CenaKLUb TIUK nr. 28

Duminică, 10 noiembrie 2013, la Rockstadt Bv a avut loc ediţia cu nr. 28 a CenaKLUbului TIUK, fondat şi moderat de Mihail Vakulovski. Deşi de data asta întîlnirea a început ziua (ora 15:00), ceva mai puţin obişnuit pentru CenaKLUbul TIUK, restul a fost ca de obicei – literatură de calitate, întîlnire frumoasă şi plăcută, invitaţi interesanţi şi diferiţi, concurs, dialog, lecturi... De data asta, la CenaKLUbul de sub Tîmpa au venit scriitorii Cristina Nemerovschi & A.R. Deleanu, care ne-au prezentat cele mai noi cărţi ale lor: „nymphette_dark99” (roman) & „Acluofobia” (proză scurtă), ambele cu puternice accente subtîmpitoreşti.

Mihail Vakulovski a prezentat autorii şi noile lor cărţi, comparîndu-le cu publicaţiile anterioare şi cu alţi scriitori, apoi Cristina Nemerovschi a citit cîteva fragmente din noul ei roman, „nymphette_dark99”, despre care moderatorul a spus că e cel mai reuşit roman al ei. O lectură foarte interesantă, care a distrat evident publicul din Rockstadt şi l-a convins să ia cartea de la standul editurii Herg Benet, reprezentată chiar de directorul acesteia, Alexandru Voicescu. La sfîrşitul întîlnirii editorul a povestit despre colecţia în care au apărut ambele cărţi şi a citit un fragment din cea mai proaspătă carte publicată la editura sa, „Vizita” de Cosmin Perţa, fragment gustat de braşoveni, aşa că primul exemplar cumpărat se află acum într-o bibliotecă personală din Braşov (mai exact – la Adriana Zamfirescu)! După lectura Cristinei au urmat întrebări din sală şi răspunsuri de pe scenă, apoi a citit Flavius Ardelean aka A.R. Deleanu, un prieten mai vechi al CenaKLUbului TIUK, care şi-a lansat şi volumul de debut aici şi care a şi moderat o vreme cenaKLUbul, alături de Mihai. După lectura din „Acluofobia”, A.R. Deleanu a citit şi o proză inedită, apoi a urmat obişnuitul tir tiuk de întrebări şi răspunsuri, iar la sfîrşitul acestei întîlniri interesante a avut loc şi deja tradiţionalul concurs al editurii, autorii celor mai tiuk întrebări primind cîte o carte cu autograf. Şi aşa a început şi şedinţa de autografe!


Următoarea întîlnire de la CenaKLUb TIUK va avea loc în deplasare, pe 23 noiembrie, ora 18:00, la Tîrgul de Carte Gaudeamus, Bucureşti.

Fotografii de Carmina Vakulovski, aici