10 întrebări nu prea literare pentru un scriitor:

Iulia ARGINT

- Care e jocul tău preferat din copilărie? Dar din adolescenţă?
- Din copilarie de-a v-ati ascunselea, cred... A trecut ceva timp (de fapt, imi placeau mai multe jocuri). Ca adolescenta nu prea ma mai jucam, dar facusem o pasiune pentru timbre.

- Cînd te întîlneşti cu primii tăi prieteni despre ce vorbiţi? Despre trecut sau despre prezent?
- Despre ambele.

- Sportul preferat? Ce sport pe care-l urmăreşti la TV ai vrea să cunoşti, să practici (de ce)?
- Dansul (e si asta un sport). Sport urmarit (sporadic) la TV: patinajul artistic.

- Ce chestie n-ai face, dar l-ai pus pe vreun personaj de-al tău să facă (oarecum în locul tău)?
- Mai degraba il pun sa faca ceea ce eu nu pot face, ca biet om (deci ceva iesit din comun). De regula, cand e vorba de limitele normalului, nu-l pun sa faca ceea ce eu n-as face (de exemplu, crima) si daca totusi unul dintre personajele mele in mod exceptional ar ucide, e treaba lui, nu m-amestec, in sensul ca n-ar fi nici o pornire defulata in/prin fictiune.

- Care e profesia pe care ai face-o cu plăcere? O profesie hobby care te-ar face fericit?
- O profesie pe care as face-o cu placere (cu bune si rele): redactor la un saptamanal de cultura. O profesie hobby: moderator radio. Am delimitat pentru ca fac o diferenta clara in functie de nivelul implicarii intre o profesie pe care as face-o pana in panzele albe, in care cred cu toata fiinta si una (hobby) in care ma simt bine, dar la care as putea sa renunt si in cazul careia pretentiile fata de mine insami n-ar fi coplesitoare.

- Ce sentimente/stări te enervează?
- Sentimentul de neputinta.

- O faptă cu care te-ai lăuda în faţa copiilor tăi? Un eveniment care te-a avut în centru pe tine şi care i-a bucurat nespus pe părinţii tăi?
- Nu-mi vine in minte acum, dar nu cu o fapta m-as „lauda”, ci cu repulsia fata de barfa si oamenii barfitori. Printre altele, bineinteles... La a doua intrebare: cand le-am aratat primul meu text publicat.

- Dacă ai cînta rock sau jazz, ai fi foarte sărac şi ţi s-ar propune să cînţi manele pentru mulţi bani ai accepta? Ce n-ai accepta ca scriitor?
- N-as accepta pentru nimic in lume sa cant manele. Ca scriitor, nu ma supun „modelor”, curentelor sau „generatiilor”. Nu accept sa mi se spuna cum sa scriu.

- Dacă ţi s-ar da un premiu pe care nu l-ai merita (cel puţin nu mai mult decît cel de pe locul doi, pe care l-ai simpatiza de multă vreme) ce ai face?
- As fi ipocrita daca as spune ca l-as respinge. Dar as preciza ca nu-l merit. Mai ales i-as spune asta celui simpatizat si chiar i-as oferi premiul meu, simbolic.

- Cum ai devenit ceea ce eşti acum?
- Pe nesimtite.

Redactia: Mihail VAKULOVSKI, Alexandru VAKULOVSKI, Carmina TRAMBITAS
© grafica: Dan PERJOVSCHI; Webdesign & Webmaster: Viorel CIAMA
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net