CenaKLUb TIUK nr. 11,

cu Mihnea Blidariu

 

 

CenaKLUbul TIUK! l-a adus la Braşov pe Mihnea BLIDARIU, vocalistul formaţiei Luna Amară, doar că în calitate de scriitor de data asta. Sala s-a umplut repede, iar surprizele au fost mari pentru cei care-l ştiau pe Mihnea doar ca membru al formaţiei Luna Amară! Mihail Vakulovski l-a prezentat pe Mihnea BLIDARIU ca scriitor în general, oprindu-se la romanul nu demult apărut, dar deja epuizat din librăriile Patriei, „Playlist (pentru sfîrşitul lumii)”, editat la Casa de Pariuri Literare. Flavius Ardelean a continuat ideea, oprindu-se mai mult la analiza romanului. Apoi Mihnea a citit un fragment din roman, care a trezit şi mai mult interesul braşovenilor de la Rockstadt, aşa că a urmat o lungă serie de întrebări şi răspunsuri, care s-a transformat repede într-o discuţie liberă, dar care nu s-a îndepărtat deloc de interesele lui Mihnea: literatura, muzica, activismul social. Lectura unor poezii din cele două cărţi de poezie editate pînă acum („No future” în două ediţii şi „mânia.ro”) a avut un succes maxim, şi lectura propriu zisă fiind spectaculoasă, dar şi poeziile în sine au energizat publicul şi mai tare: unele haioase şi ironice, altele social-existenţiale, altele la fel de directe ca piesele Luna Amară şi proza din „Playlist”. Au fost multe întrebări interesante, de fapt, toate întrebările au fost la temă, dar Mihnea a ales să premieze întrebarea despre ce playlist dedică fanilor lui din Braşov, dăruind o carte cu autograf autoarei întrebării, Maria David (care va primi cartea la concertul de pe 25 mai al trupei Luna Amară de la Rockstadt, pentru că – v-am spus – editura nu mai are nici un exemplar din „Playlist”, dar a fost prezentă cu un stand de carte de calitate prin reprezentantul ei din Braşov).

 


 

O întîlnire absolut memorabilă, deosebită, foarte utilă şi în acelaşi timp foarte plăcută. Iată ce ne scrie doamna Mihaela Bija după CenaKLUb TIUK nr. 11: „Am avut o surpriza tare placuta aseara. Am descoperit in spatele vocalului unei trupe faine si un tip destept, implicat, informat si care are realmente talent oratoric:)”. Mulţumim prietenilor din sală, mulţumim Rockstadt, mulţumim Carmina şi mulţumim Mihnea!

 


 

Cu această întîlnire CenaKLUb TIUK intră teoretic în vacanţa de vară, dar dacă vor fi evenimente deosebite vă vom da de ştire ca de fiecare dată pe pagina noastră de facebook, pe paginile moderatorilor şi ale prietenilor. (Avem o bănuială… vagă… că n-o să ne putem rupe de tot de cenaclu…).

 

 

Întîlnire cu Mihnea Blidariu de la Luna Amară

Moderatori: Mihail Vakulovski & Flavius Ardelean.

Duminică, 6 mai, ora 19:00, Rockstadt Braşov

Foto Carmina, aici