Mihail VAKULOVSKI

 

Dor de Ducu

 

După mega-concertele de la Bucureşti şi Chişinău, despre care Ducu Bertzi a spus c-au fost speciale, artistul a ajuns şi la Braşov, aseară, pe 4 martie, avînd un spectacol foarte frumos şi cald la Crossroads Rock Pub, clubul care aduce la Braşov cei mai în vogă artişti, în special rock-eri, dar nu numai, ultimii doi muzicieni care au cîntat aici fiind Ada Milea şi, iată, Ducu Bertzi.

 

A fost un concert foarte fain, într-o atmosferă prietenească şi prietenoasă, Ducu Bertzi atrăgînd ca un magnet un public peste nivelul de la alte concerte (aşa cum s-a întîmplat şi la Ada Milea, de altfel). Aaaa, a fost public de toate vîrstele, Ducu Bertzi făcînd la un moment dat loc unor copii: “Trebuie să avem grijă de fanii din generaţiile viitoare”, a glumit artistul. Cu Ducu Bertzi a cîntat Mihai Neniţă, la vioară, a cîntat ca un vrăjitor, minunat! Un sunet superb, e prima oară cînd îl aud live pe Ducu Bertzi, care s-a auzit la fel de bine ca pe CD-urile înregistrate în studiouri, iar alături de vioara lui Mihai Neniţă e o adevărată încîntare să-l asculţi, e o sărbătoare. S-au cîntat piese noi, de suflet, pentru că i-a permis publicul, a menţionat Ducu Bertzi, cîntece populare din Maramureş, care au avut un succes deosebit, cîntece de dragoste şi – bineînţeles –, piese vechi, la cererea insistentă a publicului. În comparaţie cu foarte mulţi alţi artişti, Ducu Bertzi cîntă versuri foarte frumoase, bine scrise, de suflet, dar poetice, moderne şi inteligente, iar vocea sa e plăcută şi originală. O seară foarte frumoasă – şi pentru cei de pe scenă, şi pentru cei din public, s-a văzut asta cu ochiul liber!

 

Ce urmează la Crossroads Rock Pub-ul lui Dan? Păi – Kumm pe 27 martie, Trooper pe 10 aprilie, Luna Amară pe 17 aprilie, iar Ada Milea se întoarce pe 30 aprilie.