Mihail VAKULOVSKI

 

Cargo & Altar

 

2012 a început altfel la Rockstadt. Dacă în 2011 au fost foarte multe concerte, 2012 a pornit ceva mai greu urătura rock, dar cu formaţii legendare. Pe 13 ianuarie la Rockstadt au avut concert cei de la CARGO, iar pe 20 – ALTAR a venit să-şi lanseze noul album – MANTRA!

 

        

 

  Nu-i mai văzusem pe Cargo decît la festivalurile mari, nu-i ascult, altfel, la MP3, cum fac cu muzica celor de la Altar, de exemplu, dar mi-am zis să-i văd cum sună în club şi să le fac nişte poze. Adevărul e că au sunat beton (Horaţiu-Horaţiu, ce sunet fain creezi!), băieţii au cîntat din suflet, sala – plinăăăă, deşi a fost cel mai mare preţ de pînă acum la bilet – a răsunat în continuu, pentru că fanii Cargo au cîntat împreună cu formaţia. Prima trupă care a avut pază la Rockstadt, unde, trebuie să accentuez asta, nu au fost niciodată incidente la concerte, nici măcar atunci cînd veneau formaţii punk, cunoscute şi din cauza anarhismului făţiş al susţinătorilor lor.

 

         

 

            Clujenii de la ALTAR au lansat albumul „Mantra” pe 20 ianuarie, sărbătorind împreună cu braşovenii acest eveniment fain printr-un concert pur şi simplu impecabil! Au cîntat cam toate piesele de pe noul album, foarte, foarte bune, de la piesa care dă numele albumului la „Ritual”, de la „Intro” la „Outro”, apoi, au cîntat – împreună cu tot Rockstadt-ul – şi piese de pe fiecare album de pînă acum! Deşi Andy a menţionat că urăşte politica, a sugerat că poate va trebui să ieşim şi-n stradă, dacă încă n-am făcut asta, iar publicul a reacţionat cel mai zgomotos la piesele cu săgeţi simbolice spre Piaţa Universităţii – „Atitudine”, „Născut învingător”, „Protest”, „La noi” şi „Singur împotriva tuturor”. Primii 100 de fani au primit cadou albumul, aşa că astăzi s-a ascultat mult Altar la Braşov (la mine kalaşnikoveşte şi acum „Mantra”).

 

Concertul de aseară a fost demenţial, ALTAR făcînd de fiecare dată showuri de cea mai bună calitate, Andy Ghost vrăjindu-şi publicul ca un şaman, nu numai cu muzica pe care o face Altar, ci şi cu prezenţa scenică, iar ceilalţi membri ai formaţiei îşi fac treaba cu maximum profesionalism, tobele lui Levi sunînd incredibil, ca şi chitarele lui Teo Peter & D-Man, doctor de suflete, cum l-a prezentat Andy. După piesele cerute la bis a urmat o sesiune lungă de autografe şi de poze. O formaţie extraordinară cu care ne putem mîndri şi-n străinătate, un album foarte bine legat, pe care vi-l recomand cu insistenţă.