Alexandru Vakulovski

Al 5-lea manifest KLU

AL 5-LEA MANIFEST KLU: INJUR, DECI EXIST!
Sa-ti dau la UE, sa te bag in NATO, limba romana literara!

Traiesc in ghetto-u - vorbesc in argou

Istoria ne invata ca stramosii nostri au fost geto-daci, nimic altceva decat o predestinare a' numelui alora care traiau in ghetto. Apoi au venit romanii si le-au pus-o, lor si nevestelor lor, asa o parte din slangul ghetto-dacilor s-a dus pe pula, dar in schimb a venit un flux din jargonul tuturor provinciilor romane, asa ca, bai tata, doi la mana, inca o data am fost predestinati ghetto-ului vesnic si inca o data specificitatea noastra s-a dovedit a fi in slang.

Apoi s-au mai plimbat multi p-aci si pe dincolo, ca Romania a fost dintodeauna si p-aci si pa dincolo, iarasi stramosii nostri si-au imbogatit vocabularul pe langa branza getto-daca si cu alti termeni romani pizdosi. Au venit si alte jargoane: ala turcesc, ala rusesc, ala unguresc... Romanu' nostru, ca sa-i treaca, mai baga un 'zda-ma-ti de curva, un suca-blea sau un meno pichabo si-i mai trecea zaibeala si gruzeala.

Apoi, ca e imposibil sa nu apara idioti, a aparut si limba romana literara. Miorita, Eminescu, Bolintinenu, Sadoveanu... exemple pizdet, pentru romana ta de cacat - intr-o veselie si-ntr-o tasciala pana la un dezaxat - Pruteanu. Vrei limba romana - n-ati limba romana! Vrei limba literara - n-ati limba literara. Da' nahuia! Ti se imbarliga limba de atata limba literara.

Sa spunem lucrurilor pe nume - in loc de dom' profesor sa zicem fraiere, sa-i spunem trebii aleia careia fraierii ii zic cultura - cacat, sa spunem cacatului ce pretinde a fi literatura - boratura sau macularura. Ce mai tura-vura, baga-ti frate pula!

Patria mea este slangul. Cultura mea este KLUltura, poezia mea este hip-hop-ul si rockul si in general tot ceea ce voi numiti inscriptii de huligani si de golani. Pe de alta parte e parlamentul, guvernul, presedentia si SRI-ul - cu spiritul lor de echipa, asta se mai numeste in argoul basarabean kolhoz, sau pur si simplu sex in grup. Mai e si literatura institutionalizata, fata de care si Miron Costin avea o limba mai vie atunci cand a fost decapitat, mai sunt si hipidiotii de '80-isti, acesti dinozauri ai comunismului cu aere de pioneri ai capitalismului. Din capitalism ei au inteles un singur lucru - prostitutia - si practica treaba asta nu numai cu gura, ci si cu curu'. Ma pis pe ei... Si pe romana lor pe care-au strans-o-n dosare. Si Iliescu intr-un fel e optzecist, nu? Iar Adrian Nastase e posmodernist, ce zici?

Limba literara e aia din vocabularul lui Vadim, aia a lui Adrian Premierul Minune si a lui Adrian Copilulul Minune: d-aia canta toti intr-un glascior: „O, viata mea..." si noi le continuam versul: baga-mi-as pula-n ea. Limba literara e aia a lui Pruteanu - ca i s-a bulit hardul de atata limba romana, i-a sarit CD-ul, dar el contiua sa faca playback, sau mai pre romaneste - sa cante din cur sau la cur cu limba. Iar fraierii din parlament ii voteaza legea si-i imbaloseaza si ei organul articularii.

Stii ce mai e cultura romana? Cand toata tara e atenta ce muista va completa ASIA. Cand in toata tara se fuck, da, se fuck!, concursuri pentru a descoperi o sluta si o proasta - completare la altele trei. ASIA canta: „ia-ti cu tine si inima mea", raspunsul meu e: fa-ti bagajele si mai du-te si-n ma-ta, blea!

KLUltura inseamna Goma, inseamna Parazitii - care au dus poezia la limitele ei de varf, inseamna Luna Amara, Eminem, Marylin Manson, Vasotki, inseamna rock pe bune, inseamna Hip Hop Grafitti, inseamna underground, dar alt tip de underground, din ala care iese la suprafata si sperie „zeii". Undergroundul traditional mi se pare dubios, de ce sa faci ceva cu care sa te complaci, fara sa dai ocazia si altora de-a te intelege. E ca si cum ai injura, dar numai in gand. Injura pe bune, nu fi fraier! Injuri, deci existi!

Farmecul limbii romane e in slang, in toate cuvintele alea care s-au adunat si s-au inmultit de secole. Foloseste-le. Slangul e farmecul live-lui, injuratura - condimentul principal, limba literara nu e altceva decat playback - asculta-l pe Pruteanu si-ti vei da seama de asta. Dar mai bine nu-l asculta. Da-l in pula! E deja un produs expirat.

Si ca sa se termine manifestul mai pizdos, va rog sa adaugati aici injuratura pe care o credeti reprezentativa pentru limba romana, iar daca nu vi se pare nici una potrivita din alea deja existente, baga una noua. Iar acum privesc, ma scobesc, gandesc, lovesc ca sa nu ma zaibesc sau mavafaca - sa ma gruzesc. Multumesc.

E-mail: revista_tiuk@yahoo.com
© Copyright pentru grafica Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster Viorel Ciama
Site gazduit de http://reea.net