CenaKLUb TIUK nr. 10

Muzică şi literatură pentru Patrick

 

 

Pe 3 mai Patrick ne-a adunat împreună la un eveniment caritabil care a ieşit absolut impresionant. Patrick este un copil bolnav de leucemie limfoblastică, iar un grup de studente şi doctoranzi de la facultatea de Litere au organizat împreună cu CenaKLUbul TIUK o întîlnire literar-muzicală la Rockstadt. Intrarea a costat 5 lei, dar fiecare a lăsat cît a putut la intrare, toţi banii adunaţi fiind pentru lecuirea acestui copil.

Seara a început cu un recital muzical de încălzire, realizat de Bogdan Voicu şi Georgiana Argăseală. Apoi a urmat artileria grea a facultăţii de Litere şi a CenaKLUbului Tiuk. Au citit poezii şi proză Romulus Bucur, Mihai Ignat, Vlad Drăgoi, Cătălin Badea-Gheracostea, Andrei Dosa, Sabina Comșa, Mihail Vakulovski şi A.R. Deleanu, iar Adrian Lăcătuş, decanul Facultăţii de Litere din Brașov, a citit cîteva poezii noi de-ale lui Andrei Bodiu, fostul decan, care nu era în oraş, dar astfel şi-a arătat solidaritatea şi susţinerea (apropo, manuscrisele acestor trei poeme au fost vîndute, iar cînd va dori să le publice, Andrei Bodiu va trebui să le răscumpere de la cei care le au acum). Recitalurile au fost foarte-foarte bune, chiar ne era dor de aşa ceva – poate organizăm o lectură asemănătoare cu altă ocazie, de exemplu, atunci cînd copilul se va întoarce sănătos acasă (acum e la spitalul din Cluj)!

După lecturi pe scenă au urcat cele două formaţii care au încins şi mai tare atmosfera. Atron a cîntat şi folk, şi rock, şi pop-rock, piese de-ale lor, dar şi cover-uri, iar cei trei rockeri de la F.A.N. au fost explozivi, minunaţi şi energizanţi, hard rock-ul lor ţinîndu-ne în faţa scenei pînă tîrziu în noapte, deşi multă lume iniţial a stat pînă la ei doar să vadă cum cîntă, cică la o piesă-două, dar n-a mai plecat nimeni pînă au coborît F.A.N.-ii de pe scenă.

O seară extraordinară în care muzica şi literatura au încercat să facă ceva mai mult decît artă pentru artă. Sperăm ca să se bucure de întîlnirea asta şi Patrick, căruia-i dorim însănătoşire grabnică şi multă sănătate. Mulţumim Rockstadt, îi mulţumim şi lui Horaţiu de la sonorizare, care a muncit tot pentru Patrick aseară, mulţumim organizatorilor acestui CenaKLUb TIUK: Sabina Comșa, Konya Edith, Zoe-Larisa Bădoiu, Kati Kovacs şi întregii echipe de la Litere, începînd cu decanul, mulţumim şi scriitorilor şi muzicienilor, desigur, şi – mai ales – vă mulţumim vouă, cei care aţi fost la acest eveniment cultural şi caritabil!

 

3 mai 2012, ora 19:00

muzică şi literatură

Rockstadt, str. Lucian Blaga, nr. 13

Foto, K & Schi, aici