LANSARE OLIVER

“Poetry Pop”

Joi, pe 8 mai, la ora 21.00 in Studio Martin din Bucuresti va avea loc lansarea albumului Oliver – “Poetry Pop”, eveniment care va fi urmat de un turneu prin tara, sustinut de Tiuk! si Zile si Nopti.

Oliver a cristalizat in acest album 12 trairi personale, declinandu-le in versuri si muzica – in simetrie, ascultatorul fiind indemnat sa retranspuna versurile si muzica in senzatii personale. Oliver vine ca un indemn catre ascultator si ii propune sa personalizeze paginile Poetry Pop cu impresia subiectiva traita in timpul celor 12 melodii Oliver. Astfel, Oliver nu lanseaza UN album. Exista atatea albume cate perceptii diferite, perceptii ale unui ascultator, a 10 sau 10 mii, care rezoneaza diferit cu armoniile propuse de Oliver. Este un indemn, o incurajare, o prietenie bazata tocmai pe conflictul dintre perceptii – o polemica.

Oliver a luat fiinta in 2005, avand in componenta patru muzicieni experimentati: Doru Puscasu – voce si chitara, Mircea Moroianu - chitara, Horia Gridan – bas si Cristi Matesan – tobe. Muzica lor nu se diferentiaza atat prin virtuozitate sau influente, cat prin necenzurarea ideilor de compozitie. Muzica Oliver reiese ca un simplu rezultat al armoniei intre mintile membrilor trupei, transmitand pasiune si energie imbracate in naturalete. Oliver incearca o muzica ce se vrea diferita, un rock cult, mai putin accesibil la prima auditie. Oliver iti aduce poezia aproape, nu-ti serveste muzica pe tava, ci te lasa pe tine sa o gasesti pe undeva pe scena printr-o feerie de lumini.

Oliver este o declaratie. Oliver  este alegerea misterului in fata concretului, a emotiei in detrimentul placidului. Cand asculti Oliver, atunci esti o persoana ce prefera oricand un gand “la patru ace”, o privire plina de sarm, o fraza neterminata daruita misterului.
O carte, un pahar de vin, un flirt sunt sinonime unei piese Oliver.

Oliver este misterios si atragator, este experimentat, dar nu blazat, este in acelasi timp excentric si plin de sarm. Oliver soarbe pana la fund cupa dureros de dulce a romantismului.

Mai multe despre OLIVER puteti citi si asculta pe www.olivermusic.ro si www.myspace.com/trupaoliver

Redactia: Mihail Vakulovski, Alexandru Vakulovski, Carmina Trambitas
© grafica: Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster: Viorel Ciama
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net