Ne place ceea ce facem si nu mergem la concerte ca la serviciu”,

interviu cu HANNO HOFER (NIGHTLOSERS),

realizat de Mihail VAKULOVSKI

 

 

- NIGHTLOSERS este o formatie care s-a format oarecum intimplator, dar iata ca rezista deja mai mult de 10 ani. Cum va explicati aceasta longevitate culturala?

- Glumind - pentru ca locuim in orase diferite si nu apucam sa ne calcam prea des pe picioare. Serios - pentru ca ne place ceea ce facem si nu mergem la concerte ca la serviciu.
Cit timp ne face placere o sa tina si trupa.

- Desi cintati mai mult in engleza, la fiecare concert - fie el la mare, la munte sau intr-un club din orice oras - aveti mare priza la public. Pe ce mizati in primul rind la concerte? Ce asteptati de obicei de la public?

- Nu mare lucru. Doar sa se simta cit poate de bine, ca rezultat al muzicii noastre.

- NIGHTLOSERS combina foarte interesant blues-ul american si folclorul, muzica populara romaneasca, de aici iesind o muzica faina si haioasa. Cum v-a venit aceasta idee nastrusnica la prima vedere?

- A fost ceva intre intimplare si premeditare. Inainte de lansarea albumului „Plum Brandy Blues” cintasem deja blues cu influente de folcor, ca urmare a improvizatiilor pe care le faceam pe scena. Dar la inregistrarea albumului am cautat sa cintam cu cit mai multe instrumente populare: tambal, taragot, frunza etc.

- Ce inseamna pentru voi albumele voastre? (albumele NIGHTLOSERS fiind o mare raritate).

- Si pentru noi inseamna tot o mare raritate...

- Ati mai fost la Brasov, iar acum veti avea un concert organizat de Hospice “Casa Sperantei”, care reprezinta pentru a 6-a oara consecutiv Romania in cel mai mare eveniment muzical mondial simultan - „Voices for Hospices”. Cum v-au convins sa intrati in aceasta actiune caritabila? Ce inseamna asta pentru voi – ca ati fost alesi sa reprezentati Romania, impreuna cu Hospice “Casa Sperantei”, la acest eveniment? Cum au fost celelalte concerte ale voastre la Brasov?

- Cu Hospice avem o colaborare mai lunga. Mai fusesem invitati acum trei ani, dar m-am imbolnavit si l-am propus pe Hari Tavitian cu care o parte dintre noi colaboreaza in proiectul Orient Expres. Anul trecut a fost invitat acest proiect, iar acum a venit si rindul nostru. Ne place aceasta colaborare, cu atit mai mult cu cit e pentru o cauza buna.

Redactia: Mihail VAKULOVSKI, Alexandru VAKULOVSKI, Carmina TRAMBITAS
© grafica: Dan PERJOVSCHI; Webdesign & Webmaster: Viorel CIAMA
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net