Triplu eveniment Kogaionon

Brasov,
21 martie 2009,
Club Suburban, B-dul 15 Noiembrie, Nr. 86,
Ora 20.00

Pe 21 martie, la Braşov, începând cu ora 20.00, în clubul Suburban va avea loc o nouă seară Kogaionon. De data asta va fi o seară Experimental Black Metal ce se va prelungi printr-un AFTERPARTY. Va avea loc (1) lansarea publicaţiei Underground Dark/Metal/Goth/Ambient KOGAIONON nr.10; (2) un concert de lansare al noului album INDIAN FALL (trupa braşoveană adeptă a unui stil Black Metal avangardist) şi (3) concertul în premieră pentru România cu trupa suedeză SHINING (Black/Doom Metal).

Vor exista standuri cu accesorii Metal, vor exista proiectii, cateva premii oferite de Suburban… si, nu in ultimul rand, la AFTERPARTY, muzica underground din plin! Veti putea asculta peste 70 de trupe ce au fost intervievate in intreaga istorie a KOGAIONON-ului, unele care au ajuns populare astazi, insa la momentul interviului fiind relativ necunoscute.

KOGAIONON magazine a ajuns acum la numarul 10, iar in cele 108 pagini tiparite profesional veti putea citi peste 150 de recenzii, dar si interviuri detaliate cu: SHINING, ARCANA, MY DYING BRIDE, SPIRITUAL FRONT, ZA FRUMI, TENHI, AGALLOCH, ROSE ROVINE E AMANTI, ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO, ROME, STILLE OPPROR, TRIARII si SOPOR AETERNUS. Acest numar aniversar apare doar in editie limitata si se adreseaza exclusiv colectionarilor de presa tiparita!

SHINING este un proiect Metal ce a fost infiintat in 1996 de catre un tanar suedez care la doar 13 ani dorea sa socheze si sa le arate si altora cat de ciudat/talentat este el, avand ca sursa de inspiratie trupe ca BURZUM, STRID, MANES, CELTIC FROST, dar si OPETH sau DEVIL DOLL. Astazi, la 25 de ani, Niklas Kvarforth are deja cinci albume realizate, al saselea va aparea in cateva saptamani, cateva zeci de concerte mai mult sau mai putin controversate si se pare ca SHINING este “pe val”. Multi spun ca a ajuns atat de mediatizat nu datorita muzicii, ci mai degraba prestatiei sale pe scena, barfelor si scandalurilor din jurul acestui personaj, apreciat de unii si defaimat de altii. Se poate sa fie asa… sau poate nu… aveti ocazia sa va convingeti singuri… oricum, este singura trupa Metal ce a reprodus intr-o forma Dark “Sonata Lunii” compusa de celebrul Beethoven… Daca ar fi sa ne luam dupa incadrarile muzicale, probabil ca Suicidal Black Metal ar putea fi stilul cel mai potrivit pentru SHINING. Combinatia expresiva de Black Metal agresiv cu insertii Doom Metal, chiar Pop/Rock pe alocuri, a facut din SHINING cea mai reprezentativa trupa a genului Depressive Black Metal… In jurul numelui SHINING graviteaza si alte trupe care au avut sau inca mai au legaturi cu membrii cvintetului: MAYHEM, CARPATHIAN FOREST, SKITLIV, ONDSKAPT, BETHLEHEM, DEN SAAKALDTE, HJARNIDAUDI, CRAFT, URGEHAL, SYNERGY, BLOODLINE… si lista ar putea continua. Sa nu uitam ca timp de ceva ani bateristul a fost celebrul Hellhammer (ARCTURUS, MAYHEM…). Ultima componenta a trupei ne prezinta foarte tineri muzicieni care reusesc insa sa-l multumeasca pe Niklas, acesta declarand ca SHINING este acum o trupa propriu-zisa, nu doar un proiect solo. Trupetii vin in premiera in Romania pe 21 martie pentru EXPERIMENTAL BLACK EVENING, unde sa ne cante (si) altfel decat cum stiu fanii, mai ales ca isi vor prezenta in mod oficial si noul album, realizat sub bannerul Osmose Productions, intitulat “Klagopsalmer”. Mai multe informatii, inclusiv piese audio, aici: www.myspace.com/shininghalmstad.

INDIAN FALL este o trupa Black Metal brasoveana ce s-a infiintat in 1996.  Materialul cu cel mai mare impact asupra scenei Metal a fost albumul scos in 2001, intitulat “Pathfinder”, bine primit atat de presa autohtona, cat si cea de afara. Din 2003 si pana in 2007 trupa a fost considerata de multi ca fiind desfiintata, deoarece nu s-a mai auzit nimic de ea (plecarea bassistului Adrian in strainatate a blocat orice activitate, el fiind si liderul trupei). Ei bine, intr-o formula usor schimbata fata de “Pathfinder”, cei cinci muzicieni revin in forta, atat ca materiale audio cat si ca vizibilitate. In ultimul an INDIAN FALL a concertat la diverse festivaluri, alaturi de trupe ca: MOONSPELL, CREMATORY, LAKE OF TEARS, ORPHANED LAND sau SEAR BLISS. Pe 21 martie INDIAN FALL isi va prezenta noul album, “Seasons In Equilibrium”, un amestec de Black si Death Metal, cu multe insertii atmosferice, melodice, dar si experimentale sau progressive, un material la care au lucrat din greu, dar care promite mult. Informatii si piese audio, aici: www.myspace.com/indianfallro, www.indianfall.ro.

Seara EXPERIMENTAL BLACK  nu se va termina dupa cele doua concerte, deoarece va fi organizat un AfterParty, in barul clubului SUBURBAN, exclusiv pentru participantii la eveniment, unde se va putea sta la un pahar de vorba (si nu numai) cu trupetii, dar si  cu toti cei ce doresc sa petreaca o NOAPTE Metal in Brasov. Clubul SUBURBAN se afla pe B-dul 15 Noiembrie nr. 86, in spatele DHL, la subsolul sediului ARDAF din Centrul Civic, www.club-suburban.ro. Cateva preturi speciale din aceasta locatie in seara evenimentului: bere pahar 400 ml: 3.5 lei, apa minerala/plata/racoritoare 500 ml: 4 lei.

O Seara Speciala, recomandata fanilor Black Metal, Doom Metal, Thrash Metal, Death Metal… dar si altor pretendenti de senzatii tari!

Daca doriti sa aflati cum vad cele doua trupe acest eveniment, cititi aici:
www.kogaionon.com/romana/arhive_romana/arhive_interviuri_romana/shining_interviu.html
www.kogaionon.com/romana/arhive_romana/arhive_interviuri_romana/indian_fall_interviu.html

Redactia: Mihail VAKULOVSKI, Alexandru VAKULOVSKI, Carmina TRAMBITAS
© grafica: Dan PERJOVSCHI; Webdesign & Webmaster: Viorel CIAMA
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net