CenaKLUbul TIUK! nr. 5,

cu Mugur Grosu, Cosmin Perţa & Teodor Dună

Pe 29 ianuarie, la Rockstadt, Braşov, a avut loc o nouă întîlnire a CenaKLUbului TIUK, moderat de Mihail Vakulovski. La această primă şedinţă din 2012 au fost trei invitaţi de seamă: Mugur GROSU, Cosmin PERŢA şi Teodor DUNĂ, trei poeţi mari şi la propriu, şi la figurat, cum a spus moderatorul, care a declarat că „astăzi poezia e la Rockstadt” şi ăsta era adevărul! A fost o întîlnire frumoasă şi interesantă, veselă şi în acelaşi timp utilă. În prima parte a CenaKLUbului Tiuk au fost lansate cărţile „Grossomodo” de Mugur Grosu şi „Introducere în fantasticul de interpretare” de Cosmin Perţa, editate de TracusArte. Mai întîi a vorbit despre fiecare carte în parte Mihail Vakulovski, care le-a caracterizat pe scurt şi le-a recomandat sincer, apoi au vorbit autorii, după care s-a trecut la lecturi. Mugur Grosu a citit din „Grossomodo”, cartea abia lansată, Cosmin Perţa a citit cîteva poezii inedite şi foarte actuale, iar Teodor Dună a citit din „Jocul de-a viul” (Ed. Cartea Românească). Apoi a urmat tradiţionalul tir de întrebări, braşovenii interesîndu-se şi de cărţi, şi de subiectul lor, şi de partea existenţială a scriitorilor, dar şi despre întîmplări care deja ţin de istoria literaturii, cum ar fi discuţia despre Mircea Ivănescu, pornită de la prefaţa volumului de debut al lui Teodor Dună. La cererea oamenilor din sală, Mugur GROSU, Cosmin PERŢA şi Teodor DUNĂ au mai citit cîte cîteva poezii, apoi a urmat o nouă discuţie şi sesiunea de autografe.

 


 

Cartea „Introducere în fantasticul de interpretare” de Cosmin Perţa a fost cîştigată de Flavius Ardelean, pentru cea mai bună întrebare, Mihai Ignat a cîştigat concursul „Grossomodo” (dar şi „Introducere în fantasticul de interpretare”), iar cei trei scriitori au primit ca amintire „Zece basarabeni pentru cultura română (Interviuri cu tinerii dintre milenii)” (Ed. CDPL, 2011). Mulţumim invitaţilor care ne-au făcut onoarea să vină de la Bucureşti special pentru această întîlnire, după care s-au întors înapoi, printre nămeţii care au omorît oameni la propriu, mulţumim Dan & Rockstadt, mulţumiri Carminei pentru fotografii şi filmare, mulţumim braşovenilor din sală şi mai ales prietenilor care au pus întrebări faine: Adrian Lăcătuş, Andrei Dósa, A.R. Deleanu, Mihai Ignat, Dan, etc.

 


 

CenaKLUbul din februarie va fi oarecum diferit faţă de ediţiile de pînă acum, va fi mai mult cenaclu decît (cena)club, şedinţă la care vor citi tinerii scriitori braşoveni Andrei Dósa (poezie) şi A.R. Deleanu (proză).