GRIMUS - bronz la Global Battle of The Bands

Interviu cu Vali RAUCA (GRIMUS),

realizat de Mihail VAKULOVSKI

 

Formatia de rock alternativ GRIMUS a participat la Finala Mondiala GBOB 2007, care a avut loc la Londra. GRIMUS a cintat pe data de 5 decembrie la 'Underworld', facind o impresie deosebit de buna. La Londra le-a fost inminat oficial trofeul de bronz 'The best new band Romania 2007' si au fost invitati sa cinte in diverse tari in 2008.

- Salutare, Vali. Ce sperante aveati cind ati cistigat editia nationala GBOB? Si ce inseamna, pe scurt, GBOB?
- Sperantele noastre erau cu adevarat mari, ni se parea ca nu vom putea fi opriti de la nimic, la fel ne-am comportat si pe scena din Londra, cu o prestatie plina de incredere in noi si in muzica noastra. GBOB inseamna un concurs intrernational, in care fiecare trupa are un nivel bun, fiind selectata ca cea mai buna tinara trupa din tara ei. Totusi, Global battle of... este un titlu putin cam prea pompos, concursul situindu-se clar la nivel underground ca promovare si audienta.

- La Finala Mondiala Global Battle of The Bands 2007, care a avut loc la Londra, ati reprezentat Romania, cistigind trofeul de bronz 'The best new band Romania 2007'. Va asteptati la asa succes incredibil?

- Pentru noi este o realizare, desi speram la mai mult, noi am mers acolo sa cistigam si ne-am facut treaba exemplar, dar, ca la orice concurs, exista un juriu, format din oameni cu gusturi si pareri proprii, care au decis ca baietii din Insulele Feroe sa ia marele premiu.

- Dupa acest rezultat extraordinar ati fost invitati sa cintati in diverse tari in 2008. Ce-ati mai avut de cistigat odata cu acest bronz?

- Deocamdata nu avem date concrete, dar tari ca Germania, Canada, Danemarca si-au exprimat dorinta de a ne chema sa concertam acolo. Pe linga asta ne-am facut cunostinte si prieteni, am avut ocazia sa il cunoastem pe legendarul Glen Matlock, basistul trupei Sex Pistols, prezent la eveniment. Si pe linga toate, Londra, care este un oras superb si puburile din Londra, cu o atmosfera extraordinara si o bere pe masura.

- Cine a reprezentat R. Moldova la acest festival?
- O trupa foarte, foarte faina - EXXN, au sunat excelent si chiar au facut spectacol.

- Aveti tot mai multe concerte in ultima vreme. Lucrati la un album Grimus? Ce puteti sa spuneti acum despre el? I-ati ales un nume? Cine (va) face grafica etc.?
- Piese pentru un album avem demult, chiar depasim numarul si va fi greu sa ne decidem ce piese ramin pe album si care nu. La inceputul lui ianuarie intram in studio pentru primul album al trupei, exista deja mai multe variante de nume, dar preferam sa ne pastram pentru varianta finala, deci nu vom da inca nici un nume. Grafica cel mai probabil o va face Sebi, cel care ne-a realizat si conceptul de site.
- Ce-ati mai facut la Londra? Cind aveti un concert intr-un oras in care inca n-ati fost va intereseaza numai acest concert sau si orasul, si altceva?
- La Londra am vizitat foarte mult, cit am putut de mult in scurtul timp in care am stat acolo. In orase noi vizitam centrul si principalele atractii, daca avem timp, deoarece uneori ajungem chiar inainte de proba de sunet si plecam dupa concert, si nu avem timp de nimic.
- Ati descoperit trupe interesante la acest concurs international? Cine (si ce) v-a impresionat?
- Ne-au impresionat Japonia, Canada, Moldova, Danemarca. Toate trupele au avut un nivel foarte bun si au prestat excelent, la prestatie contribuind si experienta sunetistilor londonezi care chiar stiu meserie, spre deosebire de multi sunetisti de pe la noi, care habar nu au sa isi foloseasca echipamentul.

Redactia: Mihail VAKULOVSKI, Alexandru VAKULOVSKI, Carmina TRAMBITAS
© grafica: Dan PERJOVSCHI; Webdesign & Webmaster: Viorel CIAMA
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net