LACRIMOSA

 

ARTMANIA:

Vineri, 18 iulie: Frozen Dusk / Bucium / Sincarnate / Aqua De Annique / Tiamat / Lacrimosa.

Sambata, 19 iulie: Nexus / Avatar / Negura Bunget / Leaves' Eyes / Atrocity / GammaRay

 

TIAMAT

TIAMAT
http://www.churchoftiamat.com/
Originari din Stockholm, Suedia, Tiamat a luat fiinta in 1988, sub numele de Treblinka, fiind adeptii genului doom/death. Genul cantat de Tiamat a evoluat considerabil de-a lungul anilor, trups\a suedeza fiind extreme de greu de incadrat int-un current anume, trecand prin subgenuri ca metal progresiv, simfonic sau gotic.
In 1989, Treblinka se desparte, iar Johan Edlund, sufletul tupei, schimba numele in Tiamat si isi continua proiectul musical. La inceputul anilor ’90, apare albumul de debut Sumerian Cry, care primeste nenumarate critici pozitive, fiind urmat de albumele The Astral Sleep si Clouds, care sufera schimbari de sound semnificative.  Clouds, trupa dezvaluia deja directia in care avea sa evolueze.
Tiamat lanseaza in 1994 materialul discografic intitulat Wildhoney, care este cu siguranta una dinte pietrele de temelie in istoria metalului, cu puternice influente Pink Floyd dar si cu o nota aparte, care avea sa ii aduca ulterior doar aprecieri positive din partea criticilor de gen. Wildhoney a fost promovat in cadrul celor mai mari festivaluri din Europa, printer care Dynamo si Wacken Open Air.
De atunci, trupa Tiamat a oferit fanilor nu mai putin de patru albume, cu piese memorabile printre care Cold Seed (A Deeper Kind Of Slumber- 1997), Brighter Than The Sun (Skeleton Skeletron-1999), Vote For Love ( Judas Christ- 2002) sau Cain (Prey 2004). In 2007, Tiamat a semnat cu Nuclear Blast Records.
Dupa o pauza de aproape patru ani, cei de la Tiamat au lansat in luna mai un nou album, intitulat Amanethes sub egida Nuclear Blast. Albumul a fost produs de Johan Edlund si inregistrat in cea mai mare parte in Grecia, dar si in Suedia, iar mixajul a fost facut in luna ianuarie, de catre Siggi Bemm in Studiourile Woodhouse din Germania.
Componenta

Johan Edlund - voce/chitara/clape
Thomas Wyreson - chitara
Andres Iwers - bass
Lars Skold -tobe

Discografie

Summerian Cry (1990)
The Astral Sleep (1991)
Clouds (1992)
Wildhoney (1994)
A Deeper Kind of Slumber (1997)
Skeleton Skeletron (1999)
Judas Christ (2002)
Prey (2004)

 

LACRIMOSA
http://www.lacrimosa.ch
Lacrimosa este cunoscuta atat pentru stilul inconfundabil, care imbina melancolia cu duritatea si metalul cu muzica simfonica, cat si pentru charisma celor doi membrii principali, duo-ul format din Tilo Wolf si Anne Nurmi, care electrizeaza publicul atat prin voce cat si prin prezena scenica. Cei doi sunt sot si sotie.
Printre altele, cei de la Lacrimosa au la activ o colaborare cu faimoasa  LONDON SYMPHONY ORCHESTRA,  9 albume de studio de mare succes si turnee mondiale, care au inclus Europa, America Centrala si de Sud.
Dupa ce de-a lungul anilor albumele trupei au ocupat cele mai inalte pozitii ale topurilor de gen din intreaga Europa, dar mai ales in Germania, Lacrimosa si-a lansat ultimul album intitulat “Lichtgestalt” in 2005, lansarea marcand si aniversarea de 15 ani  a trupei. Albumul a fost apreciat ca trasand noi frontiere pentru genul gothic metal.
De la inceputul anului 2008, cei de la Lacrimosa sunt in studio, inregistrand cel de-al zecelea album. Tot anul acesta, pe langa ARTMANIA Festival 2008, cei de la Lacrimosa vor fi cap de afis la BLACKFIELD FESTIVAL in Gelsenkirchen, Germania.
Discografie
Angst (Fear) - 1991
Einsamkeit (Loneliness) - 1992
Satura - 1993
Inferno (Inferno) - 1995
Stille (Silence) - 1997
Elodia - 1999
Fassade (Façade) - 2001
Echos (Echoes) - 2003
Lichtgestalt (Luminous Being) - 2005

http://www.artmaniafestival.ro

Redactia: Mihail Vakulovski, Alexandru Vakulovski, Carmina Trambitas
© grafica: Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster: Viorel Ciama
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net