De ce atîta ură!?”,

interviu cu URA DE DUPĂ UŞĂ,

realizat de Mihail Vakulovski

 

- Salutare, v-am văzut recent în două concerte, dar pînă la ele nu s-a prea auzit o vreme de voi, ce s-a întîmplat între timp?

- Salut! A fost, într-adevăr, o perioadă lungă de acalmie, dar acum lăsăm trecutul şi luăm în piept prezentul şi viitorul trupei!

 

- Cum aţi ales denumirea formaţiei? Ce variante aţi mai avut?

- Ne gîndeam la ura interioară a omului şi am pus cap la cap cuvintele şi a ieşit numele actual – URA DE DUPĂ UŞĂ.

 

- Cît de repede v-aţi găsit stilul? Cum au fost primele repetiţii?

- Noi, membrii de atunci, ascultam stiluri diferite şi uite aşa am scos un fel de amalgam metal!

 

- Sunteţi o formaţie dintr-un orăşel mic, Zărneşti, dar aţi cules ceva premii importante (unul cu Moţu Pittiş în juriu!). Ce înseamnă premiile pentru o trupă punk?

- Top T Buzău a fost examenul vieţii noastre, moţu’ Pittiş ne-a scos din anonimat şi ne-a încurajat, de altfel, ca şi Gabriel Gombos. Vă daţi seama că acele premii ne-au dat încredere şi am fost mult mai atenţi la compoziţii şi în apariţiile scenice!

 

- Cum v-aţi păstrat nucleul, membrii formaţiei? Cei care au plecat – de ce au făcut-o? Cum a fost colaborarea cu Petru Gavrilă, care a cîntat mai apoi la Luna Amară, iar acum are o formaţie în străinătate, Electroshock?

- Păi în momentul actual doar Costi mai face parte din vechea gardă, Petre a cîntat doar un concert cu noi, după aceea s-a mutat la Cluj, Nelu a cîntat pînă în 2005, dar este şi acum colaborator activ al trupei, ne-a ajutat în cîteva concerte din 2008/09, Adi, cum spuneam, a plecat în 2002 în Canada, Kuki a ales Bucureştiul şi activează şi în momentul de faţă în lumea enterteiment-ului, Dan Bărbulescu ne ajută şi acum, dar activează la o altă formaţie, cu stil diferit de noi!

 

- Albumele voastre unde pot fi găsite? La care dintre ele ţineţi mai mult?

- Păi chiar nu mai ştim nimica, dar e clar că cel mai drag album este „De ce atîta ură!?” Cu toate că şi „Respinşi de societate” ne place, numai că acesta nu a fost editat din cauza cenzurii.

 

- Ce formaţii v-au influenţat la începuturi? Vă mai plac şi acum acele trupe?

- Pff, cum spuneam, toţi ascultam trupe diferite, de la Metallica, Exploited, Judas Priest, Overkill, Slayer, Anthrax, Death, etc. Normal că ne mai plac, aşa ceva este pe viaţă!

 

- Din formaţiile româneşti ce/cine vă place?

Cu cine aţi face un featuring?

- De plăcut, ne plac mai multe, dar să exemplificăm: IPR, Altar, Truda, Targ3t, iar un featuring am face cu Paraziţii, sunt cam pe acelaşi calapod ca mesaj!

 

- Acum, după ce aţi reînceput concertele, vă gîndiţi şi la un nou album?

- Albumele nu prea mai sunt la căutare, asta şi din cauza pirateriei, dar ne gîndim la un E.P. cu 5 piese.

 

- Mulţumim, succes!

- Mulţumim şi noi pentru suport şi să sperăm că timpul pierdut va fi recuperat prin multe concerte şi apariţii, pe sticlă şi în aer! Succes tuturor şi sperăm să adunăm mulţi fani şi din rîndul celor tineri, care nu prea au auzit de noi! De ce atîta ură!?

 

(23 februarie 2011)