Foto: WA

 

"The Mushroom Story – învingatori la Manifest Yourself",
interviu cu Paul/Kornuletz, vocalistul formatiei The Mushroom Story,
realizat de Alexandru Vakulovski

 

Foto: WA

Pe 30 mai s-a încheiat marea finala a concursului Manifest Yourself, organizat de revista SUNETE, faza finala avand loc la Muzeul Taranului din Bucuresti. Castigatori au iesit clujenii de la The Mushroom Story. Kornuletz, vocalistul trupei, ne-a povestit despre aceasta realizare.

- Ce e Fabrica de muzica si cum ati ajuns acolo?
- Fabrica este un proiect initiat de revista Sunete, un proiect de promovare a trupelor underground. Totul a început cu Manifest Yourself (MYM), un concurs pentru trupele underground, iar acum s-a trecut la a doua etapa... producerea si distribuirea de albume pentru trupe underground.

- Ce ati castigat ca ati ajuns învingatori la finala MYM?
- Am participat la Manifest Yourself în luna a treia. Prima etapa a fost cu vot on-line, unde ne-am situat pe locul 3 (chiar la limita de a intra în a doua etapa). În a doua etapa a fost concursul de prestatie live, unde am castigat MYM #3. Iar luna aceasta a fost marea finala, unde am concurat alaturi de înca alte 9 trupe. Votul în finala s-a facut de un juriu si de public. Noi am cantat în prima seara pe la ora 12 si ceva, dupa care ne-am întors acasa. Doar Nono a ramas si a doua seara, iar vestea am primit-o de la el. Marele premiu a fost sansa de a înregistra un album, într-unul din cele mai bune studiouri din estul Europei.

- Cum v-ati simtit printre trupele tinere, ati fost siguri de victortie în finala?
- A fost frumos si am avut ceva competitie. Nu am fost siguri de castig. Ne-am antrenat destul pentru competitia asta. Si am asteptat mult marea finala. Însa nu am fost niciodata 100% siguri ca noi vom castiga. Stiam doar ca facem ceva diferit de restul formatiilor.

- Cand începeti înregistrarile pentru album?
- Pai cel mai probabil vara asta. Dupa ce o sa fim toti liberi. Anul acesta Nono trebuie sa-si dea bacul si sa intre la o facultate. Asa ca asteptam sa se calmeze toata lumea si îi dam drumul.

- Ati fi avut de gand sa scoateti acum un album, daca nu castigati finala?
- De fapt noi ne-am apucat de înregistrat un album, chiar în iarna. Însa momentan lucrul la album stagneaza. E foarte probabil ca o sa reînregistram totul, pentru ca la anumite piese s-au produs niste schimbari minore, dar dupa parerea noastra destul de importante. Înca nu stim exact ce se va întampla odata cu finalizarea albumului. Va trebui sa gasim o casa de discuri si cred ca aici va fi partea cea mai grea (avand în vedere ca suntem o formatie care canta în engleza, iar versurile nu sunt tot timpul cu un limbaj politicos).

Redactia: Mihail Vakulovski, Alexandru Vakulovski, Carmina Trambitas
© grafica: Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster: Viorel Ciama
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net