DANIEL PISCU


k o p i l o z a u r

foto: m. vakulovski


LA POLICLINICA


Denisa batu la usa...
- Intra! ii raspunse un glas deja cunoscut. Era vocea calda si sigura a asistentei care ii facea sedintele cu aerosoli. Le incepuse de doua zile. De asta data venise singura, neinsotita de mama.
Deschise usa si intra, asa cum i se indicase.
- Buna ziua!
- Buna ziua, Denisa!... Si asistenta o cunostea de-acum..., caci fetita se dovedise a fi foarte receptiva la tratamentul unei sinuzite incomode.
- Tanti, se precipita Denisa abia tragandu-si sufletul, caci urcase scarile in fuga, jos, foarte aproape de intrarea in policlinica este un om care sta trantit pe spate, parca doarme...
- O fi beat!..., zise din cabinetul sau doctorul, auzind ce discutau, apoi, inaintand si vazand-o pe fetita, dupa ce ii spuse un "buna ziua, domnisoara", adauga hatru:
- Cu siguranta e unul care a baut prea mult, si de prea mult alcool se odihneste...
- Da, sigur asa e..., intari asistenta.
- Si daca i-e rau? Daca l-a apucat ameteala si a cazut? insista Denisa. Sa trimitem salvarea...
- Salvarea nu, dar o sa trimitem pe cineva sa vada ce e cu el, preciza doctorul intelegator, punctand apoi putin cam nervos: desi noi nu culegem betivii de pe strada...
- Totusi..., mai spuse Denisa.
Doctorul apuca telefonul si suna unde stia el ca trebuie sa sune, dand indicatiile necesare unei persoane care, se parea, intelegea ce are de facut. Si Denisa se linisti.
- Esti singura..., remarca doctorul.
- Da, am venit singura. Mamica e foarte ocupata cu serviciu si n-a putut veni azi cu mine...
- E fetita cu aerosolii..., mai preciza, (daca era necesar), asistenta.
- Da, stiu, isi aminti el... Cum te cheama?
- Denisa...
- Bine, Denisa, esti o fata extraordinara!
- Vii, Denisa? o invita asistenta la sala de tratament.
- Vin. Buna ziua! saluta Denisa.
- Buna ziua!... Fii linistita. N-o sa se intample nimic rau cu omul acela, adauga doctorul, uitandu-se cum fetita o urma supusa pe asistenta...
"Doctorul stie el ce stie. In primul rand, el e om mare, iar in al doilea rand, e doctor... Cu siguranta il va vindeca si pe omul cazut in fata policlinicii, daca va fi nevoie..." mai cugeta in sinea ei, Denisa, in timp ce asistenta tocmai deschidea usa pe care scria simplu: "Tratamente".


E-mail: revista_tiuk@yahoo.com
© Copyright pentru grafica Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster Viorel Ciama
Site gazduit de http://reea.net