Cit despre sentimentul pe care il ai atunci cind vezi un tricou al trupei tale pe unul din idolii tai, cred ca nu se va putea descrie in cuvinte vreodata”,
interviu cu SERGO (GUERRILLAS) despre Guerrilla Spirit, albumul de debut al formatiei GUERRILLAS,
realizat de Mihail VAKULOVSKI

 

- Sergo, dupa atitea concerte si evenimente Guerrillas, in sfirsit ati anuntat aparitia albumului de debut - "Guerrilla Spirit". Poti sa ne spui ceva despre acest album inainte de aparitia lui? Cum ati ales titlul? Cite piese va avea/are? Despre stil nu te intreb, banuiesc ca ramine hardcore...

- Da, a trecut ceva timp de cind am aparut pe scena romaneasca si era deja timpul sa apara si un prim album demult anuntat. Initial am vrut sa numim albumul Full Force, dupa o piesa mai veche de-a noastra, dar in timp am optat pentru Guerrilla Spirit, care e cel mai sugestiv titlu pe care il puteam avea la acest prim material. Albumul va contine 12 dintre cele mai bune si energice piese pe care le-am compus in perioada activitatii noastre de pina acum. Trei din piesele de pe album au mai aparut si pe primul demo, „First Strike” din 2004, dar acum sunt intr-o versiune noua.

- Pe acest album aveti o premiera absoluta pentru muzica din Romania - prima piesa in limba rusa cintata de o trupa romaneasca. Cum s-a intimplat sa cintati in rusa? Cit conteaza pentru voi textul, mesajul?

- Mda, in general noi am optat pentru versuri in limba engleza, probabil si datorata faptului ca rockul suna mai bine in engleza, dar si pentru un „target” mai larg. În final, pe album vom avea, pe langa piesele in limba engleza, o piesa in spaniola si una in rusa. Versurile la piesa in limba rusa au fost scrise de bunul nostru prieten Alexandru Vakulovski si ne-au placut foarte mult, sunt simple si directe, exact pe stilul nostru.

- GUERRILLAS nu prea cinta in romana, nu cunosc vreo piesa Guerrillas in limba romana... Cum s-a intimplat sa evitati in arta limba pe care o vorbiti de fapt zi de zi? Asta trebuie sa insemne ceva sau e doar o intimplare? E aiurea sa cinti hardcore in romana?

- Nu e aiurea sa cinti in limba romana si asta o dovedesc, de exemplu, Implant pentru Refuz, ale caror versuri mie personal imi plac foarte mult. Dar, la modul cum gindim noi piesele, cea mai usoara modalitate si potrivita este limba engleza, desi pe album vom avea o piesa de hip hop/reggae cu trupa Burn Babylon Crew, piesa care va contine si versuri in limba romana.

- Albumul "Guerrilla Spirit" va fi sustinut printr-un turneu prin Romania si Ungaria, alaturi de cunoscuta trupa maghiara SUPERBUTT. Cum va pregatiti concertele? Si, daca ne intoarcem la albumul de debut, aveti pe el vreun featuring?

- Da, un prim turneu inainte de lansarea oficiala a albumului va fi alaturi de trupa Superbutt, turneul se va numi Allied Forces 2008 Tour si va include doua orase in Romania si doua in Ungaria, urmind ca in 11 aprilie sa lansam albumul in Cluj-Napoca, iar apoi sa continuam cu turneul Guerrilla Spirit prin intreaga tara, iar in luna mai ne intoarcem in Ungaria pentru alte doua concerte alaturi de prietenii nostri de la Cadaveres, care vor veni in toamna acestui an din nou in Romania, probabil va fi un nou turneu impreuna.

- Înainte de "Guerrilla Spirit" ati avut doua editii ale demo-ului First Strike, aparute in 2004 si 2005. Ce inseamna acest prim demo pentru o formatie muzicala?

- Primul demo e primul pas important al nostru si cred ca al oricarei trupe, este un demo care suna foarte bine si acum, desi a aparut in 2004. În 2005 a aparut o editie mai speciala, cu ocazia lansarii oficiale a site-ului Guerrillas.ro.

- Sergo, ati cintat pe aceeasi scena cu trupe celebre, cum ar fi SEPULTURA, de exemplu, sau SOULFLY, trupa lui Max Cavalera. Foarte interesant e ca si Derrick Green, vocalistul de la Sepultura, si cei de la Soulfly au aparut mai apoi pe internet imbracati in tricourile Guerrillas, in videoclipuri si in pozele din turneele internationale. Ce inseamna asta pentru voi?

- Cu Soulfly nu am cintat inca impreuna (nu e niciodata prea tirziu... hehe...), dar au purtat tricourile, cit despre sentimentul pe care il ai atunci cind vezi un tricou al trupei tale pe unul din idolii tai, cred ca nu se va putea descrie in cuvinte vreodata. Este o implinire sufleteasca extraordinara care rar se poate intimpla in viata.

- Asteptam "Guerrilla Spirit", succes, norock!

- Îti multumesc enorm pentru sustinere si pentru interviu, multumim tuturor fanilor si celor care sunt alaturi de noi inca de la inceput. Guerrilla Spirit va este dedicat voua. RESPECT...

Redactia: Mihail Vakulovski, Alexandru Vakulovski, Carmina Trambitas
© grafica: Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster: Viorel Ciama
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net