Mihail VAKULOVSKI

Rockstadt cu frunze aurii

White Walls, Perfect Zero for Infinity, Coma etc.

După binemeritata vacanţă de vară, unicul club de rock din Braşov, ROCKSTADT, a intrat în toamnă extraordinar, cu concerte beton, cu un festival al berii şi un nou proiect cultural, de data asta mai mult literar, CenaKLUbul Tiuk!, şi cu promisiuni de noi concerte cu cele mai în formă formaţii rock. Practic, în fiecare vineri şi sîmbătă la Rockstadt sînt programate concerte live cu formaţii foarte cunoscute, dar şi cu trupe noi, astfel Rockstadt susţinînd concret şi foarte util mişcarea muzicală rock din România (şi nu numai, în Rockstadt cîntînd şi multe formaţii din străinătate).

Au fost şi trupe care m-au surprins la începutul toamnei. Îi ştiam pe White Walls de la Stufstock 2010, cînd au şi cîştigat un concurs pentru formaţiile tinere, dar în club altfel simţi o formaţie. Mi-au plăcut din toate punctele de vedere: cum cîntă, cum sună, instrumentele, vocea, atitudinea. White Walls au publicat deja un album, „Mad Man Circus”, pe care-l puteţi salva gratuit de pe site-ul casei de discuri: http://asiluum.com/site/2010/10/01/white-walls-mad-man-circus/. Cine vrea să aibă obiectul – există şi varianta asta, albumul putînd fi cumpărat de la concerte. Băieţii sunt acum într-un turneu european, „Mad Man Circus European Tour 2011”, aşa că dacă ajung şi în oraşul vostru – nu-i rataţi!

 

 

Altă formaţie super faină pe care am descoperit-o la Rockstadt e Perfect Zero for Infinity, o trupă de post-hardcore emo punk din Bucureşti. Perfect Zero for Infinity au un atu perfect: pe Sorin, vocalistul de la E.M.I.L., care e şi vocalist Perfect Zero for Infinity, doar că la noua lui formaţie cîntă şi la un pianul electric! În fine, şi ceilalţi membri ai formaţiei mai activează şi-n alte proiecte, cei mai mulţi dintre ei la Pistol cu Capse. O formaţie care cîntă doar în engleză pentru că vor să se afirme în afara graniţelor (vedeţi interviul cu Sorin din acest nr. Tiuk!). Noi le dorim succes maxim şi-i mai aşteptăm la Rockstadt, poate în turneul de lansare al albumului de debut.

După două formaţii noi care ne-au umplut de energie a urmat o trupă deja bine cunoscută, cu o activitate fructuoasă în spate: COMA. A fost un super concert, la care s-a distrat toată lumea, inclusiv artiştii, dar au fost şi ascultători surpriză în acea sală, am zărit chiar şi un cowboy care vorbea, totuşi, româneşte, şi cîţiva domni în costum şi cravată, dar în acea seară a fost zărit în club şi un artist adevărat de la Hooliwood, Bill Paxton. Un concert energizant foarte fain, o seară perfectă.

Şi cine/ce credeţi că urmează? Luna Amară, Trail Of Fire – un festival cu două formaţii ruseşti, Puty Solnţa & Stigmatic chorus, prima ediţie a CenaKLUbului Tiuk, cu Doru Ionescu de la „Timpul Chitarelor”, „Remix” etc. (TVR), Omul cu Şobolani, Blazzaj, Altar, Nişte Băieţi, Travka, Viţa de Vie, Trooper şi lista rămîne deschisă. Fiţi pe fază, urmăriţi adresa facebook a clubului Rockstadt. Ne vedem la concerte, norock!