Alexandru VAKULOVSKI

Letopizdeţ

 

22. În fum

 

Cu capul în fum, ca de atâtea ori, urc în troleu şi vin spre tine. Desenez pe geamurile transpirate. Casca walkmanului mă izolează de toţi. Picioarele îmi sunt grele, dar aşa rezemându-mă de bară, parcă aş înota prin mare. Valurile mă aruncă spre cer, apoi, lent, cobor.

 Ajung la tine, e o atmosferă de căcat, de cămin de politehnică. Aproape că îţi iau şi amprentele ca să intri. Doamne fereşte apoi să te prindă într-o cameră după 8 seara – îi dă pe toţi afară. Sunt nişte profi debili, cărora nu li se mai scoală, nu mai au ce face cu viaţa lor de căcat, aşa că vin în controale.

 Una dintre colegele tale de cameră e în pat, cică a vrut să se sinucidă. Peste o zi face chestia asta. Adică bagă câte vreo 15 tablete şi se plimbă şi vorbeşte aiurea şi se miorlăie că şi-a luat doza mortală. Mortală o pulă! Uneori se mai joacă şi cu cuţitul, mâinile îi sunt cu cicatrice, are o tăietură şi pe faţă. De fapt e o fătucă mare amatoare de pulă şi când nu-şi ia porţia cică vrea să se sinucidă. La fiecare chef ea face striptis, îşi scoate ţâţăloaiele şi curălăul la paradă. Când nimeni de bună voie nu vrea s-o fută, ea singură îi trage de pulă la baie. Ar trebui să-i fac cunoştinţă cu Tataie, ca să se simtă şi ea săraca futută.

 Mă întind pe patul tău, vii lângă mine. Voi dormita aşa câteva ore lângă tine şi apoi voi tăia-o în XVI. Altfel iarăşi ne vom certa. Iarăşi îmi vei zice că mă vei părăsi dacă mai continuu aşa şi eu voi zice că îmi bag pula, că mă doare-n cur, că eşti o proastă ordinară, ca şi colegele tale de cameră. Poate vei arunca cu ceva în mine şi eu voi face la fel. Vei spune că sunt cel mai mare bădăran şi idiot şi jigodie şi nesimţit şi etc. Sunt de acord cu astea, dar de ce pula mea să-mi încerci tu mie nervii? Îţi voi spune că eşti o curvă, că ai noroc că m-ai întâlnit că altfel ajungeai sigur curvă, că…  Şi: afară! Să nu te mai văd niciodată, imbecilule!

 Şi eu părăsindu-te înjurând. Ajungând în cameră şi continuând într-o veselie jocul bulibuleatorului. Totuşi, fiecare fum mi te va aduce la mine, nu voi mai ţine minte nici o ceartă, nimic. Vom juca cărţi toată gaşca, vom curni cât ne va ţine, vom urla cântece. Una dintre piesele preferate era: Tî kinula, adică, tu m-ai părăsit. Noi toţi muream de râs şi ziceam că e vorba despre crâşa noastră, acoperişul ce se duce cu primul fum.

 Am fost toţi nişte narici ordinari. Maşina statului ne-a creat. Ea are continuu nevoie de exemple proaste. De când narcomanii au devenit exemple proaste? De ce nu alcoolicii? Alcoolic e firesc să fii, nu eşti băgat în pârnaie pentru asta. Chiar dacă ai zece tone de alcool acasă. Cu iarba e altfel, nu mai vorbesc de coca sau de heroină. Pentru o doză eşti băgat definitiv în căcat. De fapt, nu văd nimic rău să fumezi o iarbă, din contra, vorba lui Prof: îţi trece durerea de cap, îţi limpezeşti gândurile… ăsta nu-i drog, bă, iar dacă e drog înseamnă că drogurile sunt bune! Statul are nevoie de alcoolici, mai uşor le poate fute minţile. Unui alcoolic mahmur îi dai o bere şi te pupă în cur ca pe Isus Hristos. 

 După câteva zile de la ceartă voi veni iarăşi la tine, dacă nu vei veni tu. Din trei ori când ne vedem, minimum o dată ne înjurăm unul pe altul şi periodic îţi mai sparg şi vesela. Sunt obosit, te aştept mai bine după două fumuri sau după un pumn de pastile. Atunci nu îmi vei zice nimic, atunci totul va merge ca pe roate.

 

(va urma)