Rockstadt

 

CenaKLUbul TIUK!

vă invită la o întîlnire de vară cu ÎMBLÎNZITORUL APELOR,

romanul de debut al tînărului scriitor

A.R.DELEANU (deleanu.wordpress.com) a.k.a. Flavius Ardelean,

care va citi un fragment din bizzaroproza sa răcoroasă.

Discuţii, lansare de carte, autografe, concurs al editurii CDPL.

Moderator: Mihail Vakulovski.
Joi, 19 iulie, ora 19:30, Rockstadt Bv

 Mihail Vakulovski

Luna Amară Storytellers

 

LUNA AMARĂ a pornit într-un turneu care se bazează pe un nou concept muzical live: Storytellers. Membrii formației (Mihnea şi Nick i-au atras în acest joc serios şi pe Răzvan, Sorin şi Şerban) vorbesc în concert despre piesele din playlist sau povestesc publicului diverse întîmplări legate de momentul compunerii sau înregistrării piesei respective. Menţionez că e un turneu acustic, aşa că n-o să puteţi re-auzi piese ca „Folclor” sau „Disident”, dar vă veţi simţi mult mai aproape de membrii formaţiei şi practic veţi putea intra în „laboratorul” de creaţie LA sau, cum se zice, în „bucătăria” lor, pentru că e un turneu interactiv, în care spectatorii pot întreba orice despre orice piesă, mai ales despre cea care urmează sau care tocmai a fost cîntată – despre muzică, versuri, mesaje, contextul scrierii, prima cîntare şi restul.

Primul concert din turneul Luna Amară Storytellers a avut loc la clubul Rockstadt din Braşov, unde cred că Luna Amară se simte ca acasă, pentru că exact ei au cîntat la deschiderea clubului, la deschiderea sezonului şi, iată, la închiderea perioadei de concerte din acest an „şcolar” dela Rockstadt (vor mai fi cîteva evenimente, dar va fi vorba de excepţii, oficial la Rockstadt acum s-a terminat sezonul, imediat după concertul Luna Amară). La Braşov LA au cîntat pentru prima oară într-un concert „Toţi la fel”, dar şi un cover Incubus. Asta pe lîngă cele mai cunoscute piese LA, fireşte, pe care le ştim şi de pe albume, şi din celelalte concerte LA, cele mai multe piese fiind de pe „Don’t Let Your Dreams Fall Aslee” şi „Pietre în alb”, ultimele două albume publicate.

Oricît de multe ai cunoşte despre Luna Amară, la astfel de concerte mai ai de aflat multe lucruri interesante, apoi – poţi asculta Luna Amară şi în varianta acustică, astfel deschizîndu-ţi-se o altă perspectivă, poate neaşteptată. Oricum, în sală erau mulţi tineri care ar fi aşteptat să-i audă pe lunatici în varianta lor obişnuită – rock-rock, adică, dar şi concertul acustic a fost marca LA; a fost o seară foarte, foarte faină!

Un concept pe care ar trebui să-l împrumute absolut toate formaţiile, dacă se tot bat cu pumnii în piept că le pasă de publicul lor, îi interesează şi le sunt „pretini”. Nu pierdeţi în nici un caz Luna Amară Storytellers, cînd vor ajunge în oraşul vostru cu acest nou concept! E ceva profund uman, prietenesc şi, fireşte, la fel de artistic! Rock norock!

 

 

Mihail Vakulovski

 

Bucovina & Krypton sub Tîmpa

 

Pe 17 mai sub Tîmpa au aterizat rockerii de la Bucovina, iar cei care n-au rămas în faţa televizoarelor la „derbi”, ci au umplut Rockstadt-ul, au asistat la un concert foarte, foarte frumos. Bucovina cîntă un folk metal energic şi spectaculos, melodiile lor avînd versuri simple (aici o fi folkul) şi mult instrumental (me(n)talist!) care transmite ascultătorilor putere şi încredere. O formaţie cu mesaj pozitiv, cu muzică plăcută, prezenţă scenică adecvată şi cu un public foarte fain, cel puţin la Braşov. S-a văzut clar că şi lui Crivăţ, Luparul, Mishu, Vlad şi Maanu le-o plăcut la noi, aşa că au promis că se vor întoarce în toamnă, pentru că, a spus Crivăţ, n-a trecut jumătate de an de la ultimul lor concert de la Braşov şi n-o să treacă jumătate de an pînă la următorul, cînd îşi vor lansa un material la care lucrează acum şi pe care-l testează şi-n concerte! Ziceam de public: nu i-au lăsat să coboare de pe scenă pînă n-au mai cîntat vreo 4-5 piese după ce-au mulţumit publicului, inclusiv una nou-nouţă (nemţii de la Endstille au coborît de pe scenă, apoi s-au oprit să aştepte bis-urile, care pur şi simplu nu au mai fost, iar bucovinenii au mai cîntat cu multă plăcere – ce diferenţă!). Hai Bucovina!

 

 

Pe 18 mai am avut la Rockstadt un alt concert-eveniment. Formaţia Krypton s-a reîntors în forţă, concertele din acest turneu de revenire surprinzîndu-i – pozitiv – şi pe cei care-i cunoşteau înainte să se retragă, dar mai ales pe cei care nu-i cunoşteau decît de la televizor. O formaţie profi (e adevărat că s-au reunit în formula lor cea mai reuşită!), care sună foarte bine, se comportă ca nişte prieteni, cîntă cu multă plăcere şi spectatorii nu pot să nu simtă asta. Un concert memorabil dintr-un turneu istoric. Nu-i pierdeţi cînd vor ajunge la voi în oraş!

 


 

Rock norock!

Endstille

 

 

Pe 28 aprilie a fost cea mai zgomotoasă seară la Rockstadt, pentru că sub Tîmpa au venit nemţii de la ENDSTILLE, care s-au vopsit cît se poate de fioros, apoi au urcat pe scenă şi s-au dezlănţuit la max! Endstille e un nume important în ceea ce priveşte black metal-ul german, ei activînd de vreo 10 ani pe scenele rock din Europa, e adevărat că cu noul vocalist, Zingultus (ex-Nagelfar), au imprimat abia acum un album, „Infektion 1813”, album (al 10-lea!) pe care l-au promovat şi la Braşov, şi în concertul de la Bucureşti, spectacole organizate de Mighty Owl Productions şi Cavalleria Events. În deschiderea formaţiei germane au cîntat băieţii de la Akral Necrosis, tot black metal, doar că cu influenţe trash. Un concert foarte tare, pe care n-o să-l uităm prea repede.