Foto: m. vklvsk

„Managementul in Romania este la pamint, pentru muzica rock”,
interviu cu Andy Ghost, solistul trupei ALTAR, la festivalul Rockin’ Transilvania
de Veronica D. Niculescu

Au cintat pe scena Rockin’ Transilvania, la Sibiu, pe 12 iulie, inaintea celor de la Testament. Au „Atitudine” si sunt pregatiti sa infrunte piata internationala. Altar. Solistul Andy Ghost ne-a oferit un interviu, chiar dupa concert.

Foto: Floribunda

- Cum vi se pare prima editie a festivalului Rockin’ Transilvania?
- Rock in Transilvania, prima editie, 2008! Avind in vedere ca am fost si noi invitati, consider ca, daca se va mai tine, va creste. Anul acesta se pare ca publicul nu a reactionat atat de bine la chemare, si stim si de ce, fiindca au fost foarte multe concerte in zilele de dinainte, Judas Priest chiar cu o zi inainte, Def Leppard, Whitesnake, oamenii si-au cumparat bilete la Metallica, la Maiden, si nu e usor sa fi bombardat de atitea festivaluri si trupe care totusi costa niste bani si cazari si tot... Totusi, cei care au fost au fost trup si suflet, cel putin la noi am vazut o reactie foarte buna, m-am bucurat, s-a vazut foarte bine pe scena, energie, dinamism, am vazut ca au prins foarte repede chiar si o piesa noua, in prima auditie, care urmeaza sa iasa pe noul nostru album.

- Care cand o sa apara?
- Care o sa apara probabil in urmatoarele doua-trei luni. Mai avem de lucrat la piese. Deocamdata cinci piese sunt gata, mai e nevoie de cel putin cinci piese ca sa fie finalizate. Idei sunt, nu e o problema, depinde numai de noi sa decidem cand am finalizat si am slefuit fiecare particica a pieselor. Cel putin piesele facute pana acum suna foarte bine, suntem satisfacuti cu noul sound si credem ca cu noul album vom putea sa atacam, in sfarsit, piata internationala.

- Ce alte invitatii mai aveti pentru festivaluri pe piata internationala? Vara trecuta, v-am ascultat la Sziget...
- Nu avem nici o invitatie, din nefericire. Managementul in Romania este la pamant, pentru muzica rock, precizez, iar cei care ajung afara la cateva mini-maxi festivaluri ajung foarte greu si nu schimba foarte mult situatia. Ai nevoie de management de acolo daca se poate si de o casa de productie care sa te impinga, sa te promoveze, care chiar platesc organizatorii de festivaluri ca sa te bage acolo.

- Ar fi posibil in Romania un festival de anvergura celui de la Budapesta, de la Sziget?
- Se pare ca ar fi posibil, da, dar avem nevoie de un management foarte bun si de investitie multa, in tot ceea ce inseamna un astfel de festival, logistica, tot, tot. Nu e vorba doar de un festival, ci de multe, multe alte chestii. Iata si la Sziget, e un oras intreg, tot ce trebuie e acolo, nu trebuie sa pleci de pe insula ca sa gasesti ceva, ai acolo totul. Peninsula (de la Tirgu Mures, n.r.), fiind sora mai mica, avand in vedere ca sunt cam aceiasi organizatori, se pare ca e singurul festival care are sanse sa creasca, sa se maturizeze la o asemenea anvergura.

- Revenind la Rockin’ Transilvania, pentru care trupe din festival ati venit si ca spectator?
- Va puteti imagina, eu am crescut cu Kreator! Erau printre favoritii mei in copilarie si sa nu uitam de Testament, cu care la fel am crescut... De la Metallica, Sepultura, Testament, Kreator, Slayer, toate trupele acestea au avut o influenta asupra creativitatii mele, influenta care se manifesta chiar si in ceea ce lucrez acum. Deocamdata nu am apucat sa vorbim cu ei, doar cu cei de la Benedictum, chiar le-a placut foarte mult si erau entuziasmati. Se pare ca nu suntem foarte departe de ce e afara. Sanse sunt sa stam langa ei fara rusine. Avem nevoie, repet, doar de management si de un producator care stie ce sa faca cu o formatie. Lucruri pe care noi personal n-avem cum sa le facem. Fiecare e cu partea lui de munca...

Redactia: Mihail VAKULOVSKI, Alexandru VAKULOVSKI, Carmina TRAMBITAS
© grafica: Dan PERJOVSCHI; Webdesign & Webmaster: Viorel CIAMA
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net