Fără Zahăr, cu multă voie bună

 

Vineri, 29 mai, la Clubul Suburban din Braşov a avut loc un eveniment muzical de excepţie. Un spectacol plin de muzică şi voie bună aşa cum doar cei doi băieţi de la FĂRĂ ZAHĂR ştiu să facă.

Doar că de data asta în afară de Bobi (Gabriel Dumitraş - chitară, voce) şi Bobo (Bogdan Burlăcianu - chitară, voce) formaţia a mai avut o chitară bas şi un baterist sau, cum ar zice Bobi (sau Bobo): cumătru’ şi cumnatu’. Bobi şi Bobo au fost, ca de obicei, în formă maximă, au cîntat, au glumit, au făcut şi stand up-comedy, au glumit, susţinînd o atmosferă cum rar întîlneşti la un concert, interacţionînd mereu cu publicul, cîntînd piesele cunoscute, cerute de cei din sală, dar şi piese care se potriveau pe moment. Cei doi noi membri ai formaţiei s-au înscris bine în peisaj, ca muzicieni, fireşte, pentru că n-au avut parte de microfon:). Noul chitarist al formaţiei aduce un sunet şi mai rock, dar bateristul mi se pare un mare cîştig pentru Fără Zahăr, care acum, în această formulă, poate cînta lejer pe scenele marilor festivaluri de rock, cum e Stufstock, Artmania sau Peninsula, adică să-şi mute instrumentele de la locaţiile intime ca Papa la Şoni şi să se oprească pe scenele mari, pentru rock-erii adevăraţi. A fost un concert foarte mişto, chiar dacă puţină lume a putut economisi bani de bilet (cam scump, totuşi). Dacă la Sarmalele Reci sau Luna Amară am văzut oameni săriţi bine de 30 de ani, la Fără Zahăr erau... mulţi copii. Cum a zis Bobi: vreau să văd la un concert Fără Zahăr şi copii de 6 luni! Dar copiii au făcut atmosferă frumoasă, au dansat mereu şi au cîntat în continuu – cred că au auzit de multe ori Fără Zahăr prin casă.

Fără Zahăr e o formaţie rock foarte bună, piesele lor au forţă, umor, mesaj, ironie, şi muzica şi versurile fiind şi la mişto, şi foarte serioase în acelaşi timp, te pun pe gînduri, dar şi te distrează. O formaţie care sună foarte bine şi pe CD, acasă sau pe drum, în maşină sau la MP3, dar care trebuie văzută şi live, în concerte. Nu-i mai pierdeţi cînd vor veni data viitoare. Da, şi luaţi-vă şi copiii, se vor distra la max şi vor şi învăţa cîte ceva, de exemplu ce şi cum... să nu facă.