Alexandru Vakulovski

Manifest KLU

 

Muie editorului roman
Pentru urmarire generala: portretul editorului roman

Tot timpul mananca. Nu conteaza ce. Baga in el tot ce i se da. Mai ales daca e gratis. Poate manca cacat daca i se va spune ca altii dau bani pentru el. E ca un porc, fie ca e vegetarian, fie ca nu. Tot timpul se ranjeste, e in stare sa se ranjeasca si la mort. Crede ca asta e cheia succesului. Dispretuieste toata lumea, dar ce sa mai vorbim de edituri? Fie el patronul celei mai penale edituri, va spune ca e cea mai buna, ca ceilalti sunt escroci, comunisti, securisti, numai el face banii cinstit si d-aia editura lui va ajunge cea mai pizdoasa. Iar in timpul asta... Trimite la tipografie vreo secretara cu curul gol, cu gura punga si cu un coniac intre tate. Pai nu? asa se mai scoate un tiraj fara impozite la stat, fara sa te sacaie vreun cretin de autor. Iar daca autorii vor avea tupeul sa te intrebe de carti: nu se vinde, dom'le, ce sa-ti fac? Nu se vinde, asa-s eu, nu pot sa nu risc si pana la urma tot eu raman de oaie...

Scrie poezii. Se crede geniu neinteles. Dar e sigur ca dupa moarte poezia lui aidoma operei lui Eminescu va fi redescoperita si apreciata la justa ei valoare. Imi fut, pardon, pierd timpul cu cartile voastre in loc sa scriu, zice. Si tot eu raman de-a oaia...

Cauta bestselleruri. Vorbeste despre cartile, albumele lui, nu ale autorului. Autorul pentru el nu exista. E un 0 care trebuie sa semneze o foaie alba, pe care editorul o va completa cu ce doreste. Daca autorul va face figuri, iata argumentul forte: dar astfel de contract a semnat si Breban, si Adamesteanu, si Manolescu, si... ce, te crezi mai bun ca ei? E dupa modelul francez dom'le!

Nu ii plac autorii care mai si intreaba ceva, in loc sa-l pupe-n cur ca le-a scos cacatul de carte. Sunt complicati, zice. Tot eu raman de-a oaia, eu, care mi-am riscat viata, care am sarit sub tanc si care am alergat in zigzag prin transe, eu, care beau pisat si mananc cacat, tot de-a oaia. Eu, care am sarit peste ambrazura...

Autorul roman nu are drepturi de autor. Si le pierde nu pe bani, ci asa, dupa model francez. Doar vrea sa-si vada cartile pe hartie.

Nu mai dati cartile de-a-m-pulii, editati-le pe net, scoateti editii underground, lasati mandria de doi bani, oricum cine trebuie citeste, daca e ceva de capul vostru. De ce sa ramana editorul iar de-a oaia? Da-l in ma-sa. Sa-i lasam sa scrie poezii si sa urmeze cursuri de urinoterapie.

Editorul exceptie te va gasi, iti va aparea cartea si pe hartie. Nu vei lua de 3 ori muie la zece mii.

Pentru ca muie trebuie sa ia editorul roman.

Muie editorului roman! Acesti cacati constipati, cacati in piele si oase, lingai ceausisti care prin sugere de pula au devenit capitalisti.

Fie ca au casa de discuri sau editura, metodele lor sunt la fel. Caut ceva bun care sa se vanda, si autorul sa nu fie complicat.

Complicat.

Dragii mei artisti, nu fiti curve. Au fost destule curve artiste pana acum. Nu va lasati fututi pe doi bani. Voi ati creat editorul roman. Poate ca il meritati.

Mai bine... mai bine...

Autori din toata Romania, uniti-va! Muie editorului roman!

Sa-l lasam sa scrie poezii si sa-si scoata singur hartia igienica, la urma urmei sa-si suga singur pula!

 

 

E-mail: revista_tiuk@yahoo.com
© Copyright pentru grafica Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster Viorel Ciama
Site gazduit de http://reea.net