CenaKLUbul TIUK! nr. 7,

cu Cristina Nemerovschi & Alexandru Voicescu

CenaKLUbul TIUK! nr. 7 (număr predestinat, cum a glumit Mihail Vakulovski) a invitat-o la Rockstadt/Braşov pe autoarea rockmanului „Sînge satanic”, Cristina NEMEROVSCHI, care a citit „O capră” şi „De ce nu iubim femeile”, două fragmente din romanul premiat de Tiuk!, dar şi două fragmente din „Pervertirea”, roman în curs de apariţie la aceeaşi editură la care a fost publicat şi romanul de debut, Herg Benet (în unul dintre fragmente era şi o capră, dar alta!). Invitat special a fost Alexandru Voicescu, directorul editurii, care a povestit despre Herg Benet, dar şi ceva din culisele literare şi editoriale, despre titlurile pe care le-a editat, menţionînd că „Sînge satanic” e bestsellerul editurii şi că a ajuns la a II-a ediţie. CenaKLUbul Tiuk! a fost moderat de Mihail Vakulovski şi Flavius Ardelean, care au făcut o echipă frumoasă şi hedonistă. A fost o ediţie foarte veselă, la lectura Cristinei din „Sînge satanic” rîzînd toată sala, uneori în hohote, inclusiv moderatorii, editorul şi… scriitoarea! Comentariile spontane din sală şi întrebările au fost şi ele delicioase, CenaKLUbul TIUK avînd un public tot mai simpatic, care se cam apropie de cel de la concertele rock din Rockstadt. De altfel, sala a fost plină, ca şi la alte ediţii, chiar dacă această întîlnire a avut loc în paralel cu meciul echipei FC Braşov, care a ieşit şi ea victorioasă, învingîndu-i chiar pe FC Rapid, echipa fostului antrenor al braşovenilor, Răzvan Lucescu (chiar, nu i-am întrebat pe Alexandru şi Cristina care e echipa lor favorită). Lectura Cristinei a fost atît de convingătoare încît un cenaclist n-a mai avut răbdare şi a venit să-şi cumpere cartea în timpul lecturii, apoi a venit să ia autograf la altă lectură, cerînd o mică pauză publicitară, iar o profesoară mi-a spus în secret că ea nu mai cumpără cărţi de-o vreme, dar Cristina a convins-o şi şi-a luat şi ea cartea! Da, cartea a avut o reducere substanţială la cenaKLUb, aşa că după încheierea şedinţei s-a făcut rînd după autografe şi poze. A fost şi un exemplar făcut cadou de editură, cu autograf, fireşte, au fost şi două fragmente din viitorul roman al Cristinei făcute cadou, tot cu autograf, celor care au pus întrebări interesante.

 


 

Abia terminasem CenaKLUbul Tiuk! cu nr. 7 şi în sală au năvălit fanii braşoveni, aşa că au răsunat imediat cîntece victorioase şi a curs şi berea!

 


 

            Întîlnirea viitoare va avea loc pe 4 aprilie, cu maestrul Dan Perjovschi, iar pe 8 aprilie ne vedem cu Un Cristian, care va citi din romanul său de debut, „Morţii mă-tii”, şi Oana Cătălina Ninu, care va citi din viitorul ei volum de poezie, în curs de apariţie la editura Casa de Pariuri Literare.

Mulţumim, Rockstadt, mulţumim Cristina şi Alexandru! Ne vedem pe 4, la 19 fix! Intrare liberă, prezenţă obligatorie!

 


 

 

25 martie, ora 18:30

Rockstadt Braşov

Foto Carmina, aici