Alexandru Vakulovski


Video-experimentul Voloc


Sergiu Voloc scria pe 2 iulie: "ieri am primit 4 ani de proba, pentru doi ani închisoare cu regim semi-închis, declarat vinovat pentru video-experiment la csj". Pe 3 ne-am întâlnit, dar eu nu-i văzusem postarea și l-am întrebat ce mai face. Mi-a zis că bine, părea vesel și liniștit. Apoi am aflat știrea cu condamnarea și am rămas perplex. De fapt îl înțeleg pe Sergiu. De ani buni sistemul luptă cu el. A fost închis de mai multe ori, a fost bătut de nenumărate ori de polițiști. Ce să se mai mire? Că l-au mai condamnat aiurea o dată? Bine că nu l-au condamnat la moarte, atât de mult îl urăsc și îi deranjează cetățeanul Voloc.

Că nu i-a interesat dreptatea e clar pentru toată lumea. Cum să faci doi ani de pușcărie pentru că ești indignat că procurorii și judecătorii în loc să muncească se închid în birouri și consumă alcool? Ei beau la serviciu pe banii noștri și li se pare foarte firesc acest lucru. Păi dacă le place. Apoi îl condamnă pe Voloc, pentru că nu le place. Asta e toată știința lor, pentru care îi plătim. Și nu vor să audă altceva, după cum scrie avocata lui Voloc: "Deteriorarea ușilor nu a fost probată în instanță, la demersul apărării de a prezenta proba video să vedem și noi neîntrerupt cum se deteriorează ușile ni s-a respins, au spus că nu este important dacă s-au deteriorat sau nu ușile.... dar de fapt ceea ce vor să ascundă instanțele naționale este faptul că la CSJ Sergiu Voloc a dat de ei în timp ce consumau băuturi spirtoase, erau la masa de sărbătoare, aceasta se observă și din sentință, că instanța nu a indicat declarațiile martorilor care au confirmat că ei aveau masa de sărbători în acea zi unde erau tartine și șampanie...".

Bețivanii de la CSJ au fost foarte deranjați de Voloc, nu le-a plăcut video-experimentul. Nu le place că suntem indignați că nu-și fac meseria. Nu e vorba că Sergiu Voloc este un actor cunoscut. Polițiștii, judecătorii și procurorii din Moldova vor parcă să ne demonstreze zicala că dreptatea e la fundul mării. Ei sunt plătiți din bani publici, ba mai primesc și fonduri europene pentru reforma justiției și tot degeaba. Tartine și șampanie, asta e tot ce știu ei. Exact ca niște porci.

Ca să fie "tăt ghini", Voloc ar fi trebuit să facă alt video-experiment la CSJ. Un video-experiment pe care funcționarii l-au învățat foarte bine și care le place. Să bată la uși cu un plic cu mită. Ah, ce bine ar fi fost. Probabil că primea și un pahar cu șampanie și o tartină. Și ușile supărăcioase și indignate ar fi fost mulțumite. Justiția moldovenească e beată și nu vrea să se trezească.

Nu vă mai indignați, că ne bagă incompetenții bețivi pe toți la pârnaie.

deschide.md