Mihail VAKULOVSKI

VREAU SA SIMT TRAVKA

 

Sint scriitori care apar si dispar, sint trupe de sezon, formatii de o singura piesa sau de un singur album. TRAVKA este o formatie rock care creste si creste, devine tot mai buna si tot mai profesionista, de la un concert la altul, de la un festival la altul, vazind cu ochii. I-am auzit de multe ori, in concerte, la festivalurile rock, Stufstock si FanFest (in mai multe editii), si-mi amintesc ca erau misto chiar de la primele concerte, dar parca mai aveau nevoie de ceva, erau ok, imi placeau, dar mai era ceva de facut acolo. Acum TRAVKA a devenit o formatie foarte faina, care-mi place foarte tare, o formatie rock care are tot ce-i trebuie, e originala, si ca muzica, si ca versuri, se vede ca baietii se simt bine impreuna si mai ales se simt foarte bine cind cinta impreuna, iar albumul "VREAU SA SIMT PRAGA" (2007) certifica ceea ce spun: la ora actuala TRAVKA a devenit una dintre cele mai bune formatii rock din Romania. "VREAU SA SIMT PRAGA" a fost lansat pe internet (www.radiolynx.ro/travka), de unde poate fi descarcat gratuit, un act care vine oarecum impotriva miscarii artistilor din muzica (nu si din literatura, de exemplu), care insista – agresiv – sa le cumparam albumele si sa nu le descarcam de pe internet, ca asa am sustine artistii care ne plac. Intrebarea mea ca scriitor (nu neaparat ca autorul manifestului anticopyrightului) pentru acesti cintareti e: cite carti de-ale tinerilor scriitori ai cumparat in ultima vreme? (desi asta n-ar insemna in nici un fel ca ai sustine tinerii scriitori, pentru care e mult mai important sa-i citesti si sa-i cunosti decit sa le cumperi cartile, dar in muzica e altfel).
Albumul "VREAU SA SIMT PRAGA" contine piesele: “Intr-un fel”, “Urban violent”, “Nimic de pe frontul de est”, “Cum te simti?”, “Venus”, “Ceva mi s-a rupt”, “Apartamentul 77”, “Sunt un erou”, “Vreau sa simt Praga” si “Relaxati-va”.
Si in versuri se simte o apropiere mai mare a trupei Travka de literatura. Sint texte sensibile, poezii care transmit emotii, te fac sa te simti altfel… sa vrei sa simti Praga “o luna… cu tine”, piese care iti daruiesc o clipa de intimitate, mai ales atunci cind “am nevoie de o clipa de intimitate”. Travka a ajuns la un nivel foarte inalt, desi au pornit de la placerea de a cinta. Si aici cariera formatiei TRAVKA seamana mai mult cu drumul scriitorilor. Reusesc cei care cresc, nu te nasti mare poet, mare muzician, dar poti sa devii asa ceva, daca ai talent si daca insisti, iti place ce faci si te perfectionezi in continuu. TRAVKA a devenit o trupa care conteaza, o formatie importanta, un posibil model pentru muzicienii mai tineri.
Dar voi ce mai ascultati? Ce mai faceti? Cum va simtiti? Va simtiti bine? Foarte bine, relaxati-va…

TRAVKA - "VREAU SA SIMT PRAGA" (2007)

Redactia: Mihail Vakulovski, Alexandru Vakulovski, Carmina Trambitas
© grafica: Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster: Viorel Ciama
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net