BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ BRAŞOV
SERILE BARIŢIU 2009

Programul AvaNgardă În maNsAr!  
vă propune o nouă  întâlnire cu creatori din spaţiul artistic internaţional, personalităţi care sunt considerate inovatoare în domeniul artistic – fie el literatură, muzică, arte vizuale, performance sau o interferenţă a tuturor acestor genuri.
Invitaţii vor face o prezentare a fenomenului artistic în care se situează, vor prezenta fragmente din creaţiile lor artistice şi vor dialoga cu publicul prezent la întâlnire, pe tema „avangardismului contemporan”.   

Vă aşteptăm
VINERI, 27 MARTIE, ora 18,00
în mansarda Casei Baiulescu
la o întâlnire cu:

PETER WAUGH
Marea Britanie
poet, traducător

Stabilit în Viena din anii ’80, Peter Waugh este co-fondator al Asociaţiei Poeţilor de Limba Engleză “Labyrinth” din Viena şi co-editor al Jurnalului Vienez de Poezie în Limba Engleză „subdream”. A studiat poezie cu nume importante ale scenei culturale internaţionale precum: Allen Ginsberg, Anne Waldman, Jackson Mac Low, Ed Sanders, Henri Chopin. Este profesor în cadrul unor workshop-uri de “sound-poetry” şi moderator al serii de Open Mic organizate lunar în Kafe Kafka, Viena. A luat parte la festivaluri de poezie din Austria, Marea Britanie, Israel, România, India etc.

 HANANE AAD
Liban
poetă, jurnalistă
A obţinut licenţa în jurnalism după studii efectuate la facultatea din Beirut şi la Paris. A lucrat între 1995 şi 2005 în calitate de jurnalist şi critic literar la ziarul An-Naha, realizând interviuri de mare interes cu Andre Makine, Andree Chedid, Tahar Ben Jelloun, Eric-Emmanuel Schmitt, Michel Deguy, Paule Constant, Richard Millet. A publicat trei volume de poezie şi a obţinut Premiul Ministerului Libanez al Culturii (2000) şi Premiul de Excelenţă în Jurnalism al Uniunii Internaţionale a Presei Catolice (2001).

Moderator şi traducător: poetul Peter Sragher
Coordonator program: scriitoarea Dina Hrenciuc Pişcu

Director BJBv: Daniel Nazare

VINERI, 27 MARTIE, ora 18,00
Mansarda Casei Baiulescu

Eveniment recomandat de Zile şi Nopţi & Tiuk!

Redactia: Mihail VAKULOVSKI, Alexandru VAKULOVSKI, Carmina TRAMBITAS
© grafica: Dan PERJOVSCHI; Webdesign & Webmaster: Viorel CIAMA
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net