’n curînd

 

Marţi, 1 martie, la ora 19 00, în clubul chişinăuian Gin Do & Contrabass (Eminescu 72) va avea loc lansarea volumului Tiuk! (antologie de proză Klu).

Vor fi prezenţi dintre autori: Dumitru Crudu, Nicoleta Esinencu, Pavel Păduraru, Iulian Ciocan, Alexandru Vakulovski.

Evenimentul marchează 10 ani de activitate Tiuk!

Muzonul este asigurat de Gonzo Deliriumovici (hardcore mix) & Faust (bass turbat).

Stufstock Reloaded:

muzică, film, teatru şi fotografie

@ Fabrica, în 5 martie

 

Stufstock Rockarte 2010 va avea în martie o ediţie „reloaded”, în Bucureşti. Cum publicul şi artiştii verii trecute au creat o atmosferă extraordinară în Vama Veche, la concertele, proiecţiile de film, piesele de teatru şi vernisajele organizate, Stufstock revine acum cu o selecţie a evenimentelor de astă vară: vernisajele câştigătorilor workshopului de fotografie “Vama sub lumini de Oscar”, piesa de teatru G.O.D. (regia: Marcel Ţop), proiecţia a trei scurtmetraje Filmstock (Captivi de Crăciun, Derby şi How Do You Do?) şi concertele câştigătorilor Stufstock Newcomers 2010 - White Walls (metal progresiv), The dAdA (alternative) şi East Roots (reggae). Stufstock Reloaded va avea loc sâmbătă, 5 martie, de la ora 12:00 (ziua), la Club Fabrica din Bucureşti.

 

Stufstock Reloaded începe sâmbătă la amiază cu vernisajul fotografiilor câştigătoare vara trecută în Vama Veche, în cadrul workshopului “Vama sub lumini de Oscar”. În august, zeci de pasionaţi, profesionişti, fotojurnalişti sau amatori au participat la acest worksop şi au avut parte de vernisaje şi practică hands on pe aparatură profesională, având la dispoziţie, pentru o săptămână, echipamente profesionale şi cele mai bune sisteme de lumină continuă de la Dedolight şi KinoFlo, companii care au în palmares numeroase premii Oscar, CINEC şi Emmy pentru inovaţie şi tehnologie. În Club Fabrica, pe parcursul întregii zile, îşi vor prezenta lucrările câştigătorii concursurilor de fotografie de noapte (Branduşa Keita, Radu Petrescu, Ionel Onofras), nud (Sorin Drogianu, Alex Lupaşcu, Cristi Sarageaua), portret (Viorica Dan, Daniela Apreutesei, Sabin Cornea), de produs (Cristi Sarageaua, Andreea Diaconescu, Korpan Pavlo) şi fotoreportaj (Korpan Pavlo, Dragoş Funariu, Dragoş Bărbulescu; Remus Toderici, Alecsandra Drăgoi, Mircea Grecescu). Evenimentul de fotografie organizat de Stufstock Rockarte, „Shoot the Rockstar”, va continua şi vara aceasta, prin workshopul ”Vama sub lumini de Oscar”, organizat de 4K Broadcast Solutions, începând de duminică, 21 august.

 

Piesa de teatru G.O.D., în regia lui Marcel Ţop, va începe la ora 21:00. Cu Toma Dănilă în distribuţie şi participarea video a lui Marius Bodochi, G.O.D. este o producție a Teatrului LUNI de la Green Hours, iar vara trecută a făcut ca terasa de la malul mării unde a fost jucată să devină neîncăpătoare, spectatorii urmărind piesa şi în picioare, pe marginea spaţiului neconvenţional unde a fost montată. Alături de (CU)CUIEINFRUNTE (regia Radu Iacoban şi Tudor Aaron Istodor), produsă tot de Teatrul LUNI de la Green Hours şi de spectacolul Cum am mâncat un câine (regia: Adi Iclanzan), o producţie Teatru 74 (Târgu Mureş), G.O.D. a fost un prim pas pentru Teatru la Stufstock.

