Alexandru VAKULOVSKI

Letopizdet. CACTUSI ALBI PENTRU IUBITA MEA

 

foto: m. vklvsk

19. Ecstasy

Nu te-am vazut de vreo luna, nu te voi vedea cel putin inca o luna. Vorbind aici cu tine ca Arghezi cu dumnezeul lui.

Nici macar nu stiu daca am sa te gasesc cand am sa ajung acolo. Nici macar nu stiu daca nu ai plecat si tu in alta parte.

Ziceai ca ai putea sa mergi in Amsterdam, la ceva rude, nu mai stiu. Ti-am zis sa ma iei si pe mine, ca ar fi misto. Mi-ai raspuns ca nu, ca parca m-ai si vedea deja tot timpul drogat. Mai ales ca acolo toata treaba e legala. Si majoritatea comerciantilor iti dau gratis prima pastila de Ecstasy.

Din contra, acolo poate ca nu m-as mai droga. Realitatea de acolo e asa ca in halucinatiile mele, de ce sa ma mai droghez. În fond, am inteles treaba, vorba lui Osho, pe care l-am citit de la Bob, pot sa merg mai departe. La inceput n-aveai nimic impotriva sa bag iarba. Aveai doar impotriva dereglarii mele. Sa ma gasesti de-o gramada de ori rupt in paispe de-o supradoza, cu notiunea timpului uitata, mai ales cand luam caleosa. Pentru mine totul mergea ca pe roate, sau totul mergea dupa plan, cu diferenta ca una se inghite, iar alta se trage-n piept. Pentru tine era diferit, nu puteai sa ma astepti o saptamana pana imi revin, sau sa vii la mine si sa ma gasesti ubitai. Ubitai in romana inseamna ucis, noi cu baietii am mers pe frecventa uciderii.

Îmi spunea Allbe odata un banc: intr-un mare oras, intr-o piata mare, a fost ucis unu’. Politia a inconjurat imediat piata si le-a interzis oamenilor sa iasa de acolo, pana cand nu se afla vinovatul. Nimeni nu recunoaste. Un narcoman, care era si el pe acolo, s-a apropiat de mort, s-a uitat, a chemat politia: auziti, da’ asta poate a venit asa ucis aici!

Prima oara cand m-ai gasit rupt, dupa o supradoza, ai fost foarte speriata. Dupa asta m-ai tot futut la cap sa ma las. Ti-am zis ca nu se poate intampla nimic, ca e un fleac. La inceput ma cunosteai de fiecare data cand eram drogat, dup-aia nu stiu, nu mai ziceai nimic. Ori ca ai vazut ca degeaba imi zici, ori ca te faceai si tu ca nu observi nimic.

Odata chiar mi-am cumparat pastile in timp ce ma conduceai la gara. Mi se terminase si iarba si caleosa. Deja incepuse lomca, nu stiam cat rezist fara. Cu incetul, trecusem de la iarba pe pastile, dupa vreo zece doze de caleosa mi-am dat seama ca daca nu iau cateva zile deja incep sa ma catar pe pereti. Nu m-a deranjat foarte tare, mai ales ca nu mai tineam minte nimic cu saptamanile. Cand mi se terminau pastilele stiam ca trebuie sa merg la farmacie. Atat.

Atunci am vrut sa te fentez, ca de atatea ori, sa-mi iau pastile de la doua farmacii diferite in drum spre gara. Doar ca ai venit sa ma petreci. Asa ca a trebuit sa te conving ca e o nimica toata, ca le iau doar pe tren ca sa nu simt cum trece timpul. Ti-ai dat tu seama, dar nu ai avut ce face. Îmi amintesc si acum de ochii tai albastri, mirati, disperati, ma rugai, macar acum, de data asta, fa-o pentru mine, nu mai lua pastile. Totul e bine, totul va fi OK, iti repetam eu, simtind cum sangele ma fute, isi cere doza cuvenita. Erau cuvintele lui Baston inainte de a se calugari: totul va fi bine, frate. Sau intr-o varianta a englezei sale personale: totul va fi everybody!   

Ti-am promis ca nu se va intampla nimic, ma simteam cam de cacat in fata ta, oricum nu mai aveam de ales. Te-am privit de pe fereastra din coridor pana ai disparut. Mi-era deja dor de tine. Stiam ca imediat vei fi langa mine. Din cateva miscari: 1. intrat in compartiment. 2. deschis rucsacul, scos pastilele. 3. mers la baie, inghitit pastilele. 4. iesit din baie, mers in compartiment, luat cola, luat walkman-ul. 5. iesit in coridor, fumat, baut cola.

Atunci, in fata beznei de afara, sau in fata soarelui, incep sa apara alte imagini. Imagini ce ma linistesc, imi fac bine, ma fac sa uit de tot cacatul. Si sa fiu in afara timpului. Casca ma izoleaza de restul. E un motiv sa nu bag in seama pe nimeni, sa ma doara-n pula.

În compartiment imi inchid ochii. Trenul se preface in sarpe, se misca armonios, isi intoarce fata spre mine, isi arata coltii, ochii rai, vii, dar fara nici un pericol. Sarpele danseaza printre o mie de culori in continua schimbare. Simt cum culorile imi ard pielea. Deschid ochii, un mos imi povesteste despre Ceausescu. Vad cum ii ies literele stralucitoare dintre dintii stricati. Îl ascult fermecat. Da, bai tata, ii mai zic si el incurajat da-i mai departe cu comunismul lui, cu Ceausescu lui. În fond, ce mai conteaza, ma doare-n pula.

Deschid ochii, cineva imi vorbeste despre culturism, despre cele mai eficiente metode de a face muschi. Trebuie sa bagi si niste pastile, ca sa nu obosesti degeaba, zice, da, frate, ca totul sa mearga ca pe roate…

Deschid ochii, cineva vorbeste despre poezie. Despre noua viziune, noile tehnici, cacat. Cacat, zic. Esti indecent, mi se spune. Indecent e sa-mi futi capul, zic si inchid ochii.

Deschid ochii, sunt in coridor, stau rezemat de-o gagica. Îmi aprind o tigara, ea tot vorbeste, nu prea inteleg nimic, cre’ ca-i unguroaica, nu-i bai. Mai beau un gat de suc si simt cum un val cald ma loveste direct in cap. Cad peste ea.

Deschid ochii. Merg in coridor, deschid fereastra. Capul mare al sarpelui se apropie cu gura cascata. Mai bag doua pastile.

(va urma)

Redactia: Mihail Vakulovski, Alexandru Vakulovski, Carmina Trambitas
© grafica: Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster: Viorel Ciama
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net