O noua marca pe piata editoriala - MANGA OTAKU

 

Manga Otaku aduce acum pe piata de carte benzile desenate manga! Manga Otaku, un imprint al Nemira Media Group, isi propune sa ofere pasionatilor genului, benzile desenate manga atat de iubite in intreaga lume. Planul editorial al Manga Otaku cuprinde benzi desenate pentru toate categoriile de varsta : Kodomo (manga pentru copii), Shōjo (manga pentru adolescente), Shōnen (manga pentru adolescenti), Josei (manga pentru femei), Seinen (manga pentru barbati). Primele aparitii de la editura Manga Otaku se afla deja in librarii:

D.J. Milky, Mark Seidenberg, “Neindemanaticul Kung Fu si superkarateka”, colectia Manga Otaku, Ed. Nemira, Bucuresti, 2008

Marvin este un baietel prostut de opt ani, care vrea sa dovedeasca multe. Baietii mai mari de la scoala il tachineaza, prietenii nu fac nici ei mari eforturi sa-l ajute, dar el nu vrea decit sa fie unul de-al lor. În incercarea de a rezolva aceste probleme, lui Marvin ii vine o idee grozava: sa se apuce de karate! Cu un maestru sensei si un chimono nou-nout, va ramane el un vesnic neindemanatic sau va lupta sa devina un adevarat karateka, pentru a-si redobindi demnitatea in fata intregii scoli?

 

Erin Hunter, „Razboinicii. Razboinicul Pierdut”, colectia Manga Otaku, Ed. Nemira, Bucuresti, 2008

Cind Doua-picioare distrug padurea Clanurilor razboinice, Vargatul este prins in timp ce incearca sa-si salveze camarazii in casa lui. Doua-picioare duce o viata lipsita de griji, asemenea pisicutelor rasfatate, dar asta nu il multumeste deloc. Vargatul aude mereu chemarea padurii si ii este dor de casa. Se imprieteneste cu Millie, o pisicuta curajoasa, care il indeamna sa se intoarca acasa si sa-si caute prietenii pierduti. Va reusi oare Vargatul sa-si regaseasca Clanul? Aflati asta daca veti citi cartea „Razboinicii. Razboinicul Pierdut”.

 

Alex de Campi, Edo Fuijschot, „Agentul Boo. Agentul Cel Mai Mic”, colectia Manga Otaku, Ed. Nemira, Bucuresti, 2008

Cu atitea mii de Lumi Paralele care trebuie aparate, meseria unui Agent este foarte importanta, nemaivorbind de faptul ca este si periculoasa. Uite, spre exemplu, Orasul Spatial! Boo, eleva in clasa a patra, este pe cale de a deveni cel mai nou recrut al Agentilor. Sigur, e foarte mica si se sperie si foarte repede, dar, cu putin noroc, mult curaj si o pisica morocanoasa – pe nume Dovlecel – de partea ei, Agentul Boo va invata ca, uneori, e bine sa fii cel mai mic!

Aceste prime aparitii fac parte din 3 serii manga care se adreseaza copiilor si adolescentilor.

Mic istoric
În 1814, faimosul artist japonez Hokusai a creat o carte cu benzi desenate in alb si negru pe care le-a numit manga. Interesul pentru acest tip de benzi desenate a devenit din ce in ce mai mare, depasind granitele Japoniei, astfel ca in prezent manga este un adevarat fenomen cultural: exista in toata lumea mii de site-uri de gen, forumuri, carti, reviste, cluburi ale ilustratorilor. Multe dintre cartile manga sunt renumite in toata lumea, ating cote de vanzari fabuloase, iar unele dintre ele sunt adaptate in seriale de animatie. Cartile manga sunt citite atat de copii si adolescenti, cat si de adulti, ele acoperind toate sferele de interes: de la aventuri si fantasy la sport si gastronomie. Anul acesta la Salonul de carte de la Paris organizatorii au creat in cadrul expozitiei Village Manga o sectiune dedicata acestor publicatii.

Redactia: Mihail VAKULOVSKI, Alexandru VAKULOVSKI, Carmina TRAMBITAS
© grafica: Dan PERJOVSCHI; Webdesign & Webmaster: Viorel CIAMA
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net