 

Spectatorii pot rămâne în continuare la proiecţia a trei scurtmetraje din cadrul Filmstock, de la 22:30: Captivi de Crăciun, în regia Iuliei Rugină, Derby, regizat de Paul Negoescu şi How Do You Do, al lui Gabriel Achim. Captivi de Crăciun spune povestea a patru personaje care nu se cunosc şi care sunt nevoite să îşi petreacă Ajunul Crăciunului într-o gară mică de provincie, departe de oamenii şi locurile unde trebuie şi îşi doresc să ajungă de Crăciun, în aşteptarea unui tren înzăpezit la mulţi kilometri distanţă. Pe măsură ce orele trec şi trenul pare să nu mai vină, Mădălina, Cristi, Oxana şi Alex împart unul cu celălalt absurdul, speranţa, furia, deznădejdea. Pentru că, întâmplător, sunt captivi aici. Pentru că nu se ştie când se va termina. Şi pentru că e Crăciunul. Captivi de Crăciun este o poveste despre gesturi mici. Poveşti mari. Şi oameni.  Este o producţie a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC), reprezentând filmul de master al Iuliei Rugină. Scenariul este scris de Iulia Rugină, Ana Agopian şi Oana Răsuceanu.

Un alt film din selecţie, Derby este produs şi regizat de Paul Negoescu în 2010. Povestea începe când, într-o seară, lui Mircea i se pare că îşi aude fiica de 15 ani făcând sex cu prietenul ei în camera alăturată. Produs şi regizat în 2009 de Gabriel Achim, scurtmetrajul How do you do? este o comedie foarte dinamică, în care joacă Paul Ipate şi Adrian Ciglenean.

 

Proiectele Filmstock şi Teatru la Stufstock, care anul trecut au adus împreună mii de spectatori în Vama Veche, continuă şi vara aceasta. Anul trecut, Filmstock a realizat proiecţiile speciale Kapitalism, reţeta noastră secretă (regia: Alexandru Solomon), care a rulat de două ori, la cererea publicului, The Boat that Rocked (regia: Richard Curtis), care a deschis concertele primei zile, Pirates of the Sea (regia: Richard Colby), proiecţia horror de la miezul nopţii, Drag Me To Hell (regia: Sam Raimi), comedia Nuntă în Basarabia (regia: Nap Toader), selecţia de scurtmetraje româneşti Romanian Short Waves, prezentată la Cannes în 2010, precum şi retrospectiva NexT Film Festival, filmele campaniei SPER, 2009, proiectate pe plajă în cadrul proiectului inedit Cinema Solar, retrospectiva Iaşi International Film Festival şi workshopurile informale susţinute de producătoarea Ada Solomon şi de regizorii Adrian Sitaru şi Cătălin Saizescu au fost evenimentele primei ediţii de Filmstock.

Înainte de miezul nopţii, sâmbătă vor cânta în Fabrica
cele trei trupe care au câştigat anul trecut, la Stufstock Newcomers: White Walls (metal), East Roots (reggae) şi The dAdA (alternative). Vara trecută, cele trei formaţii au avut ocazia să cânte în deschiderea ultimei zile de rock pe scena principală şi au primit ca premiu producţia şi lansarea următorului album (Whitewalls), realizarea unui videoclip, aflat acum în producţie (The dAdA) şi un kit muzical pentru sala de repetiţii (East Roots).

 

White Walls cântă metal progresiv, dinamic, cu influențe variate și contraste puternice. În 2010, trupa din Constanţa a câştigat concursul Stufstock Newcomers, la doar un an după înfiinţare. Înainte de White Walls, cei patru componenţi au mai cântat în Protest Urban, Murther sau Fortuneteller, iar acum spun că se simt mai puternici ca niciodată, în această formulă. Albumul lor de debut se numeşte „Mad Man Circus”. Membrii White Walls sunt:  Marian Mihăilă (tobe), Virgil Eugen Brudaru (voce), Alexandru Eduard Dascălu (chitară),  Șerban-Ionuț Georgescu (bass) şi Adrian Mateescu (staff). (myspace.com/whitewallsofficial)

 

The dAdA are influenţe alternative, garage, indie şi raggae şi a câştigat premiul al doilea la Stufstock Newcomers vara trecută. Trupa s-a format în mai 2006, sub numele de 15 Grade.

Componenţa actuală  înseamnă Septimiu Urzica (voce, chitară), Mihai Ungureanu (chitară bas, backing vocals), Marian Bobiceag (tobe) şi Theodor Nicolae (chitară solo, backing vocals). The dAdA (ex 15 Grade) a susținut peste 40 de concerte în cluburi underground sau mainstream din Bucureşti, a cântat cu Phoenix, într-un turneu naţional, cu Zdob si Zdub, Ovidiu Lipan Tandarica, Timpuri Noi, Iris sau Semnal M. (myspace.com/15grade)

 

Direct de pe locul al treilea, East Roots cântă reggae autentic din 2009. Cu un sound nou pentru România, un mix de drum&bass, reggae, ska şi dancehall cu pasaje de sitar (instrument tradiţional oriental) sau nai, East Roots îmbină genuri care au mai fost abordate separat, dar niciodată într-o singură piesă. Cu experienţă în genuri muzicale foarte diferite, care variază de la jazz şi muzică clasică la dub şi rock, membrii trupei au reuşit sa creeze conceptul East Roots. Trupa este foarte des invitată să cânte la petreceri. East Roots înseamnă Bogdan Filipeanu (Mistah B) - voce, Mihai Para - baterie, Laur Iftene - bas şi sitar, Mihai Stănescu - clape, Cristian Scurtu - chitară şi Adelin Dragu - percuţie şi nai, fiecare aducând o abordare diferită ca stil muzical. Mesajul pe care cei şase artişti îl transmit este unul pozitiv şi pacifist, cu energie şi un sound exploziv, care face ca de fiecare dată la concertele lor atmosfera să fie extraordinară şi să vrei să îi vezi din nou cât mai curând. East Roots va lansa toamna aceasta primul său EP. (myspace.com/eastroots)

 

Ne găsiţi pe şi pe facebook – Stufstock Reloaded

(facebook.com/#!/event.php?eid=127429650662650). Preţul unui bilet este de 5 lei, de la ora 12:00 şi 10 lei, de la ora 20:00.

 

Despre Stufstock


Aflat la a noua ediţie, Stufstock va avea loc vara aceasta între 21-29 august, pe plaja din Vama Veche. În ultimii doi ani, la Stufstock au cântat trupe româneşti, atât cele consacrate, cât şi muzică nouă, pe care Stufstock o lansează şi o susţine. Zdob şi Zdub, Timpuri Noi, E.M.I.L., Urma, Byron, Nicu Alifantis & Zan, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Celelalte Cuvinte, Baniciu & Kappl, Trooper, Kumm, Z.O.B., Luna Amară, Omul cu şobolani, Luna Amară, Altar, Mike Godoroja & Blue Spirit, Trupa Veche, Implant pentru Refuz, The Amsterdams şi Phenomenon au cântat pe scena Rock în 2009 şi 2010. Alături de concertele extraordinare cu care Stufstock-ul şi-a obişnuit de opt ani publicul, vara trecută evenimentul a început să susţină şi alte forme de exprimare artistică: filmul, teatrul şi fotografia. Festivalul este produs de compania Capricorn & Capricorn Productions şi organizat de Asociaţia pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural.

 

Primul festival STUFSTOCK a strâns pe plaja din Vama Veche, în anul 2003, peste 15.000 de vamaioţi şi, cu sprijinul mass media, a devenit unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzică rock din sud-estul Europei. STUFSTOCK 2 a câştigat amploare: 30 de artişti şi formaţii de muzică rock, 150 de muzicieni, la 100.000 de wati de sunet şi lumină. 18 ore de transmisie live şi 20.000 de oameni prezenţi. STUFSTOCK 3 bate recordul realizat cu un an în urmă: trei zile de concert live, 41 de trupe participante, şapte trupe internaţionale şi 30.000 de oameni. La STUFSTOCK 4 au fost amenajate 3 scene, pe care au concertat peste 40 de trupe, atât din România, cât şi din ţările vecine. STUFSTOCK 5 Greenfest a adus în Vama Veche 50 de trupe în patru zile de festival, 20.000 de oameni în public şi 100 de voluntari. În 2008, la STUFSTOCK 6, au cântat 50 de trupe, pe două scene, în faţa a 8.000 de oameni. Printre trupele străine participante la ultimele ediţii se numără: Cradle of Filth, Toy Dolls, The Dandy Warhols, Defunkt, Kultur Shock, Air Traffic, Farfarello, dEUS, Apocalyptica.

 

anca romanescu

The Kids Are All Right/

Copiii sunt bine mersi

 

Regia: Lisa Cholodenko

 

Cu: Annette Bening, Julianne Moore, Mark Rufallo,

Mia Wasikowska şi Josh Hutcherson

 

Doi copii, două mame, un singur tată: o familie neconvențională, cu probleme neobișnuite.

 

Nominalizat la Oscar-ul pentru cel mai bun film și pentru cea mai bună actriță de anul acesta, câștigător a două Globuri de Aur.

 

În cinematografe, din 11 februarie 2011

 

Sinopsis

 

Nic (Annette Bening) și Jules (Julianne Moore) formează un cuplu și au, prin inseminare artificială, doi copii: Joni (Mia Wasikowska) şi Laser (Josh Hutcherson). Ani mai târziu, copiii, acum adolescenți, își caută "tatăl biologic" și îl cunosc pe Paul (Mark Ruffalo), genul de tată care fascinează orice adolescent. Îl implică în viața lor, iar consecințele sunt neașteptate pentru toți. Un capitol nou se deschide pe nepregătite în viața celor patru, capitol în care legăturile de familie sunt definite, re-definite și apoi re-re-definite...

 

Despre „The Kids Are All Right”/”Copiii sunt bine mersi”

 

Lungmetrajul Lisei Cholodenko este printre favoriții pentru Oscarurile de anul acesta, fiind nominalizat la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună actriță într-un rol principal (Annette Bening) și Cel mai bun actor în rol secundar (Mark Ruffalo), dupa ce în 16 ianuarie a câștigat două Globuri de Aur, pentru cel mai bun film de comedie și pentru cea mai bună actriță de comedie (Annette Bening). Regizat de Lisa Cholodenko („High Art”, „Laurel Canyon”), lungmetrajul despre care s-a vorbit cel mai mult la ediţia din 2010 a Festivalului de film de la Sundance şi care a câştigat premiul Teddy pentru lungmetraj la Berlinale 2010 este realizat pe baza scenariului scris de Lisa împreună cu Stuart Blumberg. Cholodenko a realizat până acum lungmetraje independente, de nișă, acesta fiind primul ei film independent care e totodată și "mainstream". "The Kids are All Right" va fi lansat în România de Independența Film, în 11 februarie 2011.

 

Pelicula reușește să combine comedia de situaţie cu realismul dramatic într-un portret amuzant, emoţionant şi nuanţat al unei familii americane moderne, pusă într-o situaţie limită.

 

Nic şi Jules (Annette Bening, nominalizată de trei ori la Oscar şi Julianne Moore, care a primit până acum patru nominalizări la Premiile Academiei) sunt căsătorite şi trăiesc într-o casă primitoare din sudul Californiei împreună cu cei doi copii, Joni şi Laser (Mia Wasikowska şi Josh Hutcherson).

 

Nic şi Jules sau, aşa cum le spun copii, „Mamele”, și-au născut cei doi copii prin inseminare artificială, de la acelaşi tată-donator şi au reuşit să intemeieze o familie modernă şi echilibrată. În timp ce fiica lor, Joni, se pregăteşte să plece la colegiu, fratele ei, Laser, îi cere o favoare. El vrea ca Joni, acum în vârstă de 18 ani, să-l ajute să-l găsească pe tatăl lor biologic. Deși la început ezită, Joni îi face acest favor fratelui ei şi reuşeşte să ia legătura cu tatăl biologic – Paul (Mark Rufallo). Copiii încep să se simtă atraşi de stilul de viaţă al lui Paul, un restaurator boem, care contrastează cu principiile rigide ale mamei lor, Nic, o doctoriţă conservatoare ce a impus reguli stricte familiei. Cealaltă mamă, Jules, care tocmai îşi începe cariera de artist peisagist se simte la rândul său atrasă de Paul. Pe măsură ce tatăl celor doi adolescenți devine tot mai prezent în viaţa celor patru, un nou şi neaşteptat capitol începe în viaţa acestei familii mai puţin obişnuite...

Stufstock Rockarte 2011

21-29 august în Vama Veche

 

Ediţia a noua a Stufstock Rockarte aduce din nou în Vamă, vara aceasta, o săptămână de rock, film, teatru şi fotografie, în perioada 21-29 august. Ediţia din 2011 o continuă pe cea de anul trecut, care s-a bucurat de o atmosferă extraordinară în public, foarte participativ în relaţia cu artiştii, la concertele, workshopurile, proiecţiile, piesele de teatru şi vernisajele organizate şi cu entuziasm în backstage.

 

Concertele de la scena principală vor avea loc la finalul săptămânii de rockarte. Zona muzicală a Stufstock va aduce şi anul acesta concursul Stufstock Newcomers şi workshopul Rockschool. Trupele care au câştigat primele trei locuri la concursul Stufstock Newcomers în 2010 au avut ocazia să cânte în deschiderea ultimei zile de rock pe scena principală şi au primit ca premiu producţia şi lansarea următorului album (Whitewalls), realizarea unui videoclip, aflat acum în producţie (The Da Da) şi un kit muzical pentru sala de repetiţii (East Roots). Pe de altă parte, prin workshopul de muzică Rockschool, cei care au vrut să înveţe să cânte la chitară, bass şi tobe au urmat cursurile Rockschool, unde au asistat la lecţii teoretice şi demonstraţii tehnice. În fiecare seară au avut loc concerte ale elevilor şcolii Rockschool, urmate de jam-sessions susţinute de profesori şi elevi.

 

Proiectele Filmstock şi Teatru la Stufstock, care anul trecut au adus împreună peste 3000 de spectatori în Vama Veche, continuă şi vara aceasta. Anul trecut, Filmstock a realizat proiecţiile speciale Kapitalism, reţeta noastră secretă (regia: Alexandru Solomon), care a rulat de două ori, la cererea publicului, The Boat that Rocked (regia: Richard Curtis), care a deschis concertele primei zile, Pirates of the Sea (regia: Richard Colby), proiecţia horror de la miezul nopţii, Drag Me To Hell (regia: Sam Raimi), comedia Nuntă în Basarabia (regia: Nap Toader), selecţia de scurtmetraje româneşti Romanian Short Waves, prezentată la Cannes în 2010, precum şi retrospectiva NexT Film Festival, filmele campaniei SPER, 2009, proiectate pe plajă în cadrul proiectului inedit Cinema Solar, retrospectiva Iaşi International Film Festival şi workshopurile informale susţinute de producătoarea Ada Solomon şi de regizorii Adrian Sitaru şi Cătălin Saizescu au fost evenimentele primei ediţii de Filmstock.

 

Spectatorii veniţi la piesele de teatru G.O.D. (regia: Marcel Ţop), (CU)CUIEINFRUNTE (regia Radu Iacoban şi Tudor Aaron Istodor), produse de Teatrul LUNI de la Green Hours şi la spectacolul Cum am mâncat un câine (regia: Adi Iclanzan), o producţie Teatru 74 (Târgu Mureş), au depăşit numărul de locuri ale terasei unde erau montate şi au ales să stea şi în picioare pe marginea spaţiului neconvenţional de acolo. Cele trei piese au fost un prim pas pentru Teatru la Stufstock.

 

Radio Stufstock va fi din nou on-air la terasele din Vamă în săptămâna Rockarte, ca anul trecut, când Teo a difuzat online muzica vamaioţilor, creînd acea atmosferă rock-boemă a Vămii. Un radio fără playlist impus, cu oameni de-ai casei, lume cunoscută şi muzică bună de azi, aceeaşi Vama Veche dintotdeauna, dar contemporană, păstrând totodată şi muzica Woodstock-ului.

 

Evenimentul de fotografie organizat de Stufstock Rockarte, „Shoot the Rockstar”, va continua şi vara aceasta, prin workshopul ”Vama sub lumini de Oscar”, organizat de 4K. Atelierul de fotografie va începe de duminică, 21 august şi va aduce împreună în fiecare zi zeci de  pasionaţi, profesionişti, fotojurnalişti sau amatori, cu vernisaje şi practică hands on pe aparatură profesională. Cei înscrişi la atelierul ”Vama sub lumini de Oscar” vor avea la dispoziţie şi anul acesta  echipamente profesionale şi cele mai bune sisteme de lumină continuă de la Dedolight  şi KinoFlo, companii care au în palmares numeroase premii Oscar, CINEC şi Emmy pentru inovaţie şi tehnologie.

 

53 de tineri au fost aleşi ca voluntari anul trecut. Veniţi special pentru Stufstock din toată ţara, la finalul festivalului ei au primit diplome şi premii inedite. Voluntarii nu numai că au ecologizat zona festivalului în timpul proiectelor rockarte şi la final, dar au ajutat foarte mult la realizarea evenimentelor Stufstock, de la suport în activităţile de producţie, până la organizarea info-pointului sau activităţi de relaţii publice.

 

 

Despre Stufstock


Aflat la a noua ediţie, Stufstock va avea loc vara aceasta între 21-29 august, pe plaja din Vama Veche. Anul trecut, organizatorii au adus trupe rock care deja au făcut nopţi albe cu mii de fani în Vamă, de nouă ani de când festivalul există, cât şi muzică nouă, pe care Stufstock o lansează şi o susţine, ca în fiecare an. Zdob şi Zdub, Urma, Byron, Trupa Veche, Nicu Alifantis & Zan, Trooper, E.M.I.L., Luna Amară, Omul cu şobolani, Kumm, ZOB, Altar, Implant pentru Refuz şi Phenomenon au cântat pe scena Rock în 2010. Alături de concertele extraordinare cu care Stufstock-ul şi-a obişnuit de opt ani publicul, vara trecută evenimentul a început să susţină şi alte forme de exprimare artistică: filmul, teatrul şi fotografia. Festivalul este produs de compania Capricorn & Capricorn Productions şi organizat de Asociaţia pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural.

Primul festival STUFSTOCK a strâns pe plaja din Vama Veche, în anul 2003, peste 15.000 de vamaioţi şi, cu sprijinul mass media, a devenit unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzică rock din sud-estul Europei. STUFSTOCK 2 a câştigat amploare, astfel, la eveniment aveau să participe 30 de artişti şi formaţii de muzică rock, 150 de muzicieni la 100.000 de wati de sunet şi lumină. Un total de 18 ore de transmisie live şi 20.000 de oameni prezenţi.

STUFSTOCK 3 bate recordul realizat cu un an în urmă, trei zile de concert live, 41 de trupe participante, şapte trupe internaţionale şi 30.000 de oameni. La STUFSTOCK 4 au fost amenajate 3 scene, pe care au concertat peste 40 de trupe atât din România cât şi din ţările vecine, eveniment la care au participat peste 10.000 de oameni. STUFSTOCK 5 Greenfest a adus în Vama Veche 50 de trupe în patru zile de festival, la care au participat 20.000 de oameni şi 100 de voluntari. În 2008, la STUFSTOCK 6, au cântat 50 de trupe, pe două scene, în faţa a 8.000 de oameni. Printre trupele străine participante la ultimele ediţii se numără: Cradle of Filth, Toy Dolls, The Dandy Warhols, Defunkt, Kultur Shock, Air Traffic, Farfarello, dEUS, Apocalyptica. La ediţia din 2009 au fost peste 15.000 de oameni care au venit pentru rock-ul românesc, reprezentat, printre alţii, pe plaja din Vamă, de Zdob şi Zdub, Timpuri Noi, Celelalte Cuvinte, Baniciu & Kappl, Ovidiu Lipan Ţăndărică, E.M.I.L., Urma, Z.O.B., Luna Amară, Mike Godoroja & Blue Spirit, Trooper, Kumm, The Amsterdams.

În drumul către Oscar, comedia „The Kids Are All Right” intră de azi în cinematografele din România  
        
Doi copii, două mame, un singur tată: o familie neconvenţională, cu probleme neobişnuite

Doi copii, două mame, un singur tată: o familie neconvenţională, cu probleme neobişnuite. Comedia "The Kids Are All Right"/"Copiii sunt bine-merci" îi are în rolurile principale pe Annette Bening, Julianne Moore şi Mark Ruffalo şi este printre favoriţii Oscarurilor de anul acesta, fiind nominalizată la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună actriţă într-un rol principal (Annette Bening) şi Cel mai bun actor în rol secundar (Mark Ruffalo), după ce în 16 ianuarie a caştigat două Globuri de Aur, pentru Cel mai bun film de comedie şi pentru Cea mai bună actriţă de comedie (Anette Bening). Regizoarea Lisa Cholodenko a realizat pană acum lungmetraje independente, de nişă, acesta fiind primul ei film independent care e totodată şi "mainstream". "The Kids are All Right" va fi lansat în România de Independenţa Film, în 11 februarie 2011. Premiera are loc vinerea aceasta, la Cinema Studio. În săptămana 11-17 februarie, filmul va rula în Bucureşti, la cinematografele Hollywood Multiplex, Studio, CinemaCity Cotroceni, CinemaCity Sun Plaza şi Movieplex; în Cluj, la CinemaCity şi la Arad, de asemenea, la CinemaCity.

Nic (Annette Bening) şi Jules (Julianne Moore) formează un cuplu şi au, prin
inseminare artificială, doi copii: Joni (Mia Wasikowska) şi Laser (Josh Hutcherson). Ani mai târziu, copiii, acum adolescenţi, îşi caută "tatăl biologic" şi îl cunosc pe Paul (Mark Ruffalo), genul de tată care fascinează orice adolescent. Îl implică în viaţa lor, iar consecinţele sunt neaşteptate pentru toţi. Un capitol nou se deschide pe nepregatite în viaţa celor patru, capitol în care legăturile de familie sunt definite, re-definite şi apoi re-re-definite...

Pelicula reuşeşte să combine comedia de situaţie cu realismul dramatic într-un portret amuzant, emoţionant şi nuanţat al unei familii americane moderne, pusă într-o situaţie limită.

Nic şi Jules sau, aşa cum le spun copii, „Mamele”, şi-au născut cei doi copii prin inseminare artificială, de la acelaşi tată-donator şi au reuşit să intemeieze o familie modernă şi echilibrată. În timp ce fiica lor, Joni, se pregăteşte să plece la colegiu, fratele ei, Laser, îi cere o favoare. El vrea ca Joni, acum în vârstă de 18 ani, să-l ajute să-l găsească pe tatăl lor biologic. Deşi la început ezită, Joni îi face acest favor fratelui ei şi reuşeşte să ia legătura cu Paul, tatăl biologic. Copiii încep să se simtă atraşi de stilul de viaţă al lui Paul, un restaurator boem, care contrastează contrastează cu principiile rigide ale mamei lor, Nic, o doctoriţă conservatoare ce a impus reguli stricte familiei. Cealaltă mamă, Jules, care tocmai îşi începe cariera de artist peisagist se simte la rândul său atrasă de Paul. Pe măsură ce tatăl celor doi adolescenţi devine tot mai prezent în viaţa celor patru, un nou şi neaşteptat capitol începe în viaţa acestei familii mai puţin obişnuite...

«Am mulţi prieteni care s-au identificat cu un personaj sau altul al poveştii”, povesteste regizoarea Lisa Cholodenko. “Eu şi prietena mea chiar încercam în perioada aceea să avem un copil. Au fost multe poveşti despre copii concepuţi de la taţi-donatori - în The New York Times, la TV – iar copiii aceştia se apropie acum de vârsta maturităţii. E o lume necunoscută pentru viaţa de familie  în general. Aşa că, în timp ce Stuart se gândea că ar fi interesant să punem accent pe latura indie a filmului, eu am vrut să aducem în proiectul asta pe cineva cu mai mult simţ al comercialului. Până la urmă, a fost o combinaţie reuşită , adaugă ea.

«Nu există vreun mesaj special legat de căsătoriile homosexuale“, spune Stuart Blumberg, co-scenarist alături de Lisa Cholodenko. “E doar ceva în genul bancului aceluia: „Persoanele gay merită să se simtă la fel de mizerabil într-un mariaj ca heterosexualii.” Ne-am concentrat pe oameni, nu pe subiecte politice şi sociale delicate”», spune el.

“Nu sunt o persoană foarte implicată politic”, adauga Lisa. “Relaţia mea cu subiectele politice şi sociale este una mai degrabă creativă şi artistică. Ştiu că unii vor vedea în primul rând asta: „O, uite o familie neconvenţională, două mame şi copiii lor.” Noi încercăm să zicem doar : „Hei, uite o o familie. Punct.”», conchide ea.

Julianne Moore a fost prima alegere pentru rolul lui Jules. “Am scris personajul Jules gândindu-ne la Julianne”, spune Lisa. “Este nemaipomenit să-l vezi pe actorul la care te-ai gândit cum îşi spune replicile pe care i le-ai scris. Pe platou, Julianne era gata pentru orice, inclusiv pentru scenele de sex. Ne-am întâlnit prima dată în urmă cu zece ani, după care am mai vorbit întâmplător. Într-o zi mi-a spus „Scrie ceva pentru mine!” I-am trims o primă variantă de la „The Kids Are All Right” şi a spus „Da!”. A spus „Da!” chiar din 2005, când filmul trebuia să fie produs, dar nu s-a mai făcut. A rămas fidelă proiectului de-a lungul anilor. “ Între timp, regizoarea şi actriţa au vorbit mult despre personajul ei, aşa că Julianne a ajuns să-l cunoască pe măsură ce acesta a evoluat în cadrul scenariului.

“Unul dintre motivele pentru care am rezonat cu scenariul ăsta foarte amuzant este că descrie atât de bine acea relaţie de lungă durată în care mai ai şi copii”, povesteste Julianne Moore. “Şi eu şi Annette am avut parte de căsătorii lungi, amândouă avem copii şi ştim ce înseamnă să fii părinte. Când vine momentul ca unul dintre copii să plece de acasă, e o schimbare care îi va afecta pe toţi membrii unei familii”, vorbeşte Julianne Moore despre motivaţia pentru care a făcut acest rol.

Pe de altă parte, Mark Ruffalo spune despre personajul său: “Lui Paul îi surâdea ideea de a prelua îndatorirea de părinte din punctul în care cele două mame au unele probleme în a face faţă situaţiei”, spune el. “Laser, fiul lui, se aşteapta la un tată tradiţional, însa Paul e ceva mai complex. Paul nu renunţă total să mai comunice cu el însă preferă să se orienteze către Joni, care este mai emoţională şi mai directă.”

“Cred că oamenii se vor regăsi în aceste personaje“, spunea de curând Annette Bening, nominaliztă la Oscarul pentru cea mai bună actriţă pentru rolul Nic. „The Kids Are All Right”/”Copiii sunt bine mersi” îţi dă acea senzaţie de viaţă adevărată: complicaţii, bucurii, dezamăgiri, nervi, intimităţi.”

Annette Bening va fi unul dintre prezentatorii celei de-a 83-a ediţii a ceremoniei de decernare a premiilor Oscar, alături de Robert Downey Jr., Halle Berry, Jeff Bridges, Sandra Bullock, Marisa Tomei, Oprah Winfrey şi Hugh Jackman.

Ceremonia de decernare a Premiilor Oscar va avea loc în 27 februarie 2011 la Kodak Theatre din Hollywood şi va fi prezentată de Anne Hathaway şi James Franco.

Comedia "The Kids are All Right"/"Copiii sunt bine mersi" va rula în cinematografele din România din 11 februarie 2011, distribuit de Independenţa Film.