Mihail VAKULOVSKI

 
 

Rockstadt, decembrie 2011

 

 
 
 
 
 
 
 

 

În aceeaşi zi (2 decembrie) în care Celelalte Cuvinte aniversau 30 de ani de activitate la Braşov, la Centru Cultural Reduta, la Rockstadt aveau concert rockerii de la VIŢA DE VIE. E adevărat că aşa au fost aranjate concertele încît puteai să nu pierzi niciunul şi nu numai eu am reuşit la ambele concerte, chiar şi Dan/Rockstadt a fost şi la Celelalte Cuvinte, şi la Viţa de Vie, la care aşa de mult îl îndemna copilul său de 3-4 anişori, care era la Celelalte Cuvinte cu tricou Viţa de Vie: „Tata, hai la Viţa de Vie, vreau gălăgie mai mare! Hai la gălăgie!” Păi la concertul Viţa de Vie clubul a fost arhiplin, iar concertul a fost, ca de fiecare dată, extraordinar (data trecută Adi Despot venise la Braşov direct din spital, dar concertul a fost de neuitat – şi atunci, şi acum!). Ultimul album Viţa de Vie îmi place foarte mult, iar concertele lor sunt tot mai spectaculoase, aşa că-i aşteptăm cu nerăbdare şi cu noi concerte, şi cu un nou material muzical.

 


 

Pe 3 decembrie a fost un alt concert foarte fain la Rockstadt, pentru că pe scenă a făcut spectacol metliştii de la NEGURĂ BUNGET (în deschidere – nemţii de la Agamendon)!

 


 

O formaţie black metal care nu poate să nu-ţi placă dacă asculţi genul lor de muzică şi dacă n-o asculţi de obicei şi nimereşti la concertul lor nu poţi să rămîi indiferent, cel puţin atunci cînd vezi ce instrumente folosesc rockerii timişoreni.

 


 

Apoi au urmat alte formaţii faine, concerte multe şi distracţie maximă: Byron, Infected Rain (lansare album), Trooper (lansare album), Leafblade (manageriaţi de Anathema!), Ura de după Uşă (revenire în forţă), multaşteptatul mini-festival Metal Tribute, White Walls, Taine, Grimegod, Searing Blaze şi Amarthalos, unele concerte fiind organizate de Next Evil Event.

Anul s-a încheiat în ritmuri rock sub Tîmpa datorită clubului Rockstadt, care a adun cam tot ce se putea vedea live – foarte, foarte multe formaţii, concerte şi vineri, şi sîmbăta şi uneori şi duminica, în rest clubul a sunat tot rock, apoi să nu uităm că la Rockstadt are loc şi CenaKLUbul TIUK, care în 2011 s-a specializat în evenimente spectaculoase – prezentări de documentare, lansări de cărţi-eveniment & lecturi. Abia aşteptăm să vedem dacă odată cu noul an vor apărea schimbări în „politica” Rockstadt-ului (sperăm că nu, dar no, circulă un zvon că vor fi ceva schimbări şi la CenaKLUb, şi la Rockstadt în general).