Laura Francisca Marcu

Povesti KLU

 

 

Mata nebuna

Era odata ca niciodata o mata. Era o mata si avea un prieten, un caine.
- Cum ii chemau?
- Klu pe caine, si mata.
- Cum o chema?
- Nu stiu, Mata. Si Mata asta avea o preocupare, tragea cu ochiul toata ziua la caine. Pana il enerva tare. Cainele fugea dupa ea toata ziua si Mata fugea cu capul intors si tragea cu ochiul. Si n-o prindea.
- N-o ajungea cainele?
- Nu.
- Si Mata?
- Fugea cu capul intors si tragea cu ochiul! Asa, o data pe secunda.
Si nu stiu ce a patit Mata asta ca intr-o zi a fost lovita de o masina, cre' ca din cauza ca se uita in spate. Masina aia din pacate a omorat-o pe simpatica Mata. Si a lasat-o intinsa pe sosea, jumulita si... asa ca o placinta. Cainele a scapat, ca el se uita inainte. Si de bucurie, cu toate ca erau prieteni..., cainele de bucurie l-a salutat pe sofer, i-a si multumit.
- Cum l-a salutat?
- L-a salutat asa, cum se saluta politaii. De bucurie se tavalea pe Mata si radea si se tavalea pe ea cu spatele, stii, asa cu picioarele-n aer. Si nu mai putea de bucurie, ca a scapat de Mata. Gata.

Asta e intamplare adevarata, nu e inventia mea.

 

***

Valeleu, valeleu, valeleu
Cine are mutra de leu
E un derbedeu.
Leul si omida
Probeaza priza.
Uite si el a venit,
Acum chiar ca suntem chit.
Mircea cel Batran
A-ncercat sa sara-n fan.
Inca nu ii pasa
Ca pe casa o sa-i creasca o masa.
Fara drept de cot
El e un pivot
Care stie tot.

***

Cum mergeam pe strada
Ma-ntalnii c-o baba
Baba face uac
Eu am ramas frustrat
Baba face hi, hi
Eu imi caut dintii
Vrei o tricicleta?
Ti-o dau daca ai pipeta
Eu o vreau pe Alanis Morrisete
Zi pizdet, fara regret.
Calu' face i-ha-ha
Noi ne bucuram de el, da.
El cu copita ne zbura
Pana-n New York sau asa ceva
Zambim cu totii la luna
Ca sa ne ajunga
Si la fel la soare
Pentru ca e mare
Ba, ce mult decor.
O sa te omor
Sau mai bine lasa
Hai ne punem plasa
Una pe-un picior
Alta ca sa mooor
Vine ursu-n graba
Cine ma dezleaga
Din al meu mormant
Far-de consimtamant
Daca ma-nervati
Ce voi va jucati?
Ia va rog, aplaudati
Ce stati?

 

***

Pentru razboi si pace. Imi place sa traversez strada. Si din strada sa intru direct in tunel. Aici, harababura mare, si deasupra merge trenul. Desi credeam ca tunelul mi-e rezervat mie, precum e camera cu nr. 7 pentru Gia, in spate ma claxoneaza masina. Ii arat semnul cu trompeta barata (claxonarea interzisa), si el imi arata alt semn. De asemenea e interzisa orice grimasa care sa ofenseze ceilalti participanti la trafic si care sa le impiedice libera trecere.scrie in regulament. OK. Deci, faza e, ca dam mana ca niste participanti la trafic in conditii meteorologice destul de bizare. E adevarat ca lumina si soare nu era, in afara de becurile montate pe pereti, dar nu stiu ploaia si zapada de unde aparusesera. Poate era doar impresia pe care ti-o dadeau dusurile de pe margine. Viteza, nu mai putin de 40 km/h. cand mi-am desprins mainile, eu si camaradul meu, am iesit din tunel. M-am uitat la ceas: 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 Buuuuuuf!!! Gata.


***

Pe mijlocul strazii misuna un sarpe cu clopotei. Iau clopotelul si sun: copii la masa! Drepti, mainile pe umarul celui din fata, si cu pas alergator, inainte mars! Tineti ritmul si nu va impiedecati. Dupa parerea multora dintre noi, ar fi mai atragator daca clopotelul ar fi atarnat in cui, decat asezat direct pe etajera. Dar cred ca cel mai indicat e sa-l asezam in coada fiecaruia dintre noi, sa facem cercuri, si sa dansam in ritmuri de bing-bang.


Totul va fi everybody

Asa-s de scarbosi oamenii de-mi vine sa flegmez pe ei cu sange si sa le bag capul unul in curul celuilalt si sa mearga asa in pas de dans in sir indian si sa explodeze
la un moment dat. Si eu sa mor de ras, sa sar intr-un picior si sa bat din palme.
Uraaaaaa!!!


***

Mana dreapta avea Parkinson si impartea pumni peste tot. Cum spunea Sandu: daca nu poti dormi, gandeste-te ca-i impusti pe toti cu mitraliera si somn usor! Vise placute sau fara vise. Bun. Bujia arde felia. Viata la tara e destul de placuta si incantatoare.

 

 

E-mail: revista_tiuk@yahoo.com
© Copyright pentru grafica Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster Viorel Ciama