„OAmeni CAre DIstreaza”,
interviu cu Leonard Muha (Cassa Loco),
realizat de Mihail Vakulovski

 

- Salutare, va mai amintiti cum ati inceput sa cintati, cum v-ati adunat, cum ati ales denumirea trupei, cum ati facut prima piesa Cassa Loco?
- Evident, si asta am mai povestit-o de vreo 397 de oriJ) Totusi... in 98 a inceput Ca$$a Loco, dupa 2 ani de confuzie muzicala (96-98), in care cintam house, tehno, hip hop, pop si trash in 50 de minute de recital. Iar prima piesa a fost inregistrata la radio Transilvania Bistrita timp de... 9 ore! :))

- În fiecare album ati avut piese de baza, pe care le-ati impins inainte si au prins foarte bine la public, eu imi amintesc foarte bine piese din fiecare album Cassa Loco si cred ca e o stare generala, ca toata lumea isi aminteste de „Fat Frumos”, „Sorel”, „Vind fin”, „Goanga”, „Ce bine-mi pare c-ai luat teapa”, „Cea mai de treaba fata din lume”, „Nu esti tu un pic cam prost?”, „Cine are noroc are”... Cum alegeti piesele care sa va reprezinte si sa promoveze albumul?
- Daca acum 6, 7, 9 ani le alegeam pe cele ce ne placeau cel mai mult, acum nu mai e asa de simplu. Trebuie sa placa postului de radio ce te promoveaza, producatorului, televiziunii muzicale, etc. Fuck this shit! E urit, insa asta e momentul ce il traim. E o perioada in care trebuie sa tratezi muzica mai degraba ca pe un sortiment de bere decit ca arta.

- Textele pieselor voastre sint haioase si cam rautacioase, sa zic asa. Pe noi, ascultatorii, ne bucura, ne veselesc si ne relaxeaza, dar banuiesc ca nu toata lumea are starea asta la auditia pieselor voastre. Ati avut reactii ciudate din partea unor personaje din piesele Cassa Loco?
- Ne place sa fim rautaciosi, asa suntem noi de fapt si nu ascundem asta. Uneori - chiar cinici, insa pina la urma asa am ales noi sa exprimam si sa sanctionam anumite fenomene si personaje ce sunt in Romania acum. Am avut, da, si reactii aiurea, insa noua chiar ni se rupe pe tema asta.

- OACADI este cel mai nou album Cassa Loco. Ce inseamna OACADI?
- OAmeni CAre DIstreaza. Termen inventat de mine in lipsa unui cuvint corespondent pentru Entertainer.

- Leonard, cum ai hotarit sa scrii romanul „Un rol pentru Andra”, publicat la „Polirom” in 2005? Oare de ce nu s-a vorbit deloc de cartea despre care spui ca e autobiografica? ...Desi pe site-ul vostru scrie ca sinteti unica trupa din Romania care nu cinta despre dragoste, „Un rol pentru Andra” e un roman de dragoste...
- Despre carte vorbesc 1000 de site-uri minimum (vezi Google), iar Robert Turcescu, Dan Silviu Boerescu, Mihaela Radulescu si alte persoane publice au vorbit in termeni extrem de buni despre ea. Faptul ca nu a ajuns in „Libertatea” sau alte ziare colorate nu mi se datoreaza. Pe de alta parte, e clar ca editura „Polirom” nu a facut tot ce trebuie pentru a profita de o carte ca asta.

- Ati avut si o emisiune de televiziune, si alte proiecte, ce pregatiti in viitorul imediat, in afara concertelor de promovare OACADI?
- Am devenit deja superstitiosi cu chestia asta. Întotdeauna cind am zis ceva nu a mai iesit, asa ca nu are rost sa intram in detalii. Însa pina una-alta piesa „Cine are noroc are” da titlul unei emisiuni pe Realitatea TV realizata de Mihai Tatulici, este pe locul 4 in topul download legal pe musicmall.ro si a adunat 50 de mii de vizionari doar pe site-ul www.cinearenorocare.ro. E senzational, pentru ca lumea a intrat nu ca pe youtube, ci exclusiv pentru a vedea clipul nostru.

Redactia: Mihail Vakulovski, Alexandru Vakulovski, Carmina Trambitas
© grafica: Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster: Viorel Ciama
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net