Formatia KUMM a sarbatorit zece ani de existenta printr-un turneu care a inceput cu un concert la Opera Nationala Bucuresti. Cu ocazia asta trupa a cantat alaturi de fostii membri Dan Byron, Peto Zoltan si Keresztes Levente, interpretand piese de pe toate albumele in componenta originala. Nu au lipsit nici invitatii – Timpuri Noi, Luna Amara, ZOB, Ada Milea, Travka si The Mood – care le-au facut cadou sarbatoritilor cate un cover dupa o piesa KUMM. De asemenea, formatia a lansat un Boxset – Lo-Fi Poetry - continand doua CD-uri si un DVD cu inregistrari inedite si filmari care documenteaza evolutia trupei. De atunci trupa se afla in turneu in tara, urmand ca in aprilie sa plece in Germania si Elvetia.

Pe 28 decembrie, in drum spre Deva, una din masinile cu care mergeau la Deva membrii unor formatii timisorene de rock underground - Implant Pentru Refuz, Blazzaj, BIO - a suferit un accident, a derapat in padure si s-a dat de trei ori peste cap. In masina erau Gabi - vocalul de la Bio, Freaky - ghitaristul de la IPR, Utu - basistul din Blazzaj si Alice - prietena lui Utu. Alice a suferit o operatie pe coloana (vertebre tasate, fisuri), are clavicula si niste coaste rupte, Utu - clavicula rupta, Freaky si Gabi - loviti tare la cap. Alice, Utu si Gabi au fost dusi cu salvarile la Timisoara si Freaky a venit si a cantat cu mare ura. Acum sunt toti OK. Dupa accident IPR a inceput lucrul la noi piese, urmeaza un album mai dur decat poate suporta piata de mainstreem din Romania.

A & A Records a produs un CD cu muzica din spectacolul "Nasul" de N.V. Gogol, creata si interpretata de Ada Milea si cu Bobo de la Fara Zahar. Acest spectacol a fost facut special pentru teatrul National Radu Stanca din Sibiu. Directia de scena: Alexandru Dabija, text, muzica, voci, instrumente: Ada Milea & Bogdan Burlacianu, grafica: Alexandru Andries. Versurile pieselor cintate in spectacol pot fi citite pe site-ul Adei Milea, aici: http://www.adamilea.ro, dar mai bine cumparati si ascultati CD-ul, pina ajunge spectacolul la voi in oras.

Trupa de CJ HC (Cluj Napoca Hardcore), Guerrillas, s-au trezit sa-si vada tricoul cu sigla lor intr-un clip Sepultura si-n mai multe poze de pe internet. Desi sunt in underground-ul muzicii romanesti, Guerrillas i-au vazut anul trecut si pe Soulfly (trupa lui Max Cavalera, ex-Sepultura) cu tricourile Guerrillas. Acum a venit timpul ca si Derrick Green (actualul vocalist Sepultura) sa apara cu tricoul trupei clujene. Anul trecut Guerrillas a cantat in Bucuresti pe aceeasi scena cu Sepultura.

Trupa clujeana The Mushroom Story e pe locul intai pe situl Boomr.ro. Pe locul intai pe acest site ajung artistii al caror profil a fost accesat de cele mai multe ori de catre vizitatori. Boom.ro este un site de muzica lansat in mai 2006, initial in Olanda, iar de la sfarsitul anului trecut si in Romania. Scopul lui e de a facilita comunicarea dintre artisti si ascultatori.

Formatia FARA ZAHAR (care acum cinta in 4, lu’ Bobi si Bobo mai alaturindu-se un basist si un tobosar) a terminat un nou album, care urmeaza sa apara in cel mai scurt timp pe piata muzicala. Albumul se numeste NEAMUL LUI PENES CURCANU’, iar inainte de a asculta albumul putem sa ne bucuram de videoclipul (animat) LAV STORI, pe care-l putem vedea pe televiziunile de profil, dar si pe YouTube.

Formatia Gandul Matei a ramas fara un membru. „Bateristul Micsanschi Marcel a plecat definitiv din formatie”, a spus Nicu Tarna, vocalistul si liderul trupei. Marcel, numit si Mamba, a fost unul dintre fondatori si a contribuit substantial la crearea imaginii trupei Gandul Matei.

 Dupa o perioada foarte buna, pline de concerte la cele mai mari festivaluri din Romania, formatia The Others, manageriata de Mihnea Blidariu de la Luna Amara, compune, actualmente, materialul pentru albumul de debut pe care vor sa-l lanseze in toamna, despre care spun ca "va fi primul album de funk fusion din Romania".

 Formatia ALIAJ si-a lansat albumul pe internet, ca si TRAVKA („Vreau sa simt Praga”, care poate fi downloadat de aici: www.radiolynx.ro/travka). Albumul trupei ALIAJ se numeste „Ingerul tau” si poate fi downloadat integral si gratuit de pe site-ul formatiei: www.aliaj.ro. Muzica si text: Aliaj. Componenta: Dan Lazarescu – voce, Ioan Budu – chitara, Dany Rizea – bass, Paul Rizea – tobe. Colaboratori: Razvan Rizea - asistenta tehnica, percutie, Otilia Andrei - voce la Visul, Alexandru Hariga - bass la Visul.

Redactia: Mihail VAKULOVSKI, Alexandru VAKULOVSKI, Carmina TRAMBITAS
© grafica: Dan PERJOVSCHI; Webdesign & Webmaster: Viorel CIAMA
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net