10 întrebări nu prea literare pentru un scriitor:

Eugen SUMAN

 

 

- Care e jocul tău preferat din copilărie? Dar din adolescenţă?
- Aveam o multime de jocuri in copilarie, insa cel mai frumos era atunci cand imi imaginam ca o cunosc pe Oana si ca mergem impreuna la Carrefour. In adolescenta ii citeam poezii minunate de Gellu Naum, in cap, si ea imi citea Urmuz.

- Cînd te întîlneşti cu primii tăi prieteni despre ce vorbiţi? Despre trecut sau despre prezent?
- Despre Oana, normal, chiar daca ei nu o stiu si incearca sa-si fereasca privirile. Primii mei prieteni sunt asa: unul este un jandarm musculos, gay; altul este un gras care vinde patlagele la Buzesti, in gara; al treilea e IT manager; Magda creste iepuri, precum Khasis. Cu totii o cunosc pe Oana, desi n-au vazut-o niciodata.

- Sportul preferat? Ce sport pe care-l urmăreşti la TV ai vrea să cunoşti, să practici (de ce)?
- Shopping cu Oana, pentru ca imi alege cele mai frumoase haine din Bucuresti, Romania. Asta face sa se intoarca toate capetele dupa mine, cand merg prin Control sa-l ascult pe Ian. Ah, si sexul.

- Ce chestie n-ai face, dar l-ai pus pe vreun personaj de-al tău să facă (oarecum în locul tău)?
- Sa fie uracios cu Oana. La un moment dat, cand scriam la a patra carte (despre Oana, evident), unul dintre personaje i-a zis ca e un bulgaras de plasma si ea s-a suparat teribil. In carte, zic.

- Care e profesia pe care ai face-o cu plăcere? O profesie hobby care te-ar face fericit?
- Sa fiu iubitul Oanei, e cel mai frumos lucru din lume.

- Ce sentimente/stări te enervează?
- Starea cea mai naspa e aia in care Oana nu vorbeste cu mine cateva minute, asta ma face sa fiu foarte nervos. De altfel, Art Directorul meu inca mai poarta urmele furiei.

- O faptă cu care te-ai lăuda în faţa copiilor tăi? Un eveniment care te-a avut în centru pe tine şi care i-a bucurat nespus pe părinţii tăi?
- Ca e Oana mama lor, cu asta m-as lauda in fata lor. Parintii mei au fost mesmerizati atunci cand le-am prezentat-o pe Oana, au plans de fericire. Chiar si tata, in Italia, in burta vaporului.

- Dacă ai cînta rock sau jazz, ai fi foarte sărac şi ţi s-ar propune să cînţi manele pentru mulţi bani ai accepta? Ce n-ai accepta ca scriitor?
- Doar daca ar fi manele despre Oana si despre dusmanii ei. Eu, daca as fi scriitor, as accepta orice. Cand esti scriitor, faci 13-14 si povestesti despre Oana, ceea ce recomand tuturor.

- Dacă ţi s-ar da un premiu pe care nu l-ai merita (cel puţin nu mai mult decît cel de pe locul doi, pe care l-ai simpatiza de multă vreme) ce ai face?
- Daca ar fi Oana pe locul doi, l-as refuza. Dar ea sigur ar fi pe locul 1. Pentru ca merita!

- Cum ai devenit ceea ce eşti acum?
- Cu ajutorul Oanei, al mainilor ei magice si al catelusei Maya.

Redactia: Mihail VAKULOVSKI, Alexandru VAKULOVSKI, Carmina TRAMBITAS
© grafica: Dan PERJOVSCHI; Webdesign & Webmaster: Viorel CIAMA
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net