Sonata Arctica cântă în august la Sibiu

Sonata Arctica va cânta sâmbătă, 13 august 2011, în Piața Mare din cetatea medievală a Sibiului. Cea mai importantă și de succes trupă de power metal finlandez vine în premieră în România la ARTmania Festival 2011.

750 de abonamente în valoare de 90 lei au fost distribuite în rețeaua națională a magazinelor Diverta, a librăriilor Cărturești din București și online, prin shop.artmania.ro și myticket.ro. Oferta este valabilă în perioada 17 - 31 ianuarie 2011.

Cu o istorie de peste 10 ani în spate, Sonata Arctica s-au impus pe piața muzicală internațională încă de la primul album, Ecliptica, lansat în 1999. De-a lungul carierei, Sonata Arctica a primit patru discuri de aur pentru vânzările de albume, nominalizări la premiile Emma pentru cea mai buna trupă sau cel mai bun album rock/metal și a cântat alături de Nightwish, Dio, Stratovarius, Iron Maiden, Rhapsody sau Alice Cooper.

Sonata Arctica are la activ numeroase turnee europene, japoneze, nord și sud americane, iar fanii finlandenzilor din Kemi au ajuns până la punctul în care reușesc să acopere difuzoarele în entuziasmul lor vizavi de trupă. Sonata Arctica are o discografie de top: albume precum “Winterheards Guild” sau “Reckoning Night” intră în fruntea clasamentelor muzicale finlandeze și se mențin pe pozițiile din Top 10 mai multe săptămâni la rând, înaintea unor nume ca The Rasmus sau Eminem.

În 2007 trupa lansează un album ce reprezintă un moment de cotitură în  formației. Un material realizat pentru a experimenta noi sonorități, “Unia” este un album matur și foarte bine structurat, ce va conduce Sonata Arctica la cel mai recent disc, “The Days of Grays”, apărut în 2009.

După ce și-a luat numele în timpul unei partide de World of Warcraft, “The Days of Grays” reprezintă o combinație între noul sound adus de Unia și vechile albume ca “Reckoning Night”, un stil ce aduce împreună noi tehnici vocale ale solistului Tony Kakko și voci feminine, solouri de chitară, influențe progresive, fără însă a uita de melodicitate sau a pierde din esența muzicii Sonata Arctica.

Formația finlandeză se alătură astfel unor alte două nume mari care vin în premieră în România: Nevermore (SUA) și Lacrimas Profundere (Germania).

Festivalul Artmania 2011 are loc în perioada 8-14 august la Sibiu. Bilete s-au pus deja în vânzare în librăriile Cărturești din București, în rețeaua națională magazinelor Diverta, dar și online pe shop.artmania.ro și myticket.ro. Biletele costă între 90-180 lei abonamentul pentru toate zilele de festival și 60-100 de lei pentru o singură zi, în funcție de momentul achiziționării acestora.

Informații suplimentare despre celelalte categorii de bilete și detalii despre organizarea ediției 2011 sunt disponibile la adresa: www.artmaniafestival.ro