Interviu cu Andras Kovacs/KUMM

realizat de Mihail Vakulovski

 

- Andras, ce înseamnă pentru tine 1 Mai? Ce-ţi vine în cap cînd auzi “1 Mai?”

- Salut! J 1 Mai înseamnă pentru mine multa muncă, în timp ce unii îşi iau vacanţă eu trebuie să am grijă ca vacanţa lor să conţină şi o cîntare reuşită! Sincer, îmi place asta! Ce îmi vine în cap? Prea multe sărbători!

 

- De cînd aveţi concerte cu Kumm la mare de 1 Mai, de la începuturile carierei sau mai dincoace, voi fiind mai degrabă… de la munte decît de la mare? Tu cînd ai sărbătorit primul 1 Mai la mare?

- Suntem fani şi de munte şi de mare, am sărbătorit doar cîntînd de 1 Mai şi poate (nu mai ţin minte exact) cînd eram foarte mic şi eram scoşi cu forţa de la şcoală pe stadioane, ca să fluturăm steguleţe şi portrete cu un personaj care nu era un rockstar. Pe vremea aia nu era foarte Rock’n’Roll atmosfera, dar publicul aplauda cu mult entuziasm! J

 

- Ce concerte de 1 Mai ţi-au plăcut mai mult?

- Am văzut cîteva. Un singur regret am, şi anume că nu am apucat niciodată să îi văd pe cei de la trupa Kumm (am auzit că sunt OK, au scos chiar şi cîteva albume).

 

- Cu cine ai prefera să cîntaţi într-un concert de 1 Mai, alături de ce formaţii?

- În Franţa cu Noir Desir, în Belgia cu Deus, în Anglia cu Massive Attack, în SUA cu Black Rebel Motorcycle Club, în Ungaria cu nici o trupă de acolo, în România cu fanii noştri!

 

- Sînteţi într-un turneu prin ţară. Kumm decurge noul turneu?

- Recent am lansat cel mai bun album al nostrum, care se numeşte “Far From Telescopes” şi suntem spre finalul turneului de promovare, acum ne lansăm într-un turneu în spaţiu cu cel mai recent videoclip - “Pop Song” (cei care urmăresc Youtube ştiu la ce mă refer), probabil vom lansa clipul şi pe Pămînt la un aparat electronic despre care am auzit că are mare succes pe la voi (mai ales în România), numit televizor.

 

- Acum unde şi cînd cîntaţi de 1 Mai? Va fi un concert stil best off Kumm sau un concert de promovare a noului album?

- Anul acesta de 1 Mai cîntăm pe 30 aprilie (vineri) în Vama Veche la Clubul The Hand, după care (chiar de 1 Mai) vom străbate în viteză autostrada A2 spre Bucureşti, unde pregătim un show de săbii laser (se va lăsa cu cîntec - cîntece) la clubul Control. Cu această ocazie ţinem să anunţăm că anul acesta am hotărît să mutăm staţiunea Vama Veche la Bucureşti de 1 Mai, unde cu siguranţă vom face valuri alături de formaţia The MOOod!!!

 

(27 aprilie 2010, Braşov-Cluj)