’n curînd

LUNA 3. ZIUA 14. ÎNCEPE EPIZODIA. ALTERNOSFERA TE CHEAMĂ!

 

 

La doar cateva luni de la lansarea albumului „VIRGULA”, formatia ALTERNOSFERA din Republica Moldova revine in atentia publicului cu un nou material discografic. Albumul EPIZODIA va fi lansat in 2013, luna 3, ziua 14, de Ziua Internationala π.

 

Albumul face parte din tripticul conceptual al formatiei ALTERNOSFERA, numit chiar EPIZODIA. Prima parte a acestui triptic – „Virgula”, a fost lansata in luna octombrie a anului trecut. Daca „Virgula” reprezinta miezul tripticului, atunci „EPIZODIA” este intregul din irational. Cel ce al treilea album va fi lansat pana la sfarsitul anului.

 

Chintesenta tripticului graviteaza in jurul celei mai importante si celebre constante matematice, PI (π). Invaluita in trecut de misticism, constanta π, datorita relatiei sale cu natura cercului, este inseparabila de sfera si univers. Conceptul EPISODIA isi propune sa devina inseparabil de ALTERNOSFERA si universul sau: publicul. 

 

Primul single de pe albumul EPIZODIA se numeste „Singuratate” si se poate asculta aici:

http://www.youtube.com/watch?v=glfFgdCQk7c&feature=youtu.be

 

Privind spre cer am cules in memorii cele mai importante epizoade si in campul algoritmilor  matematici am reasezat stelele.

Am reinventat horoscopul.

Luna 3. Ziua 14. Incepe EPIZODIA. 

Marcel Bostan, Alternosfera

 

 

Alternosfera a fost fondata in 1998. Pe parcursul anilor, formatia si-a schimbat componenta, având in prezent numai 2 dintre membrii fondatori, respectiv Marcel Bostan si Marin Nicoara. In primii ani formatia isi cauta tematica si stilul, experimenteaza cu diverse instrumente, acumuleaza experienta si inregistreaza primele demo-uri.

 

Primul album - "Orasul 511" a fost lansat in mai 2005, iar denumirea albumului provine de la garajul nr.511, unde formatia isi avea sala de repetitie. Albumul include piesa “Wamintirile”, piesa ce a „invadat” posturile de radio și televiziune din România.

 

Doi ani mai tarziu, Alternosfera lanseaza "Visatori cu plumb in ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordica". Prin acest album Alternosfera pune punct perioadei romantismului liric in creatia sa, iar in toamna lui  2008, lanseaza EP-ul "Flori din groapa Marianelor".

 

In 2012, Alternosfera lanseaza albumul „Virgula”. „Arunca-mi”, „Doua Eve”, „Muta”, au fost piese difuzate in heavy rotation, iar albumul „Virgula” a primit numeroase aprecieri. Turneul de promovare in Romania al acestui album s-a incheiat printr-un concert-eveniment la Bucuresti, in Turbohalle, unde Alternosfera a cantat in fata a peste 2 000 de fani.

O lectură de Vladimir Lorcenkov la Republica, cel mai cunoscut scriitor de limbă rusă din R.Moldova ce a pătruns în lista scurtă a celui mai valoros premiu din Rusia, „Naţbest”. Premiul Tiuk! internațional pentru romanul Ocnele lui Țar Solomon


Interviu cu Vladimir Lorcenkov, aici

 

Despre

ALTERNOSFERA – TURNEUL

DE PROMOVARE AL ALBUMULUI „VIRGULA” CONTINUĂ.

ÎN ACEST WEEK-END: CONSTANŢA ŞI IAŞI

 

Trupa ALTERNOSFERA din Republica Moldova va sustine in acest week-end doua concerte – vineri, 23 noiembrie, la Constanta – Club Goblin (Strada Tomis nr.48) si sambata, 24  noiembrie, la Iasi – Underground Pub (Galeriile comerciale Stefan cel Mare - demisol (jos la spirala). Concertele  vor incepe la orele 21:00 si fac parte din turneul de promovare in Romania al celui mai recent album al trupei, „Virgula”.

 

Albumul „Virgula” reprezintă prima parte dintr-un triptic conceptual al formaţiei Alternosfera, numit ePIsodia, ce cuprinde 3 CD-uri: „Virgula”, „3” şi „14”.

 

Chintesenţa tripticului ePIsodia gravitează în jurul celei mai importante şi celebre constante matematice PI (π). Învăluită în trecut de misticism, constanta π, datorită relaţiei sale cu natura cercului, este inseparabilă de sferă şi univers. Conceptul ePIsodia îşi propune să devină inseparabil de Alternosfera şi universul său: publicul. 

 

Virgula reprezintă miezul tripticului ePIsodia, titlul pe care îl poartă al 3-lea album cu 14 piese: 3,14. Virgula separă şi uneşte în acelaşi timp întregul de fracţionar, raţionalul de iraţional, realitatea de vis, sentimentele distincte şi episoadele discrete de şirul continuu al vieţii, şir plasat în labirintul Marcel Bostan: voce, clape; Marin Nicoară: chitară, clape; Sergiu Aladin: chitară, clape; Vicosh: bass; Anatol Pugaci: tobe; Alternosfera – Sfera – Cerc – π – 3,14 – al 3-lea album – Virgula – 14 piese – piesa a 3 de pe album e Virgula  si are 3:14.

 

Turneul se va incheia printr-un concert-eveniment, la Bucuresti – sambata, 8 decembrie, Turbohalle.

 

Link-urile evenimentelor aici:

CONSTANTA - http://www.facebook.com/events/444195622300011/

 

Alternosfera a fost fondată în 1998. Pe parcursul anilor, formaţia şi-a schimbat componenţa, având în prezent doar 2 persoane din formula iniţială, Marcel şi Marin. În primii ani formaţia îşi căuta tematica şi stilul, experimentează cu diverse instrumente, acumulează experienţă si înregistreaza primele demo-uri.

 

Primul album "Oraşul 511" a fost lansat în mai 2005, iar denumirea albumului provine de la garajul nr.511, unde formaţia îşi avea sala de repetiţie. Albumul include piesa “Wamintirile”, piesa ce a „invadat” posturile de radio și televiziune din România.

 

Doi ani mai tarziu, Alternosfera lanseaza "Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică". Prin acest album Alternosfera pune punct perioadei romantismului liric în creaţia sa, iar in toamna lui  2008, lansează EP-ul "Flori din groapa Marianelor".

 

In 2012 ALTERNOSFERA  a lansat albumul „VIRGULA”. Pana acum au fost lansate 3 single-luri de pe acest album: „Arunca-mi”, difuzat in primavara acestui an, No 1. In TopShow Radio Guerrilla timp de mai multe saptamani si „Doua Eve” – lider de clasament al aceluiasi post de radio.  In acest moment, „MUTA” se afla in heavy rotation la singurul post de radio Premium din Romania – Radio Guerrilla.

 

 

Turneul pe care Alterosfera il sustine in Romania este sustinut de catre Radio Guerrilla si UTV.

Parteneri media: TIUK, Zile si Nopti, Sunete, anyplace.ro, b365.ro, Bestmusic.ro, BeWhere the City is, Best-Event, Catavencii, Cooperativa Urbana, Feeder, GetLokal.com, Hai la Concert, HotCity.ro, Hypestreet, Iconcert, Infomusic, inoras.ro, Let's Rock, Metalhead, Metalfan, Maximum Rock, Metropotam, Mixtopia, MusicNights.ro, Muzicabuna.ro, No3.ro, Orasulm.eu, Port.ro, RockStage, Studentie, Sub25.ro, Tataia, Tilllate.com, TheBeat.ro, ToNight.ro,  Urban.ro, UZR, Veioza Arte. 

Teatru-rock la Museion:

„The DOORS - sex, drugs & Rock'n' roll”!

 

„The DOORS - sex, drugs & Rock'n' roll” e un spectacol de teatru-rock, care va avea premiera vineri, pe 21 decembrie, ora 19:00, la studioul de teatru Museion din Piaţa Enescu, nr. 2.

Este vorba de un spectacol de teatru-rock, realizat de actorul Silvian Duică. Nu neapărat un recital tribut The Doors, ci mai degrabă o alegorie... o metaforă. O metaforă a muzicii, poeziei şi personalităţii lui Jim Morisson, rock-starul anilor ’60 din America, liderul trupei The Doors. Acest spectacol va fi însoţit de crâmpeie din poezia sa în limba română, flash-uri din scrierile şi gândurile sale, dublate cu hituri celebre ale trupei, în ideea de a creiona câteva momente din filozofia lui JIM, figură controversată în show-biz-ul american din perioada hippie, fiindcă, cum spunea el, „singura cale de a afla adevărul este să ajungi la extreme”.

„The DOORS - sex, drugs & Rock'n' roll” este un one man-show cu Silvian Duică în rolul lui Jim Morisson. Publicul va fi sedus de „umbra” lui Jim, iar spiritul său va predomina întreg spectacolul, datorită scenografiei, bazată pe video-proiecţie. Actorul Silvian Duică va încerca să-l readucă pe Jim pe scenă, pentru cei care au cunoscut cu adevărat muzica şi pasiunea acestuia pentru poezie, iar pentru cei tineri, ce nu ştiu multe despre The Doors, este momentul să afle! Spectacolul ne va ajuta să-l cunoaştem mai bine pe Jimmie şi să îi înţelegem covârşitoarea lui personalitate.

Teatrul Strada este o trupă particulară, formată din actori profesionişti, aflată sub auspiciile Asociaţiei Culturale Museion Braşov.

21 decembrie, ora 19:00

Teatrul Strada Braşov
Piaţa Enescu, nr. 2
www.museion.ro

ALTERNOSFERA – CONCERT EVENIMENT LA TURBOHALLE

 

Este unanim recunoscut: fie ca a fost vorba despre Bucuresti, Cluj, Timisoara, Buzau, Brasov sau Galati, concertele trupei ALTERNOSFERA au strans un numar record de fani, depasind de fiecare data capacitatea salilor care au gazduit concertele de promovare a celui mai recent album al trupei, „VIRGULA”.

 

In aceste circumstante, ALTERNOSFERA s-a gandit sa isi rasplateasca fanii (din ce in ce mai numerosi) printr-un CONCERT EVENIMENT, concert ce va avea  loc in cel mai mare spatiu fost industrial dedicat evenimentelor culturale – TURBOHALLE (Bulevardul Iuliu Maniu Nr. 220 B (statia de metrou Pacii, în fosta uzina Turbomecanica)

 

Evenimentul este programat sambata, 8 decembrie 2012, incepand cu orele 21:00.

 

Una dintre surprizele serii o reprezinta prezenta trupei LONGA in deschiderea concertului ALTERNOSFERA. Longa este o trupa din Transnistria si se afla pentru prima oara in Romania.

 

Petrecerea continua pana in zori cu DJ Mario Cruxfader.

 

Linkul evenimentului: http://www.facebook.com/events/483658588322198/?fref=ts

 

Detalii si bilete pe www.myticket.ro

 

TURBOHALLE este, pe langa un proiect indraznet, un spatiu polivalent de aproximativ 5000 mp construit din cinci hale alaturate, plus spatii administrative si conexe.

 

Turbohalle este un proiect ancorat de sinergia faptelor egidelor Kulturhaus, Silver Church, Festivalul de film Anonymul, Happy Fish si Delta Music Fest. Spatiul a luat nastere prin conversia halelor fostei uzine comuniste Turbomecanica situata in cartierul Militari, pe B-dul Iuliu Maniu, nr. 220B, exact la statia de metrou Pacii, conceput ca un spatiu multifunctional capabil sa gazduiasca evenimente cu pana la 6.000 de spectatori.

 

 

Alternosfera a fost fondată în 1998. Pe parcursul anilor, formaţia şi-a schimbat componenţa, având în prezent doar 2 persoane din formula iniţială, Marcel şi Marin. În primii ani formaţia îşi căuta tematica şi stilul, experimentează cu diverse instrumente, acumulează experienţă si înregistreaza primele demo-uri.

 

Primul album "Oraşul 511" a fost lansat în mai 2005, iar denumirea albumului provine de la garajul nr.511, unde formaţia îşi avea sala de repetiţie. Albumul include piesa “Wamintirile”, piesa ce a „invadat” posturile de radio și televiziune din România.

 

Doi ani mai tarziu, Alternosfera lanseaza "Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică". Prin acest album Alternosfera pune punct perioadei romantismului liric în creaţia sa, iar in toamna lui  2008, lansează EP-ul "Flori din groapa Marianelor".

 

 

Albumul „Virgula” reprezintă prima parte dintr-un triptic conceptual al formaţiei Alternosfera, numit ePIsodia, ce cuprinde 3 CD-uri: „Virgula”, „3” şi „14”.

 

Chintesenţa tripticului ePIsodia gravitează în jurul celei mai importante şi celebre constante matematice PI (π). Învăluită în trecut de misticism, constanta π, datorită relaţiei sale cu natura cercului, este inseparabilă de sferă şi univers. Conceptul ePIsodia îşi propune să devină inseparabil de Alternosfera şi universul său: publicul. 

 

Virgula reprezintă miezul tripticului ePIsodia, titlul pe care îl poartă al 3-lea album cu 14 piese: 3,14. Virgula separă şi uneşte în acelaşi timp întregul de fracţionar, raţionalul de iraţional, realitatea de vis, sentimentele distincte şi episoadele discrete de şirul continuu al vieţii, şir plasat în labirintul Marcel Bostan: voce, clape; Marin Nicoară: chitară, clape; Sergiu Aladin: chitară, clape; Vicosh: bass; Anatol Pugaci: tobe; Alternosfera – Sfera – Cerc – π – 3,14 – al 3-lea album – Virgula – 14 piese – piesa a 3 de pe album e Virgula  si are 3:14.

 

Pana acum au fost lansate 3 single-luri de pe acest album: „Arunca-mi”, difuzat in primavara acestui an, No 1. In TopShow Radio Guerrilla timp de mai multe saptamani si „Doua Eve” – lider de clasament al aceluiasi post de radio.  In acest moment, „MUTA” se afla in heavy rotation la singurul post de radio Premium din Romania – Radio Guerrilla.

 

Turneul pe care Alterosfera il sustine in Romania este sustinut de catre Radio Guerrilla si UTV.

 

Parteneri media: TIUK, anyplace.ro, b365.ro, Bestmusic.ro, BeWhere the City is, Best-Event, Catavencii, Cooperativa Urbana, Feeder, GetLokal.com, Hai la Concert, HotCity.ro, Hypestreet, Iconcert, Infomusic, inoras.ro, Let's Rock, Metalhead, Metalfan, Maximum Rock, Metropotam, Mixtopia, MusicNights.ro, Muzicabuna.ro, No3.ro, Orasulm.eu, Port.ro, RockStage, Studentie, Sub25.ro, Sunete, Tataia, Tilllate.com, TheBeat.ro, ToNight.ro,  Urban.ro, UZR, Veioza Arte, Zile si Nopti.