STRINGASONG – album acustic semnat Berti Barbera si Nicu Patoi

 

            Berti Barbera si chitaristul Nicu Patoi lanseaza STRINGASONG, un album de colectie realizat exclusiv in regim acustic si interpretat in cinstea marilor nume din muzica mondiala contemporana.

            STRINGASONG contine 13 cover-uri si piesa “Tears”, compusa de Nicu Patoi. Printre titluri se afla “Perfect Day” a lui Lou Reed, “Kashmir” a celor de la Led Zeppelin, dar si “Hallelujah” compusa de Leonard Cohen si “Wish You Were Here” interpretata in original de Pink Floyd.
“Aveti ocazia sa ascultati unele din cele mai frumoase piese scrise vreodata, piese ale unor trupe extrem de diferite, dar care ne-au marcat ca muzicieni, atat pe mine cat si pe Nicu”- spune Berti Barbera.

Desi este album de cover-uri, STRINGASONG este interpretat intr-o maniera originala, prin caracterul sau acustic si prin modalitatile subtile de orchestrare. De la blues la jazz si muzica zilelor noastre, cateva din cele mai frumoase compozitii sunt reduse la exprimarea contemporana a celor doi muzicieni.
“De fapt acest duo este o idee, o colaborare intre doi prieteni carora le place sa cante impreuna, sa-si petreaca timpul liber impreuna, sa rada, sa calatoreasca si sa gaseasca bucuria atat in lucrurile simple cat si in acele lucruri aparent neaccesibile tuturor. Dar de cele mai multe ori, scena le ofera ocazia de a dezlega taina acestor lucruri si de a le face accesibile si altora.”- spune Berti Barbera.

STRINGASONG este un album natural, viu si vibrant, interpretat impecabil de Berti Barbera si de Nicu Patoi. Sunetul instrumentrlor de percutie se imbina armonios cu chitara clasica si devine perfect cu ajutorul cvartetului de coarde “Sangam”.
“De la interpretare pana la pozitionarea microfoanelor, panoramari si explorari acustice spontane, toate au insemnat ceva nou si fascinant  pentru fiecare artist in parte, la fel cum audierea acestui album poate insemna pentru fiecare ascultator un pas inainte in propria incercare de a intelege muzica si muzicienii.”- spune Nicu Patoi.

Berti Barbera si Nicu Patoi, impreuna cu cvartetul de coarde “Sangam” ofera posibilitatea unei auditii confortabile si complexe deopotriva, deschizand apetitul pentru muzica buna tuturor celor care asculta, indiferent de nivelul de cultura muzicala. STRINGASONG poate fi perceput ca o productie complexa, cu multe detalii care pot atrage atentia specialistilor si in acelasi timp poate fi un fond sonor fluent pentru orice fel de mediu.

Berti Barbera a beneficiat, de-a lungul anilor, de increderea marii majoritati a lumii muzicale din tara si a ramas in contact permanent cu personalitati artistice internationale. Cu un spectru vocal flexibil si cu un instinct ritmic care ii ofera posibilitatea de a folosi mai multe instrumente de percutie, Berti reuseste sa dea o forma originala, spectaculoasa si accesibila oricarei piese pe care o abordeaza. Nicu Patoi este un chitarist cu rigoare de matematician care care isi indeplineste atat rolul de excelent acompaniator si om de studio, dar si de membru de baza in toate grupurile prin care a trecut. Din 2004, Berti Barbera si Nicu Patoi formeaza un duo,  participand la festivaluri de jazz si de blues din tara si din strainatate.

Pentru mai multe relatii va rugam contactati:
Berti Barbera
Email: info@bertibarbera.com
www.bertibarbera.com

Redactia: Mihail Vakulovski, Alexandru Vakulovski, Carmina Trambitas
© grafica: Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster: Viorel Ciama
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net