Marius IANUS

Scoateti-l pe Nicolae Ceausescu din Uniunea Scriitorilor!

 

 

În loc sa se ocupe, gratie beneficiilor pe care le-a adus pe lume Viagra, de studentele care i se mironosesc pe la cursuri, septuagenarul de plastic care conduce Uniunea Scriitorilor Romani prin corespondenta (dupa modelul inaintasilor lui securisti) a clocit un edict care musteste de intelepciune:
Uniunea Scriitorilor (sau “si a Scribilor”) din Romania, aceasta cloaca de condeieri ofiliti in lucraturi de politie politica si virgine care inghit cu nesat mizerii ideologice, nu mai poate fi atacata de nimeni.
În epoca Manolescu, US(S)R nu se mai poate reprezenta prin cuvinte scrise. (Pentru ca oamenii de acolo nu mai stiu sa scrie?) US(S)R are nevoie de avocati ca sa se exprime.
Nici nu ma intereseaza de ce aceasta virgina cu barba nu vrea sa fie (de)scrisa de scriitori. Ma intreb de ce nu e in stare sa raspunda… in scris, prin intermediul acelui lucru care ar trebui sa fie, cel putin teoretic, arma ei…
Nu Liviu Ioan Stoiciu a fost primul scriitor roman tirit la judecata de USSR in mileniul nostru. Eu am fost acela, in 2002. Presedintele de atunci al acestei prestigioase curve de institutie, doveditul securist Eugen Uricaru Udrea, bine montat de personaje sinistre, gen Mircea Ghiculescu, un asa-zis critic de teatru de factura militieneasca, a hotarit ca se cuvine sa-mi raspunda unor cuvinte pe care i le-am trecut prin fata pe niste pancarde (2002 - Gala premiilor USSR de la Nottara) cu o chemare la judecata.
Ca securistul Udrea avea nevoie de avocati care sa vorbeasca in locul lui am inteles. Dar un critic atit de… “pretins” (cum ar zice un basarabean) cum e Nicolae Manolescu?…
Spiritul lui Ceausescu (nu Manolescu e de vina, ci ceva sadit de altii in el…) vrea ca Liviu Ioan Stoiciu sa plateasca 300 de euro pe zi ca sa-l poata lua in discutie.
Daca instanta va da cistig de cauza USR, ii voi oferi poetului LIS dreptul de a publica tot ce vrea despre batrina curva de institutie stalinista sub semnatura mea.
P.S.: Cititi aceste rinduri agramate din citatiile de mai jos, inchegate intr-o sintaxa cumplita, sub care isi apara “onoarea pierduta” USSR si imi veti da dreptate…

Redactia: Mihail VAKULOVSKI, Alexandru VAKULOVSKI, Carmina TRAMBITAS
© grafica: Dan PERJOVSCHI; Webdesign & Webmaster: Viorel CIAMA
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net