Exemplul ARCANA

 

Simbata, pe 19 aprilie, trupa suedeza ARCANA a sustinut la Brasov un mega concert de promovare al noului album: Raspail. Acesta a fost primul eveniment organizat de catre DonisArt si Kogaionon, o organizare exceptionala, cum a spus si Ia Bjärgö. A fost un concert pe care publicul nu-l va uita prea usor (ca sa nu zic NICIODATA), concertul ARCANA fiind un exemplu de profesionalism, originalitate, punctualitate, seriozitate, talent... Formatia a gindit concertul la milimetru, am inteles asta si pentru ca aveau in spate un film foarte fain, care se combina foarte bine cu ce se cinta pe scena, vocea lui PeterBjargo, liderul formatiei, fiind sustinuta perfect de cele doua voci feminine: Ann-Mari Thim si Ia Bjärgö, dar si de instrumente. Publicul a trait la intensitate maxima muzica ARCANA si cred ca si muzicienii suedezi s-au simtit bine, multumind pentru ospitalitate Andreei (DonisArt) si lui Doru (Kogaionon) si laudind Brasovul, unde s-au simtit extraordinar si unde spera sa se mai intoarca, a declarat vocalistul PeterBjargo. Desi n-a fost in plan sa cinte la bis, ascultatorii de la Brasov i-au aplaudat convingator la sfirsitul concertului si cei de la ARCANA s-au intors pe scena cu placere, mai cintind inca doua piese. O seara de neuitat, o formatie incredibila, multumim (si felicitam!) DonisArt si Kogaionon.

 Despre trupa: «ARCANA nu este o trupa politica, insa sintem implicati si interesati de problemele legate de progresul facut impotriva poluarii naturii. Tintim catre o lume mai buna, cu mai putina poluare si cu o vedere catre viitor mai ecologista. Catre o lume mai binevoitoare, cu mai putine diferente de clasa si cu empatie fata de ce cei ce sufera. Vrem ca ai nostri copii sa aiba siguranta unei vieti traite cu aer curat de respirat».

Componenta: Peter Bjärgö, Ann-Mari Thim, Stefan Eriksson, Ia Bjärgö, Mattias Borgh.

Discografie: Dark Age of Reason [1996] /Lizabeth [1997] /Cantar de Procella [1997] /Isabel [1999] / The Last Embrace [2000] / Inner Pale Sun [2002] /Body Of Sin [2002] / The New Light [2004] / Le Serpent Rouge [2004] / Raspail [2008].

Stil muzical si alte influente: dark ambient, gothic,ethno, accoustic, lyrical, oriental-tribal, ambient medieval…

( www.kogaionon.com, www.donisart.ro)

Redactia: Mihail Vakulovski, Alexandru Vakulovski, Carmina Trambitas
© grafica: Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster: Viorel Ciama
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net