Proiectul Guerrillas se bazeaza pe un mesaj simplu si direct, pe o muzica agresiva si directa”,
interviu cu SERGO / GUERRILLAS
realizat de Mihail Vakulovski

 

 

Sergo cu Derrik / Sepultura

- Salutare, Sergo, cum are loc lansarea albumului de debut – GUERRILLA SPIRIT? Acum, dupa citeva luni de dupa lansare, sinteti multumiti de album?
- Da, noi personal suntem foarte multumiti de rezultat. Toti cei care au intrat in posesia lui si am avut ocazia sa stau de vorba cu ei au fost foarte incantati de ce au auzit, iar recenziile de pina acum din reviste precum Hammerworld (ex.MetalHammer Ungaria), Maximum Rock, Heavy Metal Magazine au fost surprinzator de bune.

- La Peninsula/FelSZIGET, desi ati cintat la 17,30, s-a adunat un public foarte numeros, au fost mai multi oameni in fata scenei decit la SUBSCRIBE, o trupa beton, cum ati cistigat atita public, doar hardcorul pe care-l cintati nu e atit de accesibil?
- Cred ca cel mai important in viata unei trupe de genul nostru e sa cinte cit mai des in cit mai multe locuri si atunci cind e pe scena sa fie cit mai sincera si sa ofere tot ce poate mai bun din ea publicului. Doar asa poti atrage publicul de partea ta, deoarece televiziunile, radiourile sunt departe de a sustine aceasta miscare.

- Cum v-a parut concertul vostru de pe scena? Cei din fata scenei?
- Desi in general am vazut lume noua, a fost o atmosfera extraordinara. Lumea raspunde provocarii muzicii noastre, ceea ce e un lucru placut. Pentru ca noi, ca intotdeauna, pe scena ne simtim cel mai bine, iar la Peninsula este unul din locurile noastre preferate.

- Ce ati mai vazut la Peninsula? Ce ti-a placut, ce formatii ti-au placut, ce formatii nu ti-au placut, ce nu ti-a placut deloc?
- Sincer, nu am urmarit prea multe, dar am reusit sa vad Nightlooser, care imi plac, Ektomorf, care au facut un show de zile mari, si Avantasia, care nu imi plac, stilistic vorbind, dar au avut o scena si un show bine pus la punct, se vede ca e una din marile trupe ale casei de discuri Nuclear Blast si s-a investit bine in ei. Trupe care nu imi plac nu pot sa iti zic, pentru ca aici in general is trupe bune care cinta foarte bine live, asta e cel mai important, faptul ca nu toate cinta un gen de muzica care sa imi placa e altceva.

- Prin ce se deosebeste Peninsula de alte festivaluri din Romania? Are ceva deosebit, care il scoate in evidenta?
- În primul rind de trei ani de cind am participat anual a fost intotdeauna o atmosfera de vis. Iar ca organizare de departe este unul din cele mai vestice festivaluri. Totul e bine gindit si bine pus la punct pina la ultimul detaliu.

- Întorcindu-ne la GUERRILLA SPIRIT, albumul vostru de debut, ce-ai spune despre el daca ai fi producatorul albumului si ai vrea sa-l promovezi? Fa-i o caracterizare exacta pentru cei care inca n-au auzit de GUERRILLAS.
- Albumul Guerrilla Spirit este munca noastra de mai bine de 3 ani, este un album de metal cu influente de thrash hardcore, poate si un pic nu metal, hip hop, etc. Deci, are tot tacimu’. Sunt cele mai bune piese de-ale noastre de pina acum, iar daca cineva a auzit de noi si stie cu cine are de-a face sigur va fi impresionat.

- Ati cintat pe aceeasi scena cu formatii legendare si pe net circula poze cu muzicieni celebri imbracati in tricouri Guerrillas. Oare cum ii impresionati pe acesti monstri sacri?
- Nu stiu daca chiar i-am impresionat pe toti, dar probabil ca i-a atras sinceritatea noastra in tot ceea ce facem si cred ca la mijloc ar mai fi si respectul reciproc.

- La Peninsula ati cintat doar piese de pe album si un cover. Lucrati la piese noi sau deocamdata va bucurati de album?
- Aveam ceva piese inca din perioada inregistrarilor si, bineinteles, continuam sa compunem piese noi si in acest moment, dar pe care deocamdata nu le vom cinta live.

- Cum faceti piesele? Cind considerati ca o piesa e gata?
- Pina acum toate piesele au iesit aproape 80 % in timpul repetitiilor, imi venea o idee noua, colegilor le placea si ne apucam de dezvoltat tema respectiva pina iesea ceva mai concret.

- Pentru voi e important mesajul? Textul ce rol are intr-o piesa Guerrillas?
- Da, mesajul e destul de important, de fapt tot proiectul Guerrillas se bazeaza pe un mesaj simplu si direct, pe o muzica mai agresiva si directa.

Redactia: Mihail VAKULOVSKI, Alexandru VAKULOVSKI, Carmina TRAMBITAS
© grafica: Dan PERJOVSCHI; Webdesign & Webmaster: Viorel CIAMA
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net