e originală şi unică, Travka avînd stil şi în această privinţă. Cu toate acestea, „Okean” e un album puţin diferit de ce ne-a obişnuit Travka pînă acum, e mai domol şi mai aşezat, dar la fel de interesant şi bine făcut ca şi „Vreau să simt Praga”. Concertul a fost foarte tare, la un moment dat George întrebînd direct publicul cine sînt şi ce caută aici şi ne-a avertizat că urmează un an foarte complicat „şi asta nu e o profeţie”. Ultimul album Travka a rămas la Braşov (au imprimat doar 5 albume, pe care le-au dăruit în concertele din turneu!), iar turneul continuă – nu-i pierdeţi cînd ajung în oraşele voastre, prieteni!