CenaKLUb TIUK nr. 26


A fost bestial la CenaKLUb TIUK nr. 26, chiar dacă de data asta evenimentul nu a mai avut loc la Rockstadt (unde se ţine de obicei), ci la Colaj Cafe, chiar lîngă Piaţa Sfatului, pe Apollonia Hirscher, nr. 2. Totul a fost minunat, şi gazdele, şi invitaţii speciali (şi cei din sală, şi cei de pe scenă), şi discuţiile, şi întrebările, şi expoziţiile (Claudia Niculescu & Alexandru Vakulovski), și Alex Müntz, care a cîntat foarte fain (Metallica şi Luna Amară).

Moderator a fost, ca de obicei, fondatorul şi realizatorul revistei Tiuk! şi al CenaKLUbului TIUK, Mihail Vakulovski, iar invitatul lui din această seară (8 septembrie 2013) a fost A.R.DELEANU aka Flavius Ardelean, autorul romanului „Îmblînzitorul apelor”, lansat tot la CenaKLUb TIUK, care acum a venit – luminos – sub Tîmpa (de la Oxford!), pentru c-a apărut (săptămîna asta) noul său volum de proză, „Acluofobia. Zece povestiri macabre”.


Fiind într-un local nou, Mihail Vakulovski a povestit puţin despre revista şi CenaKLUbul TIUK, l-a prezentat pe Flavius şi a vorbit despre cele două cărţi ale sale, apoi Alex Müntz, unul din cei doi invitaţi speciali, a cîntat o piesă dragă lui Flavius. Celălalt invitat a fost ilustratoarea cărţii, Claudia Niculescu, care a povestit cum au fost alese lucrările pentru copertă şi ilustraţiile din interiorul volumului de proză scurtă. Clubul a găzduit o expoziţie de-a Claudiei, aşa că atmosfera a fost… aproape ca-n carte. Altă expoziţie (asta a fost o surpriză şi pentru Flavius) a fost una de măşti făcute de Alexandru Vakulovski – măşti cu Salvaţi Roşia Montană şi cu personaje horror şi misterioase, ca-n „Acluofobia” lui A.R. Deleanu, care a citit două fragmente (mai cuminţele, nu din alea mai horror) din carte.

Apoi au urmat discuţiile cu publicul şi tradiţionalul concurs al editurii (Herg Benet a fost prezentă la eveniment (cu cărţi!), reprezentată de Alexandru Voicescu, directorul editurii, şi de unul din cei mai prolifici & bine cotaţi scriitori ai ei – Cristina Nemerovschi). Întrebările au fost multe şi interesante, aşa că lui Flavius i-a fost destul de greu să aleagă cîştigătorii. Da, la plural, pentru că în afara concursului editurii de data asta a fost şi un concurs al scriitorului, A.R. Deleanu oferind celei mai tiuk întrebări unul din ultimele exemplare ale romanului său de debut, care deja şi-a epuizat tirajul.


După cea de-a doua piesă interpretată de Alex Müntz, dedicată prieteniei şi lui Flavius, au urmat autografele.


Mulţumim publicului (foarte faini şi foarte numeroşi, chiar dacă-n oraş aveau loc în acelaşi timp multe alte evenimente), lui Flavius Ardelean pentru lecturi şi discuţii, Claudiei Niculescu şi lui Alex Müntz pentru momentele lor artistice, clubului Colaj Cafe pentru găzduire, editurii Herg Benet pentru cărţi, Carminei şi Arinei pentru fotografii şi filmare şi, încă o dată, celor care n-au încăput în club nici în picioare. Dar data viitoare n-o să se mai întîmple aşa, pentru că ne întoarcem la Rockstadt, pe Lucian Blaga 13, club care va fi şi mai încăpător după renovare. Următorii invitaţi ai CenaKLUbului TIUK sunt Ruxandra Cesereanu (octombrie), Andrei Dósa şi Cristina Nemerovschi, toţi trei cu cărţi noi-nouţe: „Un singur cer deasupra lor”, „American Experience” şi „nymphette_dark99”. Vă aşteptăm cu drag.