ETHEREAL AMBIENT EVENING

Nouă Seară Specială Kogaionon & DonisArt

ETHEREAL AMBIENT EVENING începe sâmbătă, 12 septembrie, la ora 19.00, accesul publicului în sala Centrului Reduta fiind permis începând cu ora 18.00, unde va rula un interesant film închinat artistei Lisa Gerrard, cunoscuta voce feminină din DEAD CAN DANCE. Pe lângă standurile de accesorii muzicale nelipsite de la evenimentele din Braşov (Beauty Of Pain şi Bestial), cei de la ARCANA vor veni şi ei cu câteva detalii interesante, printre care ultima variantă de tricouri, cu un design cu totul deosebit, plus noul album al lui Peter Bjargo - “A Wave Of Bitterness”, apărut în urmă cu câteva zile la labelul german Kalinkaland Records. Şi muzicienii catalani vor aduce cu ei CD-uri şi alte articole ale proiectelor NARSILION şi DER BLAUE REITER, deci holul sălii va fi plin cu materiale diverse, pentru toate gusturile. După cele aproximativ 3 ore de muzică şi proiecţii speciale, trupeţii vor ajunge şi în Musik Café, unde vor sta până spre dimineaţă cu toţi cei ce vor dori să discute cu ei. Va reamintim ca aşezarea în sală a publicului este pe principiul primului venit, iar partea de sus (loja) va fi interzisă spectatorilor.

 ETHEREAL AMBIENT EVENING

 Program:

 19.00-19.45 NARSILION

 20.00-20.45 DER BLAUE REITER

 21.00-22.15 ARCANA

 C.C. Reduta Braşov

 12 septembrie, la ora 19.00

 …underground will never die!

www.kogaionon.com

www.donisart.ro

 

Interviu ARCANA

 realizat de Kogaionon

 Care sunt ultimele vesti legate de trupa ARCANA, de membrii acesteia sau de celelalte proiecte muzicale in care trupetii sunt implicati? S-a inceput munca la un nou material ARCANA?

Vara a trecut si am inceput sa ne intoarcem la vietile noastre obisnuite. Peter nu a stat in studio prea mult cu proiectele proprii, dar a lucrat insa la proiectele altora. Ia si Peter si-au petrecut o parte din vara la Gotland, in Suedia, impreuna cu Doru, familia acestuia si alti prieteni si a fost foarte frumos. Ia a implinit 40 de ani acum doua zile si astazi (23 august) Peter si Ia sarbatoresc 6 ani de casatorie! Ann-Mari a muncit din greu toata vara ca sa termine munca la studioul pe care il are impreuna cu Mikael Lindblom din Sub Luna. Acum sunt nerabdatori sa se puna pe treaba. Mattias a avut tot soiul de concerte cu proiectele lui. Stefan a fost si el ocupat cu Brotherhood, un alt proiect de-al lui, mai mult petrecandu-şi timpul alaturi de familie!

 Pe data de 12 septembrie, Brasovul devine din nou centrul universului pentru fanii Arcana. Cum o sa fie concertul? Cum se va deosebi de cel de anul trecut? Ce piese veti canta?

Suntem atat de fericiti sa ne intoarcem! Speram sa avem o prestatie mai buna decat anul trecut si vom decide saptamana aceasta ce piese vom canta exact, astfel ca in momentul de fata nu pot oferi un raspuns detaliat. Ceea ce putem spune acum este ca vom canta cateva piese incluse pe noul album solo al lui Peter.

 Ati primit mesaje de la fanii din Romania? Va asteptati la fani veniti de peste granitele Romaniei?

Am auzit numai ganduri pozitive legate de intoarcerea noastra. Am avut cateva mailuri primite de la fani, care sunt bucurosi sa ne revada si stim de persoane care vor veni de prin Ungaria si Bulgaria. Este intotdeauna placut sa vedem persoane ce calatoresc atat de mult doar ca sa ne vada. Ne simtim cu adevarat onorati!

 Ceva reactii la albumul proiectului solo al lui Peter?

Inca nu, pentru ca albumul nu a fost lansat. Peter a dat cateva interviuri pentru D-side (FR) si Sonic Seducer (DE). Speram ca fanilor sa le placa.

 Ce v-a placut cel mai mult in Romania anul trecut? Ati gasit ceva neobisnuit?

Am IUBIT Romania si am iubit oamenii de acolo! Toata lumea a fost atat de prietenoasa si de amabila, ma rog, in afara de ospatarii aceia nesuferiti de la restaurantul de sus din munti (hehe, stii la ce ma refer). Romania a constituit o experienta fantastica, minunata si suntem extrem de fericiti sa ne intoarcem. Nu am gasit nimic neobisnuit, hehe.... am iubit totul.:)

 Ce parere aveti de muzica celor de la NARSILION? Dar despre DER BLAUE REITER?

Nuria si Sergio din cele doua trupe sunt oameni minunati si apreciem mult muzica lor. Sunt foarte talentati si o sa fie minuat sa ii vedem in sfarsit live. Suntem onorati sa impartim aceeasi scena cu ei. DER BLAUE REITER a reprezentat o experienta noua pentru noi, dar una placuta. De NARSILION stiam de mai mult timp si le-am apreciat intotdeauna muzica.

 

Interviu cu NARSILION, aici