Sex with onions”,

interviu cu OIGAN (Eugen Nuţescu, chitara solo, vocea 2 la KUMM),

realizat de Mihail VAKULOVSKI

 

- Oigan, parcă ieri sărbătoreaţi 10 ani de activitate la Opera din Bucureşti şi de fapt deja au trecut 2 ani de atunci... Ce s-a mai întîmplat cu KUMM de la acel concert?

- Salut. S-a împlinit un an şi-un pic de la operă... după acel moment aniversar am cântat foarte mult, am avut cele mai multe concerte în străinătate din toată cariera noastră şi am bătut România în lung şi în lat. Din toamnă am început să ne concentrăm mai tare pe munca la viitorul album Kumm, care sperăm să apară în toamnă, va fi al cincilea şi, ca de obicei, cel mai bun de până akumm J

 

- Şi atunci, la 10 ani de Kumm, aţi avut şi la Braşov un concert de lansare a albumului de 10 ani. Kumm vă simţiţi la Braşov? Cum vă pare publicul braşovean, oraşul?

- Cred că chiar primul concert de după aniversare a fost la Brasov. Ştiţi şi voi că trăiţi în unul din cele mai frumoase oraşe din ţară... şi publicul este pe măsură.

 

- Vă întrebam şi atunci de faptul că sînteţi mai cunoscuţi în străinătate decît în România, dar între timp aţi cîştigat foarte mult public şi-n ţară. Unde vă place mai mult să cîntaţi, la marile festivaluri sau în cluburi?

- Nu cred că am putea trăi fără nici una... orice artist care spune că nu îi plac festivalurile cu multă lume şi cu vizibilitate mare cred că e un pic nesincer. Pe de altă parte, apropierea de public şi căldura care se pot naşte într-un concert de club au ceva fabulos. Am citit în interviurile multor trupe celebre pe plan mondial că trăiesc nostalgia cluburilor şi fac concerte surpriză, neanunţate, în cluburi mult sub „capacitatea” lor.

 

- Oigan, vei lansa în curînd un album solo, spune-ne cîte ceva despre ce este vorba, cum se va numi, cînd va apărea albumul, va semăna tare cu muzica formaţiei, în ce limbă sînt versurile?

- Albumul meu se numeşte „Sex with onions” şi va fi lansat pe 6 martie în Bucureşti, la „Silver Church” ( ex Preoteasa)... sunt două piese în limba română, restul - în engleză... cred că e pe alocuri diferit de Kumm... dar analiza o las pe seama analiştilor!

 

- La ce să se aştepte publicul din Braşov la concertul de pe 21 februarie? Va fi un concert cu piese de pe toate albumele Kumm, o selecţie a celor mai bune piese, veţi cînta şi piese noi?

- Exact aşa... pe lângă selecţia de piese din toate perioadele trupei o să cântăm şi câteva piese de pe viitorul album, bineînţeles, nu multe... ca să nu stricăm surpriza din toamnă. Vă aşteptăm.