Viorel DINCA

Marul lui Adam


Motto:

in wundesburg traia odata
o fata buna dar cam lata
si intr'o zi pe cand la dans
o invita fierarul hans
se'mpiedica'ncetisor
rosindu'i dalbul obrajor
albastrul ochilor luci
iar hans se si cam fastaci
caci mana ei stranse vartos
un loc, se zice, rusinos
si nu fu chip si nici scapare
sa'si scoatza madularul din stransoare
decat pe greta'n hambar s'o puie
sa'i dea ceva ce'i zice m uie
poesie scrisa de mine nu mai stiu data

 

Noi aici la bucuresti sintem bine. De fapt nu sintem bine. E ca dracu. Ploua. Iti inchipui, ploua de o saptamana, dar eu am aflat despre asta abia ieri seara. De la televizor. Si pe mine ma dor incheieturile. La maini. Da' nu e, nu e de la ce-ti inchipui tu. Si ce? Vorba lui Sorescu, nu mai e cum era. Aha, ramasesem la incheieturile mele. Pai ce? Am reumatism. E simplu. Ma doare. Da' sa stii ca nu e ca durerea aia cand esti pustan si te paraseste gagica. Nu. E o durere si punct. Stai un pic sa beau putina apa si revin imediat. Auzi, beau apa din sticla. De plastic. Sticla de plastic si baba de gumilastic, doua notiuni care se confunda.
Verisoara mea, Marina. Io-i zic din cand in cand Maria. Ca-n cantecul marie, marie. Iti vine, nu-ti vine sa crezi, ea toate compunerile le termina cu expresia "ce frumos este!". Si liceul nu l-a facut. Dar de frumoasa e frumoasa, da-o dracu.

Ca mai ma uit si eu ca omul in oglinda. Nu-i frumos sa te uiti asa de libidinos la cineva. Adevarul este ca m-as fute. De fapt. Spatiul in care stai pare uneori prea mare. Iata, pe masutza palpaie becul verde de la telefon. Intr-un colt nu se afla nimic. Vesel ma grabesc sa-mi fac un ceisor, viata-i un lucru atat de usor. La fel de vesel aud cum vecinea geme.
Acum e la capitolul "baga-mi-o mai tare". A dracu, curva asta macar o data n-a zis baga-mi-o mai incet. Baiatul care nu se pricepe s-o bage mai tare o intelege. Ei au un cuplu fericit care probabil nu se va destrama niciodata. El este skulenzin, ea, la urma urmei, e o doamna. E foarte mult erotism. Ciudat este ca intr-un colt nu se afla nimic. Apas pe un buton. Imi cresc unghiile si acest eveniment ma face si mai vesel. Ceaiu-i gata, vecina grohaie. Maine, pe vremea asta, o sa cumpar niste cartofi.

Revenind la atitudinea defetista a masculilor care, desi cred ca piszda e ceva care li se cuvine, eu sunt de acord. Aceasta fraza fara inteles imi convine, drept pentru care o las asa.

E-mail: revista_tiuk@yahoo.com
© Copyright pentru grafica Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster Viorel Ciama
Site gazduit de http://reea.